Notebook, laptop, mobiltelefon ...

Type C kábelrejtő

Van egy Dell Lattitude 3420 laptopom. Valami megoldást keresek arra, hogy az íróasztalomon ne kígyózzon rengeteg kábel (usb nyomtató, usb fejhallgató, monitor kábel, laptop töltő stb.)
Annyi pénzt ez nem ér meg nekem, amennyiba a hivatalos Dell type C dokkoló kerül. A Type C port replikátoroknak viszont mindössze 15 cm hosszú a kábele, ami nem elég ahhoz, hogy az asztal belsejébe/monitor mögé elvigyem a kábelrengeteget. Van erre valami olcsóbb megoldás?

16 db Notebook bérlése + online e-learning keretrendszer (LMS)

Sziasztok!

Egy rendezvényre kellene 16 notebook és egy e-learning keretrendszer (pl. CooSpace) összesen 3 munkanapra. A konfiguráció nem olyan kritikus (egy word + böngésző kell, hogy elfusson rajta megfelelő sebességgel), viszont a kinézet annál inkább -> újszerű állapotban kellene, hogy legyenek. 

Szerintetek kit érdemes megkeresnem ezzel? 

A raktáraink tele vannak informatikai eszközökkel (server, storage, HDD, SSD stb.), de notebook-ból egy sincs. :D 

Köszi!

Üdv.:
Zoli

ITRIS Kft.

Üzleti kategóriás laptop fejlesztésre

Sziasztok!

ÚJ üzleti laptop vásárlását tervezem a közeljövőben. Igényeim:

- Sokmagos Core i7 vagy i9

- 32GB RAM, bővíthető

- Akku üzemidő nem releváns, 4-6 órával már jó vagyok közepes terhelés mellett

- Sokat cipelném, nem hátrány, ha könnyű, de nem fogok grammokkal szórakozni

- 14-15 inch környéke

- Docking station/port replikátor az irodába/otthonra

- Windows 11 kompatibilis CPU

- Op rendszer nélkül vagy valami free OS-sel

- LAN port a laptopon és a docking station-ön is

A márkával viszont bajban vagyok. A HP/Dell/Lenovo háromszögben gondolkodom, Windows 10, később 11 kompatibilis gépet keresek. Van action pack licenszem, ezért nem szeretném az op rendszer felárát kifizetni. A HP G szériáját szidták, hogy elég gyengére sikerült, az újabbakról semmit nem tudok, a Lenovo Thinkpadek billentyűzetétől lábrázást kapok, a Dell is elég tróger (mikrofon problémák, leváló csúszásgátló gumi). 

Ti mit ajánlanátok? Mac-et már többször kizártam, úgyhogy arról végleg lemondtam. 

Macbook pro 2011-es MacOs telepítés nulláról

Sziasztok!

 Lányom kapott egy a tárgyban szereplő gépet. Előéletéről semmit nem tudok. Zorin volt rajta, de szeretnék rá macos-t rakni. Ahogy utána olvastam, elvileg erre a High Sierra kiadás kerülhetne, de egyszerűen nem boldogulok vele. Eddig 4 image-t szedtem le, ebből 1 hajlandó pendrive-ra rakás után elindulni, viszont kiakad, ha a telepítésre kattintok, mondván, sérült a telepítő file.

Nincs valakinek Működő telepítője a fent említett géphez? Nagyon hálás lennék...

Wifi kill switch késleltetés

Sziasztok!

Van egy Dell Lattitude E6420 notebook amin van egy hardware-s wifi kapcsoló. Ez pont a jobb oldalon van és ha a gép mellette egerészek néha hozzáérek picit és egyből eldobja a wifit, aztán mindig várni kell, hogy magához térjen.

Gondoltam rossz a kapcsoló, viszont nemrég cseréltem komplett bottom case-t a kapcsolóval együtt egy újra, de az is ugyanilyen.

Nem tud valaki valamilyen szoftveres workaroundot erre Linux-ra a networkmanagerhez? Próbáltam keresni, de a linux/networkmanager/rfkill wifi switch deprell/delay nem vezetett eredményre.

Néztem a kapcsolási rajzot, az ECE5028 SIO-ba van a gomb bekötve, aminek nyilván lehet ki lehetne hámozni a firmware-ét valami BIOS upgrade-ből, de annyi időm és energiám nincs erre mint Matt barátunknak volt bár kétségkívül kívánatos projekt lenne ;).

Ja persze egy szép elkót is be lehetne dikmányolni erre a célra, de azért én a szoftveres vonalon indulnék inkább el.

tapipad vízszintes görgetése -- xfce

Sziasztok.

