BehringerZoltan blogja

Giro d'Italia rajt Budapesten + két szakasz Magyarországon 2020-ban.

 ( BehringerZoltan | 2019. április 15., hétfő - 20:44 )

Wow!
Ez komoly?
Az!
Hihetetlen!

Mondjuk nekem van ellenérzésem az ilyen külföldi rajttal meg szakaszokkal kapcsolatban, de annak nagyon örülök h Budapesten ilyen eseményre fog sor kerülni és itt lesz a kerékpársport élmezőnye. Egy ilyen verseny minden képzeletet felülmúló felhajtással jár! Kb a F1-el összemérhető lehet. Közvetítő helikopterek, külföldi tv társaságok, tódulni fognak ide minden felől. Arról már nem is szólva, h micsoda impulzust jelent a magyar [kerékpár]sportnak!

Enigma variációk

 ( BehringerZoltan | 2019. március 25., hétfő - 4:53 )

Először rögtön elnézést kéréssel kezdeném azok felé akik esetleg valamiféle titkosítással kapcsolatos dolgot reméltek a cím mögött. Még csak nem is rejtélyekről lesz szó – hanem egészen másról: zenei azonosságokról.

Konkrétan arról a jelenségről, h jellemzően a populáris kultúrában úgy válik ismerté, népszerűvé egy-egy zenemű, h a közönség - vagy inkább a fogyasztók - előtt mélyen elhallgatásra kerül, h a mű alapja egy másik zenemű, jellemzően komolyzenei darab. De ez nem kizárólagos össze-vissza történnek a másolások.

Rio program

 ( BehringerZoltan | 2016. augusztus 5., péntek - 19:21 )

google: Riói Olimpiai Játékok 2016

Elég jól áttekinthető.

Holnap már lesz országúti bringa és este 19:30 -kor úszik Katinka is.

Súlyos bringás baleset

 ( BehringerZoltan | 2016. április 11., hétfő - 21:00 )

Szerencsére nem velem történt. Pár perccel az események megtörténte után érhettem helyszínre.

Katinka for President!

 ( BehringerZoltan | 2016. január 6., szerda - 21:06 )

Eszméletlen ez a csaj! Nekimegy fejjel a falnak. Pedig a józan ész azt mondja, h ezt most nem lehet áttörni. Olimpia, 2017 -ben világbajnokság Budapesten. Képtelenség, h lefejezzék az úszószövetséget. Pedig itt nincs más, ebből nem lehet már máshogy kijönni, már nem lehet megreformálni úgy a dolgot, h Gyárfás azért maradjon.

order unsuccessful [megoldva]

 ( BehringerZoltan | 2015. december 30., szerda - 21:33 )

...avagy hogy legyünk ping-pong labdák a webáruház és a bank között.

Tehát, mivel szuper kedvezmények vannak a bringaboltokban ilyenkor, arra jutottam, h mégiscsak veszek egy új versenybringát tárcsafékkel. Igaz Angliából, de egy olyan boltból, ahonnan a jelenlegi bringámat is vettem még tavaly. Korrektek, gyorsak voltak - teljes a bizalom feléjük.

Chaos Transmission libCurl

 ( BehringerZoltan | 2015. december 15., kedd - 17:38 )

Kályhától: Azt vettem észre, h a http://www.cyclingtorrents.nl oldalról nem mennek a torrentek a routeren. Még furcsább volt, h a mögötte lévő gépeken viszont igen. Gondoltam ez valami tűzfal dolog lesz. Kinyitottam az 51413-t, ugyanis a webes felületen erre nyöszörgött port is closed. Hát ez nem hatotta meg. Próbálom kívülről csekkolni http://canyouseeme.org oldalon, de az sem látja. Ekkor feltűnt, h tulképp nem egyezik az ip4 a pppoe-n, és ahogy kívülről látszom (100.82.0.59 vs. 94.21.73.14) Ez most mi? NAT -olva vagyok a Diginél?

Manóba, erről lemaradtam :( [!60KB-os kép]

 ( BehringerZoltan | 2015. november 26., csütörtök - 3:09 )

Kedvenc zongoristám itt volt ma ..azaz..tegnap Bp-en.
https://www.mupa.hu/program/concerto-budapest-2015-11-25_19-30-bbnh
Itt a próba ízelítőnek: https://www.youtube.com/watch?v=1TOThTUBRCI
Ráadásul Rachmaninov 3. zongoraversenyét játszották. Ez _A_ Zongoraverseny. Abszolút kedvenc darab, tele energiával, felturbózott érzelmekkel. Aki látta a Ragyogj c. filmet http://www.imdb.com/title/tt0117631/ az - ha máshonnan nem - onnan is ismerheti.

VW etika

 ( BehringerZoltan | 2015. szeptember 22., kedd - 22:38 )

Egy szép napon Téged, mint a vállalathoz erősen kötődő és többszörösen elkötelezett munkavállalót hívatnak a főnök irodájába, ahol aztán óvatos határozottsággal értésedre adják, h olyan szoftver elkészítését várják tőled, ami nyilvánvaló csalást valósít meg. Becsapja a hatóságokat, a vásárlókat továbbá feltehetően bűncselekményt is megvalósít. A főnököd emlékeztet, h a vállalat milyen jelentős juttatásokban részesített, több más közt pl.

to: Anders Behring Breivik

 ( BehringerZoltan | 2015. augusztus 10., hétfő - 21:39 )

Tesókám, neheztelek rád. Rossz Szigetet választottál!

