Blogbejegyzések

Sária?

Mindenkitől elnézést kérek, most nagyon ittas és nagyon haragos állapotban vagyok.

De lényeg a lényeg: hogyan fognak összeférni az Iszlám hitűek a "szivárványosokkal" ?
Vagy mi a koncepció? Vagy én vagyok csak túl "szűklátókörű" ?

Vállalom az "autista/nyomorék/fasiszta/akármi" jelzőket...

Apache OpenOffice 4.1.11 - 32 bites PET és SFS Puppy linuxra

Ntamas elkészítette a legutóbbi Apache OpenOffice 4.1.11 -es x86, azaz a 32 bites gépekre készült magyarított változatát.
Készült PET és SFS csomag is, kinek mi a kedvence.
Letöltés és visszajelzés valamint bővebb információk az alábbi linken:
https://skamilinux.hu/phpBB3/viewtopic.php?f=13&t=817&p=9567#p9567

Windows 11 olcsón?

Nem írok konkrét helyeket, neveket, csak úgy általánosságban.
Tudtommal a Windows 11 még nincs a boltokban, kapni még nem lehet. Néhány helyen már van ára, de még nem tudják szállítani, úgy van hogy érkezik.
Ehhez képest már megjelent néhány "olcsó software boltban" néhány ezer Ft-nak megfelelő pénzekért. Persze ezek mindig arra hivatkoznak hogy leadott, megvásárolt software stb. és hogy az EU-ban jogos. De hogy a fenébe lehet már most valaki által leadott, átadott, használtan megvásárolható Windows 11?
Innentől szerintem ez így már önmagában igazolja hogy nem lehet igaz a hivatalosan, jogszerűen olcsó Windows eladásuk. Nem is kapható még.
Azért kíváncsi lennék hogy csinálják? Van valami programjuk ami termékkulcsokat állít elő amit az aktiválás meg elfogad?

Miért kell elcseszni mindig ami egyszer már jó volt?

Mérgelődés on.

Jött egy új megkeresés. Nosza rajta vegyük elő a cuccokat.

Kell bootstrap mert az jó nem kell sokat variálni amúgy is ingyért csinálom. Letölt örül. Csinálom a menüt ahogy szoktam. (Template rendszert használok. Viszont ilyen kis oldalakhoz nem használok keretrendszert. Megszokás lehet ekézni). Szóval minden kész mégse az igazi. Mobil nézetben a hamburger menü nem működik. Némely helyen az input mező nem jó. A hírek szerkesztésénél a simplenote nem megy. Szóval hibák garmadája. Nézem a bootstrap doksit. Eddig bs4 volt most bs5 jött le.

Hát egy rakat helyen ahol eddig sima event volt belerakták a -bs- stringet. Ez miatt ugye egy rakat kiegészítő nem megy. Amiket használtam kiegészítők jó része még nincs meg bs5-re.

Én értem, hogy kell valamit publikálni mert kényszer. De miért kell ilyen módon szop@tni az emberkéket? Az a -bs- string nagyon kellett. E nélkül nem lett volna meg a fejlesztés.

Így lehet 4karakterrel megtörni az összes cuccot egy mozdulattal.

Gratulálok!

Mérgelődés off.

Megoldás: ment vissza a bs4.

Pelican - statikus site generátor

Nem mindenkinek kell feltétlenül kiterjedt portálrendszer és nem is mindenhez kell, van amikor egy egyszerű blog is megteszi,
ebben az esetben jöhet jól egy statikus weboldal generátor: https://blog.getpelican.com/category/news.html

Ugyanez bő lére eresztve részletekkel és egy kis betekintővel a téma iránt érdeklődőknek: https://skamilinux.hu/pelican-statikus-site-generator/

Csökkentett mód ON

Get cursor position in input type number = Mission: Impossible?

Kezdetben vala az text típusú input. A különféle number-only szövegmezőket ezzel és egy sereg jávaszkriptes taknyolással oldották meg, mert nem vala más megoldás. Aztán eljövé az Úr 2008-as esztendeje és vele együtt az HTML5, benne sok baromsággal, de jó dolgokkal is. Ezek közé tartozott a number típusú input, ami a beállítható intervallumával, lépésközével jelentősen lecsökkenté vala az szükséges jávaszkriptes gányolások mennyiségét. Külön jó a mező végébe suvasztott kis léptető, ami olykor még hasznos is bír lenni (egy egérkattintással gyorsabban lehet mondjuk 999-ről 1000-re ugrasztani valamit, mint a kitörléssel és újra beírással), de ha nem az, legalább lekapcsolható. És még jobb, hogy mobilokon ebbe kattintva alapból a numerikus billentyűzet jön fel. Sajnos az okos emberek kifelejtették vala az sima integer típusú input-ot a repertoárból, így ha azt akará vala az büdös programmere, hogy ne is fogadja el a mező (értsd: be se lehessen írni) pl. a pontot, vagy az "e" betűt, mínuszjelet meg csak egyet az elejére (nem, a pattern ezt nem gátolja meg), akkor ahhoz ismét jávaszkript kellett, de legalább megoldható vala vele.