Notebook, laptop, mobiltelefon ...

dell akksi

udv!

van nekem egy dell d620as notim, es bizony az akksi eleg szar, mostanaban nem bir tobbet
15-20p -nel. ugy gondoltam rendelek egyet a dell webshopbol, es majd a futar jol kihozza nekem.

namost viszont nemtudom europat valasztani a webshopba :)

szetneztem mar az eus dell oldalakon is, de ott meg nem talalok ilyet. en vagyok ilyen bena,
vagy tenyleg nem lehet mora rendelni delle'ktol?

Milyen Linuxos okostelefont?

Sziasztok!

Kíváncsi lennék a véleményetekre, ki milyen Linuxos okos telefont ajánlana/venne?

Követelmények:
-Legyen létező típus, a "majd 3 év múlva ilyen lesz" kategória nem kimondottan érdekel.
-Kereskedelmi forgalomban legyen elérhető, a linuxdevices.com alapján én is tudok álmodozni,
-Legyen hozzá toll, legyen érintőképernyős,
-Lehet használt és új is,

Vitaindítónak: Motorola A1200 ?

Falra szerelhető pc

Csákó!

Véletlenül főrum témának néztem ezt a cikket és nem értettem miért nem jelent meg a fórum listában a hozzászólás :)

Szükségem lenne egy olyan falra akasztható/beépíthető érintőképernyős (8-10" is elég) pc-re, ami tud futtatni XP-t (arra van egy felügyeleti program, szóval linux nem nyerő) és ethernetre csatlakozzik. Érintőképernyő + kis pc pároson is gondolkodtam, bár valami integrált megoldás jobb lenne.

Hol lehet ilyeneket kapni, illetve mennyiért?

Köszi a segítséget előre is!

pentike

ThinkPad partíció átméretezés

A ThinkPad-ek merevlemezén alapban van egy partíció ahonnan az egész windows újratelepíthető, ez gyári beálításokkal a teljes szabad helyet felhasználja, ha átméretezem a win partícióját akkor tudok feltenni linuxot, ha valamiért viszont újra kell tenni a wint akkor ezt a partíciót is legyalulja.

Bele lehet-e nyúlni valahogy a visszaállító progiba, hogy megmondjam neki mekkora partíciót használjon a winnek, és így a szabad helyre feltelepített linuxhoz ne nyúljon.

[howto] S.E. W300i; Ubuntu; telefon mód

Sziasztok,

első hozzászólásnak kezdő linuxos létemre fél napom ment rá a probléma megoldására, úgyhogy vegyétek, vigyétek:

A Sony Ericsson telefonok (legalábbis a walkman széria) két üzemmódban képes működni. Az egyik, amit könnyebb használni viszont a hálózatról való lekapcsolással jár, az a fájlátvitel üzemmód. Ekkor az asztalon megjelenik a telefon mint mountolt lemez.

A problémásabb a telefon üzemmód belövése, amivel pl. az SMSeket lehet letölteni. Miután kb fél napot keresgéltem a különböző Bluetooth és fájlátviteles leírások között, rájöttem hogy ami kell, az a Wammu nevű csomag, ami annak rendje és módja szerint (ha lassan is) de kezeli a telefont.

Jó SMSezést...

János

bruttó 200.000 alatt

Sziasztok!

Bruttó 200.000Ft alatt szeretném megvenni első notebookom. (Debiant, illetve WinXP-t futtatnék rajta.)
Amire igényt tartanék: két magos processzor (>1500Mhz), minimum 512MB RAM, minimum 80GB HDD.Érdekelne, hogy ti mit ajánlotok ilyen kategóriában, természetesen strapabíró eszközt szeretnék.
Amiket én találtam a notebook.hu-n illetve a laptop.hu-n (innen is fogok rendelni, szóval itt kellene 200.000Ft alatt legyen):

FUJITSU SIEMENS Amilo Pa 1538LX
LENOVO C200
ACER Aspire 5613 ZWLMI
FUJITSU SIEMENS Amilo LI1718
DELL Inspiron 1501-04
ACER TravelMate 4233 NWLMI
LENOVO N100 PTY0B9HL

A DELL notebookjáról eddig szinte csak jó véleményeket olvastam, a Fujitsukról épp ellenkezőleg. A többiről semmit nem tudok.

(Szívesen fogadom egyes részek külön tárgyalását is. Például az Intel Graphics Media Accelerator (950) mennyire veszi fel a versenyt az Ati vagy Nvidia kártyákkal? Vagy az AMD processzoroknál tényleg probléma van néha a túlmelegedéssel?)

Előre is köszönöm a válaszokat!

FS Amilo Pro v2055: alaplapcsere

Utólérte Sulinetes laptopomat a vég. :-D
Egyik nap amikor csatlakoztattam a dsl-kábelt, hiába indítottam a FireVuk-ot (magyarosított Firefox Uhu/Kuhu alatt), semmi sem töltődött le. KNetsat-ot néztem, download és upload 0 kB/sec. Minden más működött (kivéve a 3D-t, ami már korábban sem kamálódott "Lincsi" alatt a Via VN800-as integrált csipen).
Elvittem egy "Fusi"-szervízbe Pesten (a feleségem szerint lementem a térképről), 1 nap múlva érdeklődtem: alaplapcsere, kábé 1 hét múlva lesz kész.
Ehhez a v2055-ös szériához újabban inteles grafikai vezérlővel ellátott alaplapokat gyártanak. Szerintetek van esélyem arra, hogy egy ilyet tesznek majd bele? Álmodik a nyomor: végre lenne 3D linuxon...

Melyik disztrót rakjam fel notebookra?

Hali Mindenki!

Van egy Toshiba Tecra A8-as notim.
Nem olyan régen telepítettem föl rá egy Kubuntu GNU/Linux Edgy-t. Hálózatról tökéletesen működött, de amikor akksival használtam bekrepált a rendszer. Akksis üzemnél nem akart kikapcsolni, hanem szürke képernyővel zugott fullon a ventillátor és ez 1 óra elteltével sem változott. Egy idő után ezt meguntam és kikapcsoltam. Na ezt elég sokszor eljátszottam és a Linuxom is megadta magát. Windows-t semmiképpen sem fogok föltenni! Szükségem lenne egy kis segítségre, vagy legalább egy jó tanácsra, hogy úgy általában milyen disztrót érdemes föltenni egy notebookra. Esetleg kipróbáljam az új (K)UBUNTU Feisty-t?