Notebook, laptop, mobiltelefon ...

Amilo Pro V2055

Hosszas kálvária és idegösszeroppanás után, 70 rongyért + Sulinet 60 rongy beszereztem egy Fujitsu Siemens "Linuxos" gépet. A hardverről itt írnak, igaz az enyém már 512 MB Ram-mal feltunningolt kiadás:
http://s235.s2.funpic.de/laptop.html
Igaz, hogy különösebb extrák nem találhatóak benne (webkamera, bluetooth etc.), de office melóra, WLAN-ra remélem penge lesz :-)

Ez tényleg ThinkPad (és ennyiért)?

Egy üzlet árlistáján (fotó nélkül, és kevés infóval, Excel formátumban) láttam ezt: IBM TPC200 (Core 2 Duo T5500 1.66, 512Mb, 80Gb HDD, DVD+/-RW, WLAN, S-video, XP Home), 229.990 froncsiért adják. CHS Rendelési Azonosító:83337, OM Kód:BNS-102.
Ez tényleg IBM ThinkPad lenne, vagy csak sima Lenovo?

Gigabyte N211U noti Sulinetben

Tovább tart vesszőfutásom a Sulinetes notebook-vásárlási lehetőségek kihasználása érdekében. Már sikerült belátnom, hogy hordozhatóság miatt érdemesebb egy 12 inches kijelzővel felszerelt típust beszerválni.
Ilyen kiszerelésben a legkedvezőbb (általam ismert) fogyasztói árban a Gigabyte N211U-ra bukkantam, valamivel 200.000 Ft alatt. Igaz, hogy gyenguci /Intel Celeron M 1,4GHz, 256MB DDR2, 60GB HDD/, de herce- hurcára, pötyögtetésre, WLANozásra talán megfelelne. 2 év garancia van rá. A tajváni Gigabyte más céggel (Asus?) gyártatja le noteszgépeit. Ismeritek ezt a típust??

nokia 6020

Hi!

Ma vettem egy adatkábelt, gondoltam próbát teszek, hátha sikerül összekötnöm a linuxom a telefonnal, de eddig nem sok sikerrel.

Ha a pl2303- as modult betöltöm, akkor felismeri az eszközt, amikor csatlakoztatom hozzá, de innentől nem tudom, hogy merre induljak. Nem igazán sikerült megállapítanom, hogy melyik eszközön csatlakozhat, bár feltételezem, hogy a /dev/ttyUSB0- on, de nem tudok belecatolni :- (. Ha csatlakoztatom a kábelt a telefonhoz, kiírja (a telefon), hogy adattartozék csatlakoztatva.

gnokii --monitor

ezt adja:
GNOKII Version 0.6.5
Telephone interface init failed: Command timed out.
Quitting.

xgnokiival próbáltam meg csatlakozni, de annak nem sikerült (GSM/FBUS init failed!)

Még kipróbáltam egy gammu nevű progit is - sikerélmény nélkül.

Minek kellene utánanéznem, hogy működjön? Nincs winem, így azzal nem tudom kipróbálni, a hozzá adott CD- n meg ugye csak ahhoz adtak drivert.

Köszi.

Melyik laptop nem süt?

Amint nézegetem a különféle Sulinetes laptopokat, nem is tudom, hogy érdemes-e nagy kijelzővel felszereltet vásárolni? Gondolom nagyobb az energiafogyasztása is. Viszont az ilyen gépeknek izmosabb a hw felszereltsége, és mégis olcsóbbak, mint a minik. Alighanem azonban jobban melegít is, ami -20C esetében biztosan nem hátrány, de melegebb napokon azért tojásrántottát se akarnék csinálni :D
Véleményetek szerint milyen típusokat érdemes megnézni, ami nem sütögetős fajta?

HP nx7400 volume buttons es az ubuntu edgy

Udv!

Van nekem egy cimben emlitett laposom, es furan viselkednek a gyors hangvezerlo gombjai.
Edgyt bebootolva a live rendszerben teljesen jol mukodnek (hurra) install utan meg nem hajlandoak egyaltlan semmit reagalni.
Probaltam oszehasonlitani a ket allapotot, kernel tokugyanaz, modulok kozt ami elteres van az nem ide vonatkozik.
A live rendszeren rendes key eventeket tol, amit le is kezel szepen magatol.
Valaki tudja esetleg, hogy merre kene turkalnom?

USB to Serial kábel

Sziasztok!

Sikerült szert tennem egy usb to serial átalakító kábelre, amit az Ubuntu Dapper linuxom alatt szeretnék használni. Ahogy bedugtam, a kernel fel is ismerte, és kiirta hogy pl2303 a chip és hogy felcsatoolta /dev/ttyUSB0-nak. Ez eddig rendben, de pic programozásra szeretném használni és a dolog nem igen működik. Csak a pic törlése parancs működik, irás, olvasás nem.
Arra gondoltam, állitok a baud rate-n vagy valami mással próbálkozom, pl. stopbitek, paritás, ilyesmi.
KÉRDÉS: Hol lehet ezeket a paramétereket állitani? A setserial progi nem működik, invalid argumentet ir a /dev/libUSB0-ra.

Ötletek?

Előre is köszi!

_neo