wlan kontra usb fusi amilo L7310gw-n ubuntu alatt
Sziasztok!
Kb. egy hónapja vettem a címben említett notebookot a laptop.hu-nál, mint linuxos gépet (a win-es 20k-val több volt). Gondoltam, jobb is, ha linuxos, notebooknál úgyis van mindenféle fura periféria ami normális gépbe nincs, ha gyárilag linuxos a gép, legalább normálisan be lesz állítva, gyári driverek, ha kell, belőve, stb...
Ez volt az első tévedés :) A gépet úgy adták ide, hogy semmi nem volt rajta, de üsse kavics, raktam rá egy Ubuntut. Első körben minden szép volt és jó, viszont amikor előkerült egy pendrive, kiderült a turpisság:
Ha acpi be van kapcsolva a kernelbe, nem megy az usb alrendszer, mindenféle megszakításproblémára hivatkozva. A kernel javaslatot is tesz, hogy próbáljam ki a pci=noacpi-t. OK, kipróbáltam, usb megy, de ekkor meg a wifi modulok nem mennek (madwifi), mert ezeknek meg kell az acpi, mert azon keresztül intézik a megszakítást.
Gondoltam, még garanciális a cucc, oldja meg, aki eladta. Laptop.hu-nál közölték, hogy Serco kft a hivatalos szervíz, velük próbálkozzak, ők biztos tudnak segíteni. (Ja, eszembe ne jusson biost frissíteni - amihez a cd image a fujitsu-siemens.com -ról letölthető kb. két kattintás után - mert elvesztem a garanciát!!!) Felhívtam őket telefonon, mondták, hogy nem értik, mi a baj, vigyem be a gépet. Bevittem, mondták, hogy a linuxos csapat most épp nincs benn, de itt egy mail cím arra küldjek logokat és tuti segítenek. A logokat elküldtem, közölték, hogy használjak fedora-t, mert azt adták a géphez és csak ahhoz tudnak terméktámogatást nyújtani. A géphez egyébként egy nyamvadt knoppix cd-t adtak :) Letöltöttem a fedora mostani kernelét, hátha valahogy meg van patch-elve, de azzal se ment az usb, ha nem kapcsoltam ki az acpi-t.
Azóta (kb. 3 hete) írtam nekik 3 levelet, egyikre se válaszoltak. Na ennyit serco kft-ről :)
Van valakinek ötlete, mi lehet a gebasz?
Egy másik kérdésem, hogy hogy lehetne beállítani xorg-ot úgy, hogy a külső monitor normál 1024x768-as felbontásba 4:3 képarányba menjen, de az lcd 16:9-be. Valami miatt meghülyülnek a külső monitorok és kicsúszik a kép.
Köszi,
pentike
- Tovább (wlan kontra usb fusi amilo L7310gw-n ubuntu alatt)
- 5520 megtekintés