Notebook, laptop, mobiltelefon ...

Gericom Hummer

Sziasztok!

Tervezek megvenni egy használt Gericom Hummer tip. laptopot. A hardwer kb ez: 2,4 P IV, 40 giga lemez, 512 ram, 64 mega NV 5600 fx videókártya. A kérdés az, hogy mik erről a típusról ill. általában véve a gericomról vélemények? Mert olvastam jót is, rosszat is, de nekem az jött le, hogy típusfüggő, és nem tudom, hogy ez a roszabb kategóriába esik-e.

Lenovo 3000 N100

Kíváncsi lennék a véleményetekre tapasztalatotokra ezen
notebook-kal kapcsolatban.

A felépítése:
Genuine Windows XP Home Edition, Intel Core Duo T2300E(1.6GHz) 512MB, 80GB/5400rpm SATA, 15.4" WXGA TFT(1280x800) Antiglare + Camera , Nvdia 7300 64MB, DVD-RW Multiburner Dual Layer, Modem, Ethernet, Wifi Centrino Duo 11a/b/g, Bluetooth, ujjlenyomatolvasó, 6 cell

Anyuka Laptopja

Mivel én elköltözöm otthonról, és viszem magammal a gépet is, ezért anyám szeretne venni magának egy gépet - praktikus okokból egy laptopot. Persze együtt fogjuk megvenni, viszont jó lenne, ha tudnátok tanácsot adni, milyet ajánljak neki. Én igazából két típusra gondoltam HP NX6110-es, vagy Lenovo IBM R50e.

Mindkettő kiforrott, megbízható, elfogadható áru laptopnak mondható, ráadásul az is fontos szempont volt, hogy 4/3-as, nem tükröződő (tehát nem az a manapság divatosan Glare-nek nevezett) LCD-je legyen, mivel elsősorban szöveget fog rajta szerkeszteni, valamint weboldalakat böngészni, filmeket nem néz ezen.

A gépre Linuxot kért (megszerette az én gépemen a SuSE-t :) ), és mivel ezt nekem kell feltennem, fontos szempont, hogy minél gyorsabban és egyszerűbben fel tudjam rá telepíteni, ne kelljen sokat küzdeni vele. Vagyis jó lenne, ha out of the box támogatott lenne minden hardver.

Ti melyiket vennétek a helyemben: a HP-t, vagy az IBM-et? Melyik támogatott jobban Linux alatt? Melyik a megbízhatóbb? Ti milyen tapasztalatokat szereztetek ezekkel a típusokkal?

Előre is köszönöm a segítséget!

toros

Palm z22

Az lenne a kérdésem hogy a tárgybeli palm mennyire alkalmas e-könyvek olvasására részletes leírás itt
kíváncsi volnék akinek van ilyen használja e ilyesmire vagy felejtsem el.
Azért gondolkodom ebben mert jó árban van.

Melyik notebookot vegyem?

Az alábbi három laptopból kéne választanom:

Mindhárom nagyjából azonos paraméterekkel bír:

• 256 MB RAM
  • 40 GB HDD
  • XGA kijelző

Amiben különböznek:

• Processzor:
    • IBM: M-370 (1,5 GHz)
    • Acer: M-380 (1,6 GHz)
    • Albacomp: M-350 (1,3 GHz)
  • Grafikus vezérlő:
    • IBM: Radeon Xpress 200M
    • Acer: 910GML Express
    • Albacomp: nincs adat
  • Chipset:
    • IBM: ATI Radeon Xpress 200M
    • Acer: Intel 910 GML
    • Albacomp: Intel 852GM

Az Acer-t és az Albacomp-ot Linux-szal, míg az IBM-et Windows XP-vel forgalmazzák.

Amire használnám:

• internet, levelezés (drótos és drótnélküli)
  • Szövegszerkesztés (OOo)
  • programozás
  • zenehallgatás
  • fotók kezelése
  • néha filmnézés

Amire nem:

• Játék (sakkon és sudokun kívül)
  • Videószerkesztés
  • Windows futtatása

Dappert, Edgyt futtatnék ha lehetne, később egy kis RAM bővítés is befigyelne.

