Notebook winyó crash & új beszerzése
Kedves Kollégák!
Kellemetlen dolog történt velem a héten. A notebookom másfél éves winyója nyugdíjba ment. Már kedden fura hangokat hallottam belöle, péntekre teljesen használhatatlanná vált. Az a dolog érdekessége, hogy ha hideg a gép, és úgy kapcsolom be, simán bebootol a gentoo, olyan mintha minden oké lenne. Müködik is szépen kb. 10 percig (így az adatokat szerencsére sikerült lementenem róla), de mikor bemelegszik, elkezd csúnya hangokat adni (olyan mintha a tengely egy kis precessziós mozgást is végezne). Ilyenkor csak pörög és szenved, látszik hogy nagyon akar olvasni de nem sikerül. Ha kicsit oldalba lököm a gépet akkor egy-két percig megint jó. Végül megfagy a rendszer Input/Output errorral. Érdekes, mert CRC errorokat nem produkál, amikor müködik akkor jól müködik, amikor nem müxik akkor meg egyáltalán nincs semmi.
Két kérdésem lenne a dologgal kapcsolatban:
1.) Tudtok esetleg ajánlani valami egyszerü diagnosztikai progit, amivel a SMART adatokat megtekinthetem/analizálhatom? (csak hogy valami közelebbit megtudjak arról mi történhetett)
2.) Ti milyen márkájú winyót vennétek? Elég sokat megy a gépem, a legfontosabb kritérium a hosszú élettartam lenne.
Válaszaitokat elöre is köszönöm:
pink
- Tovább (Notebook winyó crash & új beszerzése)
- 1166 megtekintés