Notebook, laptop, mobiltelefon ...

USA-bol laptopot, hogyan? VÁM, Áfa stb.

Kedves mindenki!

Az lenne a kérdésem, hogy ha USA-ból rendelek laptopot, vagy hardware-t, azt hogyan kell levámoltatnom, ill., hogyan tudom elérni azt, hogy minnél kevesebbet fizessek rá? Ebay-ről szeretném megrendelni a laptopot, gondolkodtam, hogy EU-s tagállamból hozatom, de az a gondom, hogy még Németországban is nagyon drága, Angliát meg inkább nem is mondom. Szóval, van valaki aki rendelt már laptopot ilyen módon? Hogyan történt a vámolás? Mennyit kell fizetni? Köszönöm a segítséget előre is.

Üdv,
ManiaC

ui.: Ahogy nézegettem van aki azt állítja, hogy nem kell vámot fizetni, csak a vámkezelést, és a vámkezelés áfáját, amely együtt 10k körül mozog, ez így van?

linux "kompatibilis" hw ebook readert keresek

Hello,

Egyre több ebookot olvasok (pdf, chm), de sosem szerettem a monitor előtt görnyedni - inkább olvasnám az
ebookjaimat az ágyban, dugóban, utazás közben és egyéb helyen ahol még a laptop is túl nagy és nehézkes.
Áldoznék is egy e-bookra, de valahogy e téren nincs egy authentikus honlap, ahonnan választhatnék ízlésemnek
megfelelő e-bookot: ebben kérném a segítségeteket, ajánljatok nekem egy-kettőt.

Az readernek a következő feléteteleknek muszáj megfelelnie:

• lehessen vele nem DRM-es ebookot is olvasni (nem akarom a gatyámat is arra költeni, ami már megvan más free forrásból)
  • tudjon .pdf-et és .chm-et (vagy tudjon olyan formátumot, amit egy konvertálás után ezekből elő lehet állítani)
  • ne fogyasszon sokat: szeretem a mozgást, nem akarok fali dugaljhoz kötve élni olvasás közben.
  • valamilyen módon Linux alól is megoldható legyen a menedzselése

Nem feltétel, de jó lenne, ha

• Magyarországon is lehet kapni
  • lehet moddolni (linuxot futtatni rajta, free firmwaret tenni rá)

Javaslataitokat előre is köszönöm,

asd

ThinkPad - R60

Kedves HUP olvasók a véleményeteket és a segítségeteket kérném, hosszú tanakodás, iszonyatos gyötrődés után ezen
laptop mellett döntöttem.

Kiépítése:

Genuine Windows XP Professional, Intel Core Duo T2400 (1.8GHz), 512MB, 80GB/5400rpm SATA, ATI X1400 128MB VRAM, 15" SXGA+ TFT, DVD-RW/CD-RW(Multiburner) Dual Layer, Modem, Gigabit Ethernet, Centrino Duo 11a/b/g, Bluetooth, Security Chip, ujjlenyomatolvasó

Ebben nagy szerepe volt az itt olvsottaknak. Azért döntöttem végül-e mellett mert elég mobil és lehet rajta játszani is.
Azonban számomra rengeteg pénz az a 360.000 Ft.
A kérdés az, hogy hosszútávon megéri-e ér e ennyivel többet az IBM név.

A másik kérdés a boltra vonatkozik vidéki vagyok ezért házhoz szállítással szeretném megrendelni. Mennyire megbízhazó az extreme digital abból a szempontból is, hogy ami ki van írva specifikációnak az valóban úgy is van (pl. a vga valóban 128mb rammal bír) és nem utólag derül ki, hogy nem így van.

Még egy kérdés hátha van itt kereskedő is érdemes e várni decemberig vagy januárig hátha olcsóbb lesz, vagy ez nem igen valószínű?

Válaszaitokat előre is köszönöm.

Gericom Hummer

Sziasztok!

Tervezek megvenni egy használt Gericom Hummer tip. laptopot. A hardwer kb ez: 2,4 P IV, 40 giga lemez, 512 ram, 64 mega NV 5600 fx videókártya. A kérdés az, hogy mik erről a típusról ill. általában véve a gericomról vélemények? Mert olvastam jót is, rosszat is, de nekem az jött le, hogy típusfüggő, és nem tudom, hogy ez a roszabb kategóriába esik-e.

Lenovo 3000 N100

Kíváncsi lennék a véleményetekre tapasztalatotokra ezen
notebook-kal kapcsolatban.

