Notebook, laptop, mobiltelefon ...

Mekkora a vám ill. az áfa a számítástechnikai eszközökre ha az USA-ból ill. Japánból akarom megrendelni?

Mekkora a vám ill. az áfa a számítástechnikai eszközökre ha az USA-ból ill. Japánból akarom megrendelni? Konkrétan egy Zaurust és esetleg egy microdrive-ot szeretnék venni. Legyetek szívesek osszátok meg velem az ilyen irányú tapasztalataitokat!

Texas Instruments TSB43AB22/A IEEE-1394a-2000 Controller beüzemelése

Elösször is elnézést ( mielőtt leugatnak ) hogy már más fórumon is feltettem a kérdést, de sajna érdemben nem tudott még senki segíteni. A következő a gondom:

A fenti firewire karit használja vki linux alatt?
Nekem egy samsung vp-d352 camhoz kellene capture-ölni, de hiába dugom rá a kamerát, a dmesg-ben nem látszik semmi ( ezzel kapcsolatban! ) amúgy ez bent van a dmesg-ben:

pomm:/home/pomm# dmesg | grep 1394
ieee1394: Initialized config rom entry `ip1394'
ohci1394: fw-host0: OHCI-1394 1.1 (PCI): IRQ=[11]  MMIO=[febff800-febfffff]  Max Packet=[2048]  IR/IT contexts=[4/8]
ieee1394: Host added: ID:BUS[0-00:1023]  GUID[00030d5651c133d5]
ieee1394: raw1394: /dev/raw1394 device initialized
ieee1394: sbp2: Driver forced to serialize I/O (serialize_io=1)
ieee1394: sbp2: Try serialize_io=0 for better performance
pomm:/home/pomm#   

Mivel az asztali gépemben lévő via-s firewire karival gond nélkül müxik, így arra tippelek, hogy a kártya támogatásával van a baj.
Ide vonatkozó adatok:

pomm:/home/pomm# lspci -vvv -s 00:08.0
00:08.0 FireWire (IEEE 1394): Texas Instruments TSB43AB22/A IEEE-1394a-2000 Controller (PHY/Link) (prog-if 10 [OHCI])
        Subsystem: Fujitsu Siemens Computer GmbH Unknown device 1093
        Control: I/O- Mem+ BusMaster+ SpecCycle- MemWINV+ VGASnoop- ParErr- Stepping- SERR+ FastB2B-
        Status: Cap+ 66MHz- UDF- FastB2B- ParErr- DEVSEL=medium >TAbort- <TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR-
        Latency: 64 (750ns min, 1000ns max), Cache Line Size: 64 bytes
        Interrupt: pin A routed to IRQ 11
        Region 0: Memory at febff800 (32-bit, non-prefetchable) [=2K]
        Region 1: Memory at febf8000 (32-bit, non-prefetchable) [=16K]
        Capabilities: [44] Power Management version 2
                Flags: PMEClk- DSI- D1+ D2+ AuxCurrent=0mA PME(D0+,D1+,D2+,D3hot+,D3cold-)
                Status: D0 PME-Enable- DSel=0 DScale=0 PME+

pomm:/home/pomm#

kernelconfig idevonatkozó része:

#
# IEEE 1394 (FireWire) support
#
CONFIG_IEEE1394=y

#
# Subsystem Options
#
# CONFIG_IEEE1394_VERBOSEDEBUG is not set
# CONFIG_IEEE1394_OUI_DB is not set
CONFIG_IEEE1394_EXTRA_CONFIG_ROMS=y
CONFIG_IEEE1394_CONFIG_ROM_IP1394=y
# CONFIG_IEEE1394_EXPORT_FULL_API is not set

#
# Device Drivers
#
CONFIG_IEEE1394_PCILYNX=m
CONFIG_IEEE1394_OHCI1394=y

#
# Protocol Drivers
#
CONFIG_IEEE1394_VIDEO1394=m
CONFIG_IEEE1394_SBP2=m
CONFIG_IEEE1394_SBP2_PHYS_DMA=y
# CONFIG_IEEE1394_ETH1394 is not set
CONFIG_IEEE1394_DV1394=m
CONFIG_IEEE1394_RAWIO=y

Előre is köszönöm...