Ti melyiket ajánljátok? Melyiket kezeli jobban a Linux, melyik a megbízhatóbb, melyik a szebb?

Szívesen várok más típusokat is ebben az árkategóriában (bruttó 140 000 Ft +- 10 000 Ft).

UPDATE @ 2006-10-21

Befigyelt egy újabb versenyző is: Acer Aspire 3103NWLMi.
Szinte minden paraméterben veri az előzőeket:

• AMD Sempron 3400+ (64 bit, 1,8 GHz)
  • 512 MB RAM
  • 60 GB HDD
  • WXGA kijelző
  • ATI X1100 chipset
  • ATI X1100 VGA 3d gyorsítással és 128 MB vRAM-mal (saját+RAM)

És mindezt 150 000 HUF-ért, a hülyének is megéri.
Hacsak nincsenek rossz tapasztalatok (hardveres, linuxos) a típussal, ezt veszem meg. Kíváncsi lennék a véleményetekre.

Új laptopot szeretnék venni ...

Sziasztok!

Tervezem, hogy veszek egy új laptopot, de nem igazán tudom milyet érdemes megvenni. A Pénz, hát 200e alatt legyen azért. Nem szeretnék olyan nagy kijelzőset kb 15"-os jó lenne. Gondolkoztam (csak márkában), hogy milyet lenne érdemes? IMB? Fujitsu Siemens? Esetleg HP? Egy Biztos, most egy Acer Aspire 3020-asom van, ill. céges gép és ez alig bíja egy órát, azt hallottam, hogy ez az AMD CPU miatt van. Nekem egy gyors Celeron M tökéletes lenne sztm, inkább RAM igényes vagyok, de inkább mégse mondanám, mert kezdetnek 512 bőven elég lenne. VGA: nem is tudom, erre nem tudok mit mondani, erős VGA-ra nincs szükségem. DVD -+RW ez kell, ami nagyon fontos lenne (de ezek ma már természetesnek mondhatók): WiFi 802.11B és 802.11g szabv. interface, bluetooth, infra nem fontos, memória kártya olvasó.

Amire használnám: WinXP és Linux lenne rajta (szándékosan nem írtam, hogy milyen Linux, mert sztm mindegy, lesz SUSE vagy Debian, vagy ezis azis).
Semmi extra dolgot nem csinálok vele általános rendszergazdai környezetben használóm, tehát max egy grafikus hálózatelemző progi ami nagy durranás lehet.

Lehet azt mondjátok, hogy erre elég lenne egy jó használt gép is. Lehet, de én újat szeretnék. Könnyen hordozhatót, mert ez az Acer elég nehéz sztm és az se lenne baj ha 3 vagy több óráig bírná.

Egy IBM Thinkpad T43-as van gy ismerősömnek ez 450e Ft volt és majdnem harmad ennyiért lehet venni másik márkában olyat ami ugyanilyen teljesítmény csak nincs ujjlenyomat azonosító rajta meg minden kutyafüle.
Van ennél olcsóbb kategóriás IBM laptop is új szériában?

(Fenntartom a hülye kérdések feltételének jogát, ezért elnézést kérek :D)

ASUS A9RP-5B002

Üdv.
Sok téma topik foglalkozott itt már, hogy "mégis milyet vegyek Linux alá".
Nekem most egy konkrét típusról kellene kis infó:

ASUS A9RP-5B002

Ittvannak a részletek:

képernyő méret
1024x768 átlagos felbontás.
15.0" XGA TFT GlareType
képernyő felbontás
1024x768
processzor
Mobile Intel® Celeron® M
processzor frekvencia
1600 MHz
chipkészlet
ATI Xpress X200
memória
512MB DDR2-533 (bőv)
merevlemezes meghajtó
60GB
optikai meghajtó
8x-os sebességű "pluszminuszos" DVD író/újraíró egység. DVD RAM-ot is ír.
8x DVD+-RW SM drive
grafikus vezérlő
ATi Mobility Radeon® X200/16-128MB

Én a chip-készlet miatt aggódok kicsit. Nyugtassatok meg, hogy minden rendben lesz vele.