Notebook, laptop, mobiltelefon ...

Albacomp Infinity notebook véleménynek

http://www.albacomp.hu/termek.asp?id=3016

Nem nagyon van infó albacomp noteikról, sajnos, ezért itt kérdezek...
Szóval ez a masina nvidia chipsettel van szerelve.
Meg amd procikkal, ami szerintem elég jól hangzik.
Azonban linux alatt nem tudom mennyire menne az nvidia chip, ráadásul a vinyó SATA-s.
http://linux-ata.org/driver-status.html

Szóval ezen géppel kapcsolatban várok véleményeket, javaslatokat.

Twinmos pen-drive (O21 - 512 MB) nem ismerhető fel?

Több mint 2 éve van ez a kütyü, de tegnap óta megbolondult. Ua.-on a gépen (alaplap: ECS L7S7A2, Barton 2500+, 1 GB RAM) nem ismeri fel sem a SuSE 10, sem az "Xpé".

Xpé alatt: ismeretlen eszköz,
SuSE alatt: nem "látja" az lsusb parancs (sem)!
Kernel nem volt módosítva!

Megnéztem több gépen is, ott kiválóan működik, adatok meg vannak (op. rendszertől függetlenül)!
Ui. erről a gépről írom ezt a kérdést, s működik az USB port: Vodafone GPRS, USB kábellel SE K700i ...
Igaz, másik pen-drive-ot sem ismer fel, vagy a Bluetooth-os USB kulcsot sem!

Jó, tudom, mentsem le a tartalmát, de ennek mi lehet az oka?
Esetleg vegyek bele egy USB bővítő kártyát? :-(

Energiatakarékosság Sempron procival?

Tegnap vettem egy Fujitsu Siemens Amilo K7610W laptopot, AMD Sempron 3100+ processzor van benne. A gondom az vele hogy kb 1óra 10-20 percet bír az aku windowsban. Ez így mennyire normális? Mondták a boltban hogy mivel ez nem mobil processzor, ezért kb erre lehet majd számítani, de én arra gondoltam hogy ez nagy processzor terhelés mellett lesz... Megnéztem a SiSoftware Sandra nevezetű progival a processzor tulajdonságait, és azt írja hogy ACPI - Software Clock Control nincs benne (ha jól vágom ez az ami a mobil processzorokban van).
Valami tipp esetleg hogy hogy takarékoskodhatok az akuval linuxban, ha már a CPU frequency scaling kilőve? Egyébként ha konzolos felületet használok akkor azzal már nyerek valamennyit?

Casio Cassiopeia A-20 és Linux

Sziasztok...!

Nemrég "hozzámvágtak" egy régóta használaton kívűli, de működő Casio Cassiopeia A-20 készüléket, amelyen Windows CE fut.
Ahogy a Google -t olvasom, olyan utalásokat találok, melyek szerint már régebben is sikerrel cserélték le a rajta üzemelő rendszert Linuxra.
Ezen gondolkozom én is, viszont jó lenne tudni ennek a pontos módját és lehetőségeit, esetleg a vele járó előnyöket és hátrányokat.

A kérdés az, hogy megéri -e, és ha igen, akkor milyen módon hajtsam azt végre, esetleg hol kaphatnék részletesebb információt ennek a menetéről? A géphez van soros portra csatlakoztatható adatkábelem.

Esetleg még azt is kérdezném, hogy valamilyen módon lehetséges a gép hardver-jellemzőit bővíteni? Értem itt a belső memóriát, stb.

Köszönöm a válaszokat.

Alcatel OT-C 651 fényképek videok letőltése.

Alcatel OT-C 651 fényképek videok letőltése.

Vetem egy ilyen készűléket ami infrás. Azt szeretném megérdeklődni valaki töltöte le a képeket video-kat infrás készűlékről. Ha igen milyen infra szenzort kel veni hozzá. Mind ezt Linux alat. Van a Gépemen 32 bites UHU 1.2, 64 bites Suse 10.1, Gentoo ezt néha emergelem, hobby rendszerként van fent csakk tanúlgatom.

videokartya lekapcsol ha melege van?

udv mindenkinek!

van nekem egy lassan egy eves asus a6va laptopom (1.6os dothan, 1g ram, x700),
es szomoruan tapasztaltam a megvasarlas utan egy honappal kb, h neha teljesen
feher lesz a kepernyo (a semmibol elfeheredik). Azt tapasztaltam, hogy ez valoszinuleg
az LCD alapfenye, tehat ha lehuzom a videokartyat az LCD -rol (igen, mar szedtem szet
a laptopot, de elotte kb 4x volt a hivatalos szervizben, MINDENT csereltek mar, a
problema nem szunt meg...), akkor ugyanezt csinalja.

Kerdes: mi a franckarikat lehet vele csinalni? most jo dogmeleg van,
es nagyon idegesito, hogy dolgozok, es ha nem nyomom percenkent a savet,
akkor elveszik epp valami kodreszlet amit irok...

otletek? velemenyek? javaslatok? :-)

vagy csak en pancsoltam bele egy hibas szeriaba?

Dothan melegedés

Egy hete vettem meg uj laptopom, orultem neki mint szeg. (jo eros kis gep: Pentium Dothan 2ghz; 1gb ram;ati x600 videovezerlo)
Persze rogton telepitettem mindent orrba szajba, h tesztelgessem mit bir.
Es most jon a szomorubb resze, hisz amig akkurol megy tenyleg nem panaszkodhatom ra, eleg takarekos, alig melegszik, viszont amint halozatrol kapja aramot mindez nem mondhato el rola. kb 6 percig terhelem procit 100% on, es amris 70 C -ra melegszik. Sot, volt h pl jatek kozben mar le is kapcsolt (mind videokartya, mind proci)
Tud vki vmi tanacsot adni, mi lehet a megoldas? esetleg h h lehet aktivalni energiatakarekos uzemmodot, v vmi hasonlo? (nincs kedvem ujabb kiadasokba bocsatkozni h vegyek ilyen alternate qlert aljara)