PDA + GSM + 3G + GPS + WiFi

Keresek egy olyan kezi szerkentyut ami az alabbiakat tudja:

• GSM funkciok
  • GPS vevo (navigaciohoz)
  • WLAN (54 Mbps), Bluetooth, IrDA
  • 3G / EDGE / HSDPA tamogatas (amelyiket magyar telko tud)
  • legalabb 3,5" kijelzo, 640x480
  • legyen rajta bongeszo + egy imap capable MUA
  • tudjak rola kulonosebb nehezseg nelkul ssh-zni
  • hosszu rendelkezesreallasi ido
  • elony, ha qwerty kiosztasu billentyuzete van

Ami viszont nem kell:

• video es zenelejatszasi kepesseg
  • videotelefonalas
  • digitalis fenykepezogep
  • magyar nyelvu software kornyezet, teljesen jo az angol

Nem vagyok elvakult linuxista, igy nem erdekel milyen opsys van rajta. Absolute nem vagyok otthon ilyen kezikutyu temaban, ezert minden infot szivesen fogadok (az is lehet, hogy nem is PDA-nak hivjak azt, ami ezeket tudja). Amit hirtelen talaltam: HTC X7500, de nem neztem meg a teljes feature listajat.

Koszi!

undervolting >=2.6.21

Sziasztok!

2.6.19-es kernelig simán patchelgettem a speedstep-centrino.c file-t, hogy kevesebb feszültséget kapjon a proci. 2.6.21 ill 2.6.22rc1 kerneleknél ezt nem lehet megcsinálni. A patchelem a file-t, lepörög a kernel, bebootol, de a /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_voltages nem létezik.

Pentium M 745ös processzor van a gépben.

Ti is tapasztaltátok ezt? Van rá ötletetek?

bitumen

compal notebook-ok. tapasztalatok?

Sziasztok!

Notebook vásárlás előtt vagyok, és szeretném kikérni a véleményeteket, Játszani nem játszanék.Winf*sért nem fizetnék. Eclipse-n dolgoznék, és a hagyományos dolgokra használnám. AMDről nem hallottam eddig jókat -> igaz h nem vmi jól mobilban? Fuji-t nem tudom h vegyek-e... Itthon 1 TFT monitorom van rajta DVI és VGA csatlakozóval. Használható-e jól VGA-val TFT? Azt tudom h használató de nem romlik-e nagyon a kép a DVI-hoz képest?
A lehetőségek melyekre gondoltam. kb 200eFt-ban (-+20eFt) gondolkoztam bruttó.

DELL Inspiron 6400 (hátrány a VGA csati, egy picit már drága ; előny: DELL, 3év gari, core2)
http://www.notebookgyor.hu/?base=items&amp...il&id=44032

ASUS A6F AP115 (előny 2 év gari ; hátrány VGA csati , csak core)
http://www.asus.com/products.aspx?l1=5&amp...amp;modelmenu=2

Compal DL80 C1 (előny: felbontás, akksi ; hátrány: ismeretlen gyártó...)
http://www.compal.hu/index.php?main=notebookar&gep=DL80

Szerintetek melyíket vegyem?

Nyugodtan adjatok hideget, meleget :)

Előre is thx a segítséget!

openwrt torrent kliens

sziasztok,

van valakinek tippje, hogy mit érdemes 0.9 whiterussian openwrt(@asuswl500gp, broadcom) alatt beizzitani, ha egy kliens-szerver alapú torrentletöltést szeretnek? ctorrent+screen megy, csak azzal macerás torrent file-ok queue-jat kezelni (pl. n sorban álló torrentből csak kettőt tölteni), több futó letöltést megállítani, újraintítani stb...

Linuxos Laptop

Tudom hogy van hasonló téma, de igazán egyhez sem tudnám beírni, ezért indítok egy topicot:

Nos egy ismerősöm mondta, hogy az USA-ben már árulnak Dell laptopot Linuxal installálva. Nos nem nagyon vagyok jártas a shopokban, de pont érlelődik az elhatározásom egy laptop vásárláshoz. Kérdésem az, hogy lehet valahol már venni itt is, installálva? Ha igen akkor milyen linux és HW?

Köszönöm...