Notebook, laptop, mobiltelefon ...

Alienware notik, PCk, és minden más

Szóval egy kis kozvelemenykutatas arrol, hogy mit gondoltok ezekrol a gepekrol. Az Alienware felsokategorias PC-ket gyart, elsosorban skinezett Windowssal. Gamerek, es uzleti felhasznalok. Hordozhato otebookjaik kb. 3 orat birnak, desktop notebookokban pedig akar dualmagos desktop proci ketyeg(ugye ez nem bir annyit).

Arra lennek kivancsi, h talalkozott-e mar vki ilyen gepekkel, ha igen honnan szerezte be, mi a velemenye rola. Ha megjelenne egy magyar disztributor, vasarolnal-e ilyet.

Kingston pen-drive partíció kiosztása?

Röviden összefoglalva: egy KINGSTON DataTraveler 128 MB-os kütyüvel találkoztam. Ezek az adatai (ami rajta van külsőleg, gyárilag):
DTI/128
ON 120405
5V
05261-014,A00LF
CHINA

A következő parancs ezeket "írja ki" róla (nem írtam ki minden megjelenő információt):

fdisk /dev/sde1

Disk: 128 MB, 128958464 bytes
16 heads, 32 sectors/track, 491 cylinders
Units: cylinders of 512 x 512 = 262144 bytes

Device ------------------ Id
/dev/sde1p1 ------------- 74 unknown
/dev/sde1p2 ------------- 65 Novell Netware 386
/dev/sde1p3 ------------- 53 OnTrack DM6 Aux3
/dev/sde1p4 ------------- bb Boot Wizard hidden

Csak annyit akartam volna elérni - SuSE 10.0 alól, igaz, próbálkoztam néhány Live CD-s változattal is (Frenzy, Kanotix, DSL) -, hogy "kettévágom" (megfelezem) a pen-drive-ot, de sehogyan sem sikerült! :D

Mi ennek az oka?

Az addig világos, hogy 4 partíció van MÁR gyárilag rajta, csak ezt sehol nem írták az eredeti csomagoláson (vagy belsejében)...

Irda MA-620

#lsusb
Bus 002 Device 003: ID 0df7:0620 Mobile Action Technology, Inc. MA-620 Infrared Adapter

Netről összevadászot infók alapján:
modprobe uhci_hcd
modprobe pl2303
modprobe irda
modprobe irtty-sir
modprobe ma600-sir
modprobe ircomm-tty
irattach /dev/ttyUSB0 -d ma600 -s

irdadump szerint keresi a telefont, de ha telefonról (Siemens C75) szeretnék valamit küldeni (ircp-vel probalom) akkor nem találják egymást.

Ha az irdadump mukodik akkor elvileg minden rendben van a betöltött kernelmodulok és a konfigurárlás körül? Valami tipp kellene hogy merre tovább.

Hp 63xx Linux rá! Tapasztalatok! Tippek stb.

Hali all!

Van 1 HP 6340-m! Es vhogyan a www.handhelds.org oldalra keveredtem! Mint linux szereto egyen kaptam az alkalmon h mien jo is lenne ha linux pocorogne a vasban! Elolvastam ami doksit talaltam a tortenetrol! Am van 1 kis gondom h amire az oldalon hivatkoznak link (letoltheto kernel, bootolasi progi a WinCE -hez stb...) nem letezik ! Es igazabol azert hoztam letre ezt a forum temat h 1be lehessen gyujteni azokat az meberkeket akik HP PDA-val rendelkeznek es olyan perverz gondolataikvannak, h linuxot tennenek a ketyerere!

Egy doksi :

http://www.handhelds.org/moin/moin.cgi/HpIpaqH6315

Masodik amibe be vannak linkelve a progik amik kellenek de a server nem dobja ki ellenben nagyon reszletes leiras!

http://aragorn.kortex.jyu.fi:8080/h6300/H6300_Boot.html

Es 1 harmadik oldal (ezt meg nem bongesztem at :] )

http://fuzzyneural.net/default/projects/h63xx

Tapasztalata vkinek ha van ossza meg velem pls!

Elore is thx!

saddam

386SX 12M RAM 120M HDD - mit raknátok rá?

Birtokomba került a fenti specifikációjú COMPAQ LITE 25e notebook, amit kizárólag könyvolvasásra szeretnék használni.

Ennélfogva kellene egy olyan linux, elfogadható tempóban megy a fenti vason, és a következőket tudja:
- X
- zip, pdf, rtf, doc, html támogatás,
- a beépített egér támogatása,
- kép elfordítása 90fokkal (akkor kevesebbet kellene scrollozni olvasás közben),

Most Win3.1 és Word 6.0 van rajta, ezekkel egy kicsit cammogósan, de megyeget az olvasgatás, de elvből jobb szeretnék linuxot látni rajta.

Melyiket javasolnátok?

P.S.
Csak floppy meghajtó van benne; és csak soros és párhuzamos interface-ek, úgyhogy már a telepítés is macerás :(

AMD turion vs Intel Centrino Duo

Üdvözlet!

Most állok laptop vásárlás előtt. Kinéztem egy Fujitsu Siemens Amilo A3667G (Mobile AMD Turion64 ML37, VIA K8T890 lapkészlet, 2048MB DDR333, ATi Mobility Radeon® X700) és egy Fujitsu Siemens AMILO Pi 1536 (Mobile Intel® Pentium® M Core Duo T2300, Intel® 945GM Express lapkészlet, 1024MB DDR2-667, ATi Mobility Radeon® X1400). Most ugye, ha jól tudom az első egy 64 bites mobil amd procis, a másik egy intel dupla magos, ám nem 64 bites. Nem igen találtam a google segítségévl olyan teszt eredményeket, mely e kettő kategóriát hasonlította volna össze. Volt valakinek szerencséje mind a kettőhöz? Programfejlesztésre (java) és grafikai munkára (gimp, blender) használnám. Még egy apróság: mi a különbség a Turion ML37 és a Turion MT37 proci között?