TdH

 ( BehringerZoltan | 2015. augusztus 9., vasárnap - 16:07 )

Tour de Hongrie

Ma volt az utsó szakasz, befutó Budapesten a Várkert bazárban. Előtte még tettek néhány kört a várban.

Tekerés a határon túlra

 ( BehringerZoltan | 2015. augusztus 1., szombat - 19:57 )

Régóta dédelgetem ezt az útvonalat: Bp - Budakalász - Pomáz - Pilisszentkereszt - Kétbükkfa nyereg - Esztergom - Párkány [SK] - Garamkövesd - Ipolyszalka - Letkés [HU] - Szob - Vác - Bp.

Most sikerült végigtekerni. 128 Km; 5 óra 49 perc; 22-es átlag.

Mutatom a problémát

 ( BehringerZoltan | 2015. július 19., vasárnap - 1:14 )

Íme: http://kepfeltoltes.hu/150718/P180715_23.43_01_web_www.kepfeltoltes.hu_.png

Ez csak egy részlet az országúti bringám hátsó kerekének felniéjéről. Több hajtás oldali küllőnél is hasonlóak az állapotok - azért a többi nem ennyire durva.

Opció 1: Ez valami durvább kátyú eredménye, hisz brutál erőhatás kellhet, h így kinyíljon felni. Igen ám, csak h pl. vele szemben lévő (szintén hajtásoldali) küllőnél is ilyen és közte még jó pár.

Sisak

 ( BehringerZoltan | 2015. január 31., szombat - 23:02 )

A tavalyi évet megúsztam, de ma sikerült előadnom egy talajgyakorlatot bringával. Megyeri híd bringa út lejáró a budai oldalon, árnyékos lejtő a végén éles kanyarral, frankó jéggel. Cipőm klipszben beszíjazva - mondanám, h úgy dőltem el mint az ólajtó, de valójában olyan volt mintha kirántották volna alólam a bringát. A fejem medicinlabdaként csapódott az aszfaltra. A sisak (+volt alatta még egy sapka is) nagyon sokat védett. De így is kisebbfajta agyrázkodás lehetett, bár nem ájultam el.

Bogányi-zongora

 ( BehringerZoltan | 2015. január 21., szerda - 20:30 )

Forradalmian új, magyar fejlesztésű zongorát mutatott be Bogányi Gergely zongoraművész.

Lát-hatóság

 ( BehringerZoltan | 2014. november 23., vasárnap - 18:38 )

Útban Dobogókő felé ma megállított a yard, azzal, hogy lakóterületen kívül kötelező a láthatósági mellény a kerékpárosoknak. De nem megbüntetni akartak, csak rámadtak egy ilyen ORFK-ás kukásmellényt, meg felírták az adataimat, de csak bemondásra, igazolványt nem is kértek. Mondtam én nekik, hogy szerintem a mellény csak este kell, meg rossz látási viszonyok között, de csak erősködtek.

Dobogókő

 ( BehringerZoltan | 2014. november 16., vasárnap - 16:33 )

Ma nem a kilátás miatt érte meg feltekerni...

Némi víz, köd, pici jég, sok hideg..brr. Most vedelem kannaszám a forró teát. Remélem nem lesz nátha..
Több HUP-ost is érdekel a bringatúrázás, megemlíteném, h találtam yt-on egy srácot aki videóra veszi a túráit: https://www.youtube.com/channel/UCQMe6VvBE1k1-e-OQz8DdUA. Érdekes maga a műfaj is! No, meg persze a tájak csodaszépek. A "Tour des Apennins" -t nézem épp.

Révészem, révészem

 ( BehringerZoltan | 2014. november 1., szombat - 18:49 )

Már egy ideje foglalkoztat ez a dal, és a halottak napja most jó alkalom arra, h megfogalmazzam a gondolataimat vele kapcsolatban.
Bár nem vagyok szakértő, de az egyik legszebb népdalunknak tartom – Márványos Tamburazenekar fantasztikus előadásában. Azonban mégiscsak kilóg a műfajból, ugyanis a szövege -a népdaloktól- szokatlan mélységbe vezeti a hallgatót.

youtube zongorista: vkgoeswild

 ( BehringerZoltan | 2014. augusztus 11., hétfő - 1:33 )

Kb 2,5 órája hallgatom végtelenítve fejhallgatón (tudom nem vagyok normális): Muse - New Born - piano cover

Képtelenség betelni vele. Felszabadít, feloldja görcsöket. Terápiás hatása van :-)

De nem csak a zene, hanem a látvány. ahogy átélve játszik Vika, is magával ragadó. Az a könnyedség amivel létrehozza és uralja ezt a vibrációt ...hát ez a MŰVÉSZET így nagybetűvel.

Első benyomások a Sony MDR-1R fejhallgatóról

 ( BehringerZoltan | 2014. január 21., kedd - 22:39 )


Már régen kinéztem magamnak ezt a típust. 4 Hz - 80 kHz frekvencia átviteli tartománya kimagaslik a kommersz mezőnyből. Ma megláttam 50%-kal leárazva 30000 Ft -ért utsó darab - bűn lett volna otthagyni.