A felépítése:
Genuine Windows XP Home Edition, Intel Core Duo T2300E(1.6GHz) 512MB, 80GB/5400rpm SATA, 15.4" WXGA TFT(1280x800) Antiglare + Camera , Nvdia 7300 64MB, DVD-RW Multiburner Dual Layer, Modem, Ethernet, Wifi Centrino Duo 11a/b/g, Bluetooth, ujjlenyomatolvasó, 6 cell

Anyuka Laptopja

Mivel én elköltözöm otthonról, és viszem magammal a gépet is, ezért anyám szeretne venni magának egy gépet - praktikus okokból egy laptopot. Persze együtt fogjuk megvenni, viszont jó lenne, ha tudnátok tanácsot adni, milyet ajánljak neki. Én igazából két típusra gondoltam HP NX6110-es, vagy Lenovo IBM R50e.

Mindkettő kiforrott, megbízható, elfogadható áru laptopnak mondható, ráadásul az is fontos szempont volt, hogy 4/3-as, nem tükröződő (tehát nem az a manapság divatosan Glare-nek nevezett) LCD-je legyen, mivel elsősorban szöveget fog rajta szerkeszteni, valamint weboldalakat böngészni, filmeket nem néz ezen.

A gépre Linuxot kért (megszerette az én gépemen a SuSE-t :) ), és mivel ezt nekem kell feltennem, fontos szempont, hogy minél gyorsabban és egyszerűbben fel tudjam rá telepíteni, ne kelljen sokat küzdeni vele. Vagyis jó lenne, ha out of the box támogatott lenne minden hardver.

Ti melyiket vennétek a helyemben: a HP-t, vagy az IBM-et? Melyik támogatott jobban Linux alatt? Melyik a megbízhatóbb? Ti milyen tapasztalatokat szereztetek ezekkel a típusokkal?

Előre is köszönöm a segítséget!

toros

Palm z22

Az lenne a kérdésem hogy a tárgybeli palm mennyire alkalmas e-könyvek olvasására részletes leírás itt
kíváncsi volnék akinek van ilyen használja e ilyesmire vagy felejtsem el.
Azért gondolkodom ebben mert jó árban van.

Melyik notebookot vegyem?

Az alábbi három laptopból kéne választanom:

Mindhárom nagyjából azonos paraméterekkel bír:

• 256 MB RAM
  • 40 GB HDD
  • XGA kijelző

Amiben különböznek:

• Processzor:
    • IBM: M-370 (1,5 GHz)
    • Acer: M-380 (1,6 GHz)
    • Albacomp: M-350 (1,3 GHz)
  • Grafikus vezérlő:
    • IBM: Radeon Xpress 200M
    • Acer: 910GML Express
    • Albacomp: nincs adat
  • Chipset:
    • IBM: ATI Radeon Xpress 200M
    • Acer: Intel 910 GML
    • Albacomp: Intel 852GM

Az Acer-t és az Albacomp-ot Linux-szal, míg az IBM-et Windows XP-vel forgalmazzák.

Amire használnám:

• internet, levelezés (drótos és drótnélküli)
  • Szövegszerkesztés (OOo)
  • programozás
  • zenehallgatás
  • fotók kezelése
  • néha filmnézés

Amire nem:

• Játék (sakkon és sudokun kívül)
  • Videószerkesztés
  • Windows futtatása

Dappert, Edgyt futtatnék ha lehetne, később egy kis RAM bővítés is befigyelne.

Ti melyiket ajánljátok? Melyiket kezeli jobban a Linux, melyik a megbízhatóbb, melyik a szebb?

Szívesen várok más típusokat is ebben az árkategóriában (bruttó 140 000 Ft +- 10 000 Ft).

UPDATE @ 2006-10-21

Befigyelt egy újabb versenyző is: Acer Aspire 3103NWLMi.
Szinte minden paraméterben veri az előzőeket:

• AMD Sempron 3400+ (64 bit, 1,8 GHz)
  • 512 MB RAM
  • 60 GB HDD
  • WXGA kijelző
  • ATI X1100 chipset
  • ATI X1100 VGA 3d gyorsítással és 128 MB vRAM-mal (saját+RAM)

És mindezt 150 000 HUF-ért, a hülyének is megéri.
Hacsak nincsenek rossz tapasztalatok (hardveres, linuxos) a típussal, ezt veszem meg. Kíváncsi lennék a véleményetekre.