Notebook, laptop, mobiltelefon ...

valóban Okos telefont keresek

Sziasztok!

Keresek olyan okostelefont, ami tényleg azt tudja amire szükségem van/lehet.
Amit elvernák tőle.

- Nagy érintő képernyő, min: 320x240 felbontással.
- A design legyen pda jellegű, tehát ha nem kell csúsztatható bill, stb... (bár itt kötnék kompromisszumot)
- GSM funkciók,+3G
- Oprendszer Linux (of course :)))
- Bővithetőség memória kártyával
- Bluetooth
- Wlan
- hosszú rendelkezésre állási idő.
- Ha van benne kamera, elég egy 1,3 mp.

Ami nem érdekel (izgat fel):
- hdpa (egyenlőre a 3G sem működik mindenhol, akkro minek?
- 3-5-6-9-10000 megapixeles kamera. (a teló sosem lesz fotógép, 1,3 mp vésztartaléknak elég)
- GPS. (nekem nem kell)
- tv, mosogatógép,porszívó, klíma, szaxuális segédeszközök, stb... (szal minden marhaság, amit a gyártók megpróbálnak ránk sózni, de lényegében értelme nincsen:)

Ezen kritériumok alapján (ha hiszitek, ha nem) nem találtam olyan telcsit, ami ezeket tudná. Ha valaki tud ilyesmiről kérem szóljon.

Vkinek Toshiba Tecra A7-tel tapasztalata?

Sziasztok!

A vizsgaidőszak vége után szeretném a laptopomat linuxosítani. A masina egy Tecra A7 (CoreDuo T2300, ATI x1600, EasyGuard).
Ami érdekelne főleg:
- Fn+Fx funkciók
- suspend2ram, suspend2disk (hibernálás)
- powersaving profilok állításának lehetősége LCD fényesség állításával?
- EasyGuard féle merevlemez-védelem

Az már nonplusultra lenne, ha vhogy az utóbbit is életre lehetne kelteni, bár sajnos azt gyanítom, ennek az esélye közel 0. Pedig ha már IBM-nél van hozzá kernel-modul meg userspace util, lehetne igazán itt is :(( (Ha tudtam volna ezt amikor vettem tavaly, lehet inkább Thinkpad lett volna belőle, ott minden zsír, ahogy olvasgattam)

Állítólag a Phoenix bios miatt omnibook modul kéne hozzá, de az omnibook.sourceforge.net szerint a Tecra A7 még nem támogatott, és a fejlesztő se helyez nagy prioritást rá a TODO-lista szerint (anyád).

(Egyébként KDE-t szeretnék felnyomni, az alá létezik egy KToshiba nevű cucc, de hát az is toshiba_acpi meg omnibook modul-függő)

Vkinek vmi tapasztalat ezzel a géppel a fentieket illetően?

Hálás köszönet!

HP vs Asus?

Ajándékba szeretnék venni egy laptopot, és a következők közül választanék:

HP 510 RU963AA http://notebook.hu/notebook/compaq/hp500/hp_510_ru963aa

HPQ NX6325 EY343EA http://notebook.hu/notebook/compaq/nx6000/nx6325_ey343ea

Asus X51R-AP003 http://www.notebookworld.hu/index.php?id=termekek&art_id=110247&

Kinek mi a tapasztalata? Asus vs. HP, és ha HP akkor HP 510 RU963AA vagy HPQ NX6325 EY343EA?

Én a HPQ NX6325 EY343EA -ra voksolnék a 4000mAh miatt viszont az Asus-ban a 80GB sata HDD ami előnyös lehet.

Kinek mi a véleménye, érdemes Asuban gondolkodni?

Olcsó laptop bölcsésznek

Kedves Mindenki!

Azért fordulok a kollektív bölcsességhez, mert egy bölcsész barátom kért, hogy javasoljak neki laptopot.
A helyzetet bonyolítja, hogy kevés pénze van rá és angliában fogja használni PHD írásra, szóval valami megbízhatóbb darab kellene (tudom, hogy ellentmond az első feltételnek) és olyan garancia - minél hosszabb annál jobb, ami angliában is érvényesíthető.
Beszéltem vele a Linuxról mint lehetőségről (megtakarítandó a combos szoftver számlát), de benne még a Linux úgy él, mint a guruk operációs rendszere amikoris fekete képernyőn kell gépelni. (Még azért tarttok neki egy kis bemutatót.) Fontos lenne tehát, hogy a gép jól menjen Linuxszal, mert esetleg rá lehet veni, hogy mielőtt kimegy használja úgy hátha meg tudja szokni.

Amit eddig kitaláltam, hogy biztos kell (gyakorlatilag semmi):
Külföldön érvényesíthető garancia
512M Ram
40-80 Gb HDD
Ethernet
Wifi
DVD RW

Eddigi ötlet: Fujitsu Amilo Pro V3405

Mind pozitív, mind negatív tapasztalatok érdekelnek.

Játékra+photoshopra olcson noti?!

Haho!
Notebook- vásárlás előtt állok, sajna a keret 150 e körül van rá. A lényeg az lenne, hogy
a lehető legjobbat szeretném ezen az áron megszerezni. Egy egészen pofásnak tűnő ASUS-ról szeretném a véleményeteket kérni. Go6100- as van benne, arra lennék kiváncsi, hogy ez mennyivel jobb az x1100- nál, és hogy hogyan megy rajta pl. az UT2004 (mennyire kell lehuzni, stb), a NFS undergronund, stb.?
Szal nem kell (nem is lesz) giga erőmű, csak ugy pötyögni rajta egy kis HL2-t valamilyen szinten.
Tehát tapasztalatokat várok eme videókari terén. (Sőt ha vki már nagyon vágja, az X300-ról is kiokíthatna)

Nagyon megköszönném a hozzászólásokat.

a gép:
ASUS A6M Q049

Processzor:
AMD 3400+ (64bit), AMD Mobile Sempron Processzor 512k L2
Merevlemez:
80 GB 5400 PATA
Memória:
512MB DDR-II (667MHz), max. 2GB ig
Optikai meghajtó:
DVD Super Multi
Kijelző:
15,4'' WXGA (1280 x 800) Color Shine
Grafikus megjelenítő:
nVidia GeForce GO6100 integrált
Akkumulátor:
8 cellás, 4400mAh

asus a6m furcsa hiba

Sziasztok!

