Sziasztok!
Tervezem, hogy veszek egy új laptopot, de nem igazán tudom milyet érdemes megvenni. A Pénz, hát 200e alatt legyen azért. Nem szeretnék olyan nagy kijelzőset kb 15"-os jó lenne. Gondolkoztam (csak márkában), hogy milyet lenne érdemes? IMB? Fujitsu Siemens? Esetleg HP? Egy Biztos, most egy Acer Aspire 3020-asom van, ill. céges gép és ez alig bíja egy órát, azt hallottam, hogy ez az AMD CPU miatt van. Nekem egy gyors Celeron M tökéletes lenne sztm, inkább RAM igényes vagyok, de inkább mégse mondanám, mert kezdetnek 512 bőven elég lenne. VGA: nem is tudom, erre nem tudok mit mondani, erős VGA-ra nincs szükségem. DVD -+RW ez kell, ami nagyon fontos lenne (de ezek ma már természetesnek mondhatók): WiFi 802.11B és 802.11g szabv. interface, bluetooth, infra nem fontos, memória kártya olvasó.
Amire használnám: WinXP és Linux lenne rajta (szándékosan nem írtam, hogy milyen Linux, mert sztm mindegy, lesz SUSE vagy Debian, vagy ezis azis).
Semmi extra dolgot nem csinálok vele általános rendszergazdai környezetben használóm, tehát max egy grafikus hálózatelemző progi ami nagy durranás lehet.
Lehet azt mondjátok, hogy erre elég lenne egy jó használt gép is. Lehet, de én újat szeretnék. Könnyen hordozhatót, mert ez az Acer elég nehéz sztm és az se lenne baj ha 3 vagy több óráig bírná.
Egy IBM Thinkpad T43-as van gy ismerősömnek ez 450e Ft volt és majdnem harmad ennyiért lehet venni másik márkában olyat ami ugyanilyen teljesítmény csak nincs ujjlenyomat azonosító rajta meg minden kutyafüle.
Van ennél olcsóbb kategóriás IBM laptop is új szériában?
(Fenntartom a hülye kérdések feltételének jogát, ezért elnézést kérek :D)