Notebook, laptop, mobiltelefon ...

Hp 63xx Linux rá! Tapasztalatok! Tippek stb.

Hali all!

Van 1 HP 6340-m! Es vhogyan a www.handhelds.org oldalra keveredtem! Mint linux szereto egyen kaptam az alkalmon h mien jo is lenne ha linux pocorogne a vasban! Elolvastam ami doksit talaltam a tortenetrol! Am van 1 kis gondom h amire az oldalon hivatkoznak link (letoltheto kernel, bootolasi progi a WinCE -hez stb...) nem letezik ! Es igazabol azert hoztam letre ezt a forum temat h 1be lehessen gyujteni azokat az meberkeket akik HP PDA-val rendelkeznek es olyan perverz gondolataikvannak, h linuxot tennenek a ketyerere!

Egy doksi :

http://www.handhelds.org/moin/moin.cgi/HpIpaqH6315

Masodik amibe be vannak linkelve a progik amik kellenek de a server nem dobja ki ellenben nagyon reszletes leiras!

http://aragorn.kortex.jyu.fi:8080/h6300/H6300_Boot.html

Es 1 harmadik oldal (ezt meg nem bongesztem at :] )

http://fuzzyneural.net/default/projects/h63xx

Tapasztalata vkinek ha van ossza meg velem pls!

Elore is thx!

saddam

386SX 12M RAM 120M HDD - mit raknátok rá?

Birtokomba került a fenti specifikációjú COMPAQ LITE 25e notebook, amit kizárólag könyvolvasásra szeretnék használni.

Ennélfogva kellene egy olyan linux, elfogadható tempóban megy a fenti vason, és a következőket tudja:
- X
- zip, pdf, rtf, doc, html támogatás,
- a beépített egér támogatása,
- kép elfordítása 90fokkal (akkor kevesebbet kellene scrollozni olvasás közben),

Most Win3.1 és Word 6.0 van rajta, ezekkel egy kicsit cammogósan, de megyeget az olvasgatás, de elvből jobb szeretnék linuxot látni rajta.

Melyiket javasolnátok?

P.S.
Csak floppy meghajtó van benne; és csak soros és párhuzamos interface-ek, úgyhogy már a telepítés is macerás :(

AMD turion vs Intel Centrino Duo

Üdvözlet!

Most állok laptop vásárlás előtt. Kinéztem egy Fujitsu Siemens Amilo A3667G (Mobile AMD Turion64 ML37, VIA K8T890 lapkészlet, 2048MB DDR333, ATi Mobility Radeon® X700) és egy Fujitsu Siemens AMILO Pi 1536 (Mobile Intel® Pentium® M Core Duo T2300, Intel® 945GM Express lapkészlet, 1024MB DDR2-667, ATi Mobility Radeon® X1400). Most ugye, ha jól tudom az első egy 64 bites mobil amd procis, a másik egy intel dupla magos, ám nem 64 bites. Nem igen találtam a google segítségévl olyan teszt eredményeket, mely e kettő kategóriát hasonlította volna össze. Volt valakinek szerencséje mind a kettőhöz? Programfejlesztésre (java) és grafikai munkára (gimp, blender) használnám. Még egy apróság: mi a különbség a Turion ML37 és a Turion MT37 proci között?

PalmOS -> PPC váltás Szinkronizálni mivel?

Sajna már nem bírom cérnával a Palm töketlenkedését hardver téren, derék m515-öm meg lassan végleg feladja, úgyhogy eldöntöttem, hogy a következő gépem valószínűleg egy WM 2003-as vagy 5-ös OS-el rendelkező VGA PPC lesz.

Mivel éveken át jól megvoltam a Palm+jpilottal, halvány lila gőzöm nincs arról, milyen aknákra futhatok egy PPC kiválasztásánál, telepítésénél. etc.

Két legfontosabb problémám:

1. A SynCE/MultySync páros nem tud WM 5 alatt szinkronizálni, tud-e valaki más alternatívát?

2. Úgy látom, szinte mindenki az Evolutiont használja a PDA-hoz, "Outlook-replacement"-ként. Más linuxos PIM-alkalmazásokkal, pl. KDE PIM, nincs szinkronizálási lehetőség?!

Üdv

atomcsirke

Ez most hogy is van?

Sziasztok,

Erre akadtam:
http://www.notebook.hu/notebook/asus/a6ku/asus-a6km-q001

Itt érdemes elolvasni a magyar nyelvű leírást. Idézet belőle: "Erőteljes számítási teljesítményű 64 bites AMD Turion rendszer NVIDIA Go6200-zal vagy költségkímélő AMD Sempron integrált videókártyával."
Lehet hogy én nem vagyok elég informált?
És a másik: "Figyelem! Az Athlon 64 processzoros gépekre csak Service Pack 2-es (SP2) Windows XP telepíthető!"
Ezek viccelnek, vagy csak ennyire ostobák?

Laci

miniatürizált rendszerhez milyen hw

Sziasztok!

olyan miniatürizált kütyüt keresnék, amire csont nélkül tudnék debian -t telepíteni. elvárásaim a következők volnának:
- ne kelljen speckósan fordítani, legyen támogatott az arhitektúra
- lehetőleg adapteres táplálás elég legyen
- 2 eth interface
- mozgó alkatrész nélkül (pl mem kártya winyó helyett)
- kicsi, kompakt méret (ne legyen az egész nagyobb mint egy 16 portos desktop sw)
- elegendő erőforrás kb a következők futtatásához: ssh, apache php -vel, postfix, mysql
- 2.6 -os kernellel való kompatibilitás

ami nem kell, de ha van nem gond:
- lcd, crt vezérlés
- audio
- usb
- serial/parallel port

kérdésem, hogy csinált e már valaki valami hasonlót, milyen hw -t ajánlanátok és milyen tapasztalatok vannak idevágóan?

esetleg vélemény/tapasztalat az itt található eszközökről?

Előre is köszi!

Notebookhoz 3,5''-os HDD és NAS Server 120GB HDD

Nem találtam jobb helyet ezért került ide.

Először a 2.
NAS Server 120GB HDD van-e valakinek tapasztalata ezzel?

1.
Megoldható-e, illetve van-e olyan IDE kábel amivel összeköthető a 3,5"-os HDD a 2,5-ös csatival.
Igazából emiatt érdekes: ASUS WL-HDD 2.5
Ha van, akkor hol?
(3,5" HDD tápellátása egyébként nem gond.)

AMD Turion64 + Debian

Üdv Mindenkinek.

Vásárolni akarok egy a címben is említett procival szerelt notebookot.
Érdekelne, hogy ez a tipusú proci pontosan milyen képességekkel is rendelkezik.
Telepíthető rá zökkenő mentesen a Debian sarge-amd64 verzió, vagy keressek másik procival szerelt gépet, vagy maradhat a gép másik (Intel x86) oprendszerrel? Sajnos csak kevés leírást találtam a témával kapcsolatban, ezért bocs, ha kicsit ostoba volt a kérdés...

A kiszemelt áldozat tipusa:
ASUS A6U 5050 15" Turion64 1,6GHz/512/60/DVD+/-RW

Paraméterei:

CPU : AMD Turion64 1,6GHz
RAM : 512MB DDR
HDD : 60GB
LCD : TFT 15" XGA
FELBONTÁS : 1024x768
CHIPSET : SIS M760GX+964L
VIDEO RAM : SIS M760GX megosztott
CD/DVD/CDRW : DVD+/-RW
FDD : Opcionális USB 1,44