Egy laptop tapipadján szeretném azt, hogy működjön ne csak a függőleges, hanem a vízszintes görgetés a tapipad szélét simisimizve.
Salixon (Slackware 14.2) alapon ez alapból megvolt, sajnos az a rendszerem már nincs meg.
Most LinuxMint van, ahol bizonyos dolgok ugyan kényelmesebbek, de némelyek nem. (Cseberből vederbe...)
Elképzelésem sincs, mit kéne csinálnom és hol.
Ezeim valának:

⎡ Virtual core pointer                        id=2    [master pointer  (3)]
⎜   ↳ Virtual core XTEST pointer                  id=4    [slave  pointer  (2)]
⎜   ↳ SynPS/2 Synaptics TouchPad                  id=10    [slave  pointer  (2)]
⎜   ↳ TPPS/2 IBM TrackPoint                       id=11    [slave  pointer  (2)]
⎣ Virtual core keyboard                       id=3    [master keyboard (2)]
    ↳ Virtual core XTEST keyboard                 id=5    [slave  keyboard (3)]
    ↳ Power Button                                id=6    [slave  keyboard (3)]
    ↳ Video Bus                                   id=7    [slave  keyboard (3)]
    ↳ Sleep Button                                id=8    [slave  keyboard (3)]
    ↳ AT Translated Set 2 keyboard                id=9    [slave  keyboard (3)]
    ↳ ThinkPad Extra Buttons                      id=12    [slave  keyboard (3)]

--------
ThinkPad Extra Buttons -- ezt még milyen jó lenne megcímezni, hogy indítson mondjuk egy terminált!

Köszönöm előre is a segítséget.

Xiaomi Redmi 7A - tárhely probléma

Sziasztok!

Van a családban egy Xiaomi Redmi 7A telefon, a 16 GB-s tárhelyű változat, nem rootolt. A használója elégedett lenne vele, de állandóan tárhely-problémája van. Hiába van benne SD-kártya (128 GB) és beállítva, hogy arra mentse a fotókat, folyamatosan üzeneteket dobál, hogy kevés a tárhely, ezért nem garantálható az alkalmazások megfelelő működése. 100-200 byte-okat kell felszabadítani (gyorstár törlése), különben nem érkeznek meg az alkalmazások értesítései.
A tárhely-kezelő szerint a legtöbb helyet az „Egyéb” adatok teszik ki, de azt semmi sem részletezi, hogy pontosan mit ért alatta és hogyan lehetne a méretét csökkenteni, kezelni.

Android 10, MIUI 12.5.3.0

Találkoztatok hasonló problémával, esetleg megoldással rá? Mivel a telefon amúgy megfelelő lenne, ezért nem cserélnénk, ha nem szükséges.

OnePlus Bullets Wireless Z probléma

Sziasztok!

Lecseréltem az OnePlus Nord telefonomat (gyerek kapta meg) egy OnePlus Nord 2-re. Eddig maxi elégedetten használtam a régihez egy OnePlus Bullets Wireless Z-t. Nagyon kényelmes volt, hogy bejövő hívás esetén, csak bedugtam a fülembe és már fel is vette a telefont, nem kellet külön nyomkodni semmit. Ez a Nord 2-nél valahogy nem működik. Az előzőnél nem állítottam semmit csak simán összepárosítottam és működött. Be kell külön állítani? Széttúrtam a beállításokat, de sehol sem találtam ilyesmit. Ötlet, tipp, javaslat?

Telefon szerviz akadálypálya

Elromlott a családban az egyik mobiltelefon, nem csatlakozik a mobilhálózatra. Mivel még garanciális, bevittem a szolgáltatóhoz, ahol vettem. Kipróbálták, valóban készülékhiba. Elküldik a szervizbe. De hoppá! Hol van a töltője a készüléknek? Hát az bizony otthon maradt, a telefon fel van töltve, és gondoltam a szerviznél csak akad egy töltő. Mire az ügyfélszolgálatos: a szerviz hozzá sem nyúl, ha nincs mellette töltő. Mindegy, hogy a hiba nem a töltéssel vagy az akkumulátorral kapcsolatos.

Ezt sikerült megtudnom fél óra várakozás után.

Másnap bevittem egy másik ügyfélszolgálati pontra egy töltővel, és hogy ne érje szó a ház elejét, egy töltőkábellel. Itt kb. hasonló beszélgetés zajlott le, azzal a különbséggel, hogy a "töltő" szó helyett a "gyári töltő" kifejezést használták. Az nem volt nálam, csak egy színre-szagra-kinézetre ugyanolyan, de más márkafeliratos töltő. Az ügyfélszolgálatos vonakodva bár, de bevette javításra, ám előrevetítette, hogy a szerviz lehet, hogy visszadobja, mert nem gyári töltő, bla-bla-bla. Mert hogy volt már, hogy egyes iPhone tulajok nem a gyári töltővel töltötték a telójukat, mire az tönkre ment, mire bevitték garanciális javításra, amire nem terjed ki a garancia.

Szóval otthon akármivel töltheted a telefonodat, de ha nem tudod felmutatni a védettségi igazolványt a gyári töltőt, akkor neked annyi.