Szaisztok!
Megelegeltem, hogy a PC-mel mindig van valami baj. Sajnos evek ota, balszerencse uldoz vele. Valami mindig tonkremegy benne. Le lett mar cserelve benne szinte minden.
Most ugy dontottem, praktikusabb lenne egy olyan laptop, aminek a teljesitmenye olyan, vagy jobb mint a PC-me. Sajnos laptop hardware temaban nem igazan vagyok otthon, leginkabb a processzort illetoen.
Az en PC-ben van:
Intel Pentium IV 2.6Ghz Northwood - HT
Laptopokban ilyet latni:
Intel Core 2 Duo T7100 1.8Ghz
Itt a Core a proci neve, mint a Pentium es a Duo a HT megfeleloje? Valamint mi az a szamjelzes a vegen?
Na most a laptop proci eseteben a Ghz csak 1.8. Ez igy a 2.6-hoz kepest kevesnek tunik. De gondolom a Dou, vagy mas miatt lehet megis jobb teljesitmenyu...
Megkoszonnem ha valaki tudna egy kis felvilagositast adni, hogy mi mit jelent pontossan egy Laptop proci eseteben. Valamint hogy milyen proci a megfeleloje az en Pentiumomnak?
Egyebkent a gepet tobb dologra hasznalnam:
- Szokasos multimedia tevekenysegek
- Nativ es emulatorral (wine, cedega) futtathato jatekok. (Ezert kellene a jo proci)
- Virtualizacio (KVM tamogatas lenne a legjobb ehhez)
Ami mindenkep kellene bele:
- Wifi, Bluetooth, LAN, USB2 eszkozok (persze ezeket tamogatnia kell a Linux kernelnek)
- 160Gb koruli winyo, 512Mb VGA kartya, 1Gb RAM, de mindenkepp bovitheto legyen 2 -re minimum
- Csakis Intel es nVidia parositas johet szoba
Most hiretelen mas nem jut eszembe, de mindenkep hasznalhatonak kell lennie azokra a dolgokra amikreegy PC hasznalhato.
Egyebkent max 300ezret koltenek ra! Nem mondom, hogy tobbet semmikepp sem, de nem nagyon szeretnek:)
Nem baj, ha konkret ajanlatot nem tudtok adni, igazabol a proci miatt irtam!:)