Notebook, laptop, mobiltelefon ...

Milyen laptopot Linux alá?

Tudom, ezredszer nyílik hasonló topic, de a többi elég elavult már...

Elvárások:
* Ubuntu Edgyn (wireless, hang, hibernálás, készlenlét, minden...)
* Core 2 Duo (esetleg Turion)
* 1024 MB RAM
* tetszőlegesen kicsi HDD (60 GB bőven elegendő)
* nem widescreen, legalább 15"
* ...

HP, Fujitsu, Lenovo érdekelne. Acer, Asus kizárva.

Ár: nem sokkal 200e felett...

Szerintetek?
Főleg tapasztalatok érdekelnek (hol vetted/mennyire vagy elégedett/mit tudnál még elképzelni)

pda olvasásra

Üdv!
Pda-m még sose volt, ezért kérném a tanácsotokat.
Igazából nekem csak egy pdf/doc/miegymás readerre lenne szükségem, de esetleg jól jönnének némi pluszfunkciók, mint emlékeztetők, meg ilyesmik.
Árban max 60-70re gondoltam, bruttó, ezért pl a sony readerje valószínűleg helyből kiesett...
Van e tapasztalatotok, hogy melyik olcsóbb pda jó olvasásra.
Ja és acrobat readert, milyen pda-s operációs rendszerre lehet telepíteni? (vagy inkább: melyik mobil windowsra... :-/)

amilo l7320gw - ubuntu

minden megy, az openchrome fasza, 3d megy
cpu-freq: magától nem, modconf, és p4_clokcmod
lm-sensors - bootoláskor sír, de a thermal megy, viszont a /proc/acpi/fan/*/state a következő: status: on, és nem lehet bele írni.
a sensors-detect talál valamit:

#----cut here----
# I2C adapter drivers
modprobe i2c-viapro
# Chip drivers
modprobe eeprom
# sleep 2 # optional
/usr/local/bin/sensors -s # recommended
#----cut here----

ráadásul nem talál ilyen modult, hogy i2c-sensor

folyamat fúj a ventillátor! (xp-vel persze nem), a biosba az időn kívül kb semmit sem lehet állítani. nem tud valaki segíteni?

lenovo C200 & ICH7 hang - sajna nincs

Üdv!

Vásároltam mult héten egy lenovo 3000 c200 notebookot, a problémám a következő: Opensuse 10.2-vel szerettem volna használni, minden oké is lett volna addig amig a hangkártyámat ki nem probáltam, a rendszer azt mutatja hogy van hang, tehát lehet hangositani, stb..de nem szolal meg. 1.013 alsa driver felmegy simán, de a notebook külső hangszoróróin nem szolal meg. Ha fülhallgatóra váltok akkor valami halk cincogást lehet hallani, olyan mintha nem kapcsolná be az erősítő részét, windows alatt tökéletesen mükszik, ubuntu 6.10 liveal is megpróbáltam, ugy sincs hang. Találkozott valaki ilyen hibával? nagyon megköszönném a segítséget, mert a végén még marad a windows :(,

köszönöm

Thomas

Használt laptopot vennék

Sziasztok!

Szeretném az asztali gépemet lecserélni egy laptopra. Amire használnám: internetezés, filmnézés (DVD is), Diablo 2, dvd írás, néha szövegszerkesztés és nyomtatás.
Legfeljebb 100 ezrem van a gépre. Tudom, hogy ez nagyon kevés, használt cuccra gondoltam, amik a legszimpatikusabbak, azok az IBM gépek, konkrétabban a T40-es modell. Legfeljebb 15"-osat szeretnék, de inkább 14-eset, cipelnem is kéne néha. Ubuntu vagy Debian lenne rajta.
A kérdésem a következő: érdemes-e vennem egy T40-et? Olyat szeretnék, amire nagy valószínűség szerint nem kéne meghibásodás miatt sokat költenem. Ha tudtok egyéb megbízható márkát, esetleg modellt ( a fentivel nagyjából megegyező konfiggal és árral), ne fogjátok vissza magatokat. :)
Illetve, utólag lehet-e DVD írót rakatni bele, ha igen kb mennyiért?
Off: remélem nem kérdeztem hülyeséget és azt is jó helyen! Lehet nem kellett volna nyitnom egy új témát, bocsi!

PDA, 640x480 VGA, GSM, GPS

Olyan PDA-t keresek, amely 640x480 pixeles felbontással rendelkezik (vagyis VGA), képes kezelni SD (esetleg CF) kártyát, tudok rajta telefonálni, és van benne minimum SiRFII GPS modul. Jah, iGo-t szeretnék futtatni rajta... :)

Van most egy HP iPAQ h6340, de kezd "kicsi" lenni... ezt szeretném cserélni egy kényelmesebbre.
--
http://www.javaforum.hu

Dell Inspiron 8000 LCD csere

Hello!

Egyik jó barátomnak a Dell Inspiron 8000-es típusú laptopjának az LCD kijelzője meghalt. A gép külső monitor rákötése esetén tökéletesen működik. Az közepe állítólag teljesen meghalt és égett szagú is volt (én még nem láttam). A Dell szervíz telefonban azt mondta, hogy a csere 50-70 ezer Ft lenne. Ennyit ér kb a gép összesen. E-bayen viszont 20-25 forintért lehet ÚJ LCD panelt venni ami a leírás szerint ehhez a típushoz jó. A dell honlapján elég részletes szerelési utasítás van, szerintem én ki is tudnám cserélni, de nem tudom biztosan hogy csak a panel rossz -e vagy esetleg a hozzá kapcsolódó áramkör is tönkre mehetett-e és az okozta a panel halálát...

Van valakinek esetleg ilyesmiben tapasztalata? Mennyire könnyű a panelt kicserélni? Hogy tundám megállapítani hogy csak a panel hibás e vagy esetleg más is?

Válaszokat előre is köszönöm.

IBM thinkpad + wirelesskártya- csere

Udv mindenkinek!
A minap kenytelen voltam kicserelni a t43 Thinkpad- emben a wirelesskartyat, mert szamomra ismeretlen ok miatt nem mukodik. A problema nem ez, hanem az, hogy az ujonnan vasarolt Intel pro/wireless ipw2200 chip- es kartyara azt mondja, hogy nem authorizalt hardware, kapcsoljam ki a gepet, majd tavolitsam el a minipci- eszkozt.
Mit tudnek tenni, hogy mukodesre birjam a laptopban a kartyat? Ill. nem lehet eszkozt cserelni benne, mert nem tetszik neki? Vagy csak a markaszervizukben beszerelt eszkozok hajlandoak mukodni? Ha valaki tud megoldast, kerem ossza meg velem is. Koszonom.