Fél éve vettem egy Asus a6m típusú notebook-ot. Gentoo van rajta amióta először feltelepítettem. Ma reggel egy olyan bosszantó dolog állt elő, hogy nem akart bekapcsolni. Power Led felvillant, de a display fekete. Kikapcs-bekapcs, itt már világított a display, de az asus felirat nem jelent meg. Vártam kicsit, azután beindult, grub feljött, de a kernel már nem toltődött be. Következő próbálkozásra ment minden, viszont kikapcsolásnál (gdm - shutdown) a kernel elszállt nvidia module-ra hivatkozva. Ez utáni bekapcsolásnál karakteres módban a betűk inkább a mátrixra emlékeztettek, de grub-tól tovább szintén nem ment. Memtest86 10 perc után lefagyott processzor forró volt, de addig hibát nem talált. A pass olyan 10 százaléknál járhatott. Ekkor leszereltem a hátlapot a memória moduloknál, es a processzornál. Hagytam kicsit kihűlni a processzort, és megmozgattam a memória modulokat. Visszaszerelés utan 2x próbáltam, mind a 2x tökéletesen működött, bár a kikapcsolás az gdm stop, és rmmod nvidia után shutdown -h now, így nem szállt el. Az előzménye az, hogy rákötöttem egy tft-t analóg-on (CRT-0), és egy darabig 2 X desktop-ot használtam. Dolgozás közben a másik monitoron filmet néztem, ám rendszeresen lefagyott a gép (Film indítása után random 5 perc, fél óra). Ekkor kezdődött az a jelenség, hogy újraindításnál egyszer elindul, egyszer nem. Mikor visszaállítottam úgy, hogy csak a beépített display-t hasznája (DFP-0), a probléma _látszólag_ megszűnt. Nem hiszem hogy a 2 dekstop, illetve a rákötött második monitor váltotta ki ezt. Remélem elégséges információval tudtam szolgálni ahoz, hogy érdemleges javaslatot, esetleg tippet lehessen adni. Nem szeretném azonnal szervízbe vinni. Szükségem lenne rá, a szervízben valószínűleg hónapokig állna.

Kösz minden hozzászólást!

Segítséget KÉREK! S.O.S

Jónapot mindenkinek!

Lenne ismét egy nagy problémám!
A héten vettem gy IBM Thinkpad R31 -es notebook-ot.
A gépet úgy vettem hogy a hálózati adapternél kontakthibás.
Tehát ha az adaptert a megfelelő pozicióba állitottam a gép tökéletesen hiba nélkül müködött!
A kontakhiba orvoslására a gépet egy szakember kezébe adtam hogy forassza meg.A forrasztas tökeletesen sikerült de most jön a hiba!
A gép össze lett rakva müködik tökeletesen a kontakthiba is megoldodott am a bekapcsolastol fogva allandoan "pittyenő" hangot hallat szakaszosan addig mig be van kapcsolva.Tehát olyan hangot mint mikor a gép felkapcsol es pittyen egyet csak ebben az esetben allandoan megy.A gép tökeletesen mukodik az oprendszer is betolt!
MI LEHET A HIBA ?
A szakember szerint minden ossze van dugva eredeti helyere visszapakolva.....Szoval ő sem tudja!
Kerem barkinek barmi otlete illetve javaslata tamad vagy mar esetleg talalkozott ilyen problémával irja meg minnel hamarabb nekem!
Elore is nagyon szepen köszönöm!

*Pontosítás :

-három rövidet sipol szakaszosan /AZ IBM HONLAP SZERINT EZ post error !/
-Ha hangkártyát a dedikált gombal lenémitjuk akkor nem sipol de a hangkártya sem müködik!

Üdv: Járvás Ádám

Nokia E61i

Adott a címben szereplő mobil. Ubuntu Feisty-t használok, és szeretném a gprs-t beállítani, usb kábel segítségével. A wvdial programot is próbáltam, valamint a gnome-ppp-t is, ami végülis csak egy grafikus frontend.
Vodafone-os készülék.

az alábbi beállítások szerepelnek a wvdial.conf-ban:

[Dialer Defaults]
Modem = /dev/ttyACM0
Phone = *99#
Username = vodafone
Password = vodafone
#New PPPD = yes

A készülék "látszik" a csatlakoztatásakor, azaz megjelenik a /dev/ttyACM0 eszköz, ha a PC suite lehetőséget választom a telefonban. Elindítva a wvdial-t sima user-ként az alábbi hibaüzenetet kapom:

user@ubuntu:~$ wvdial
--> WvDial: Internet dialer version 1.56
--> Cannot get information for serial port.
--> Initializing modem.
--> Sending: ATZ
ATZ
OK
--> Modem initialized.
--> Sending: ATDT*99#
--> Waiting for carrier.
ATDT*99#
CONNECT
~[7f]}#@!}!} } }2}#}$@#}!}$}%\}"}&} }*} } g}%~
--> Carrier detected. Waiting for prompt.
--> PPP negotiation detected.
--> Starting pppd at Fri Jun 8 17:28:25 2007
--> Warning: Could not modify /etc/ppp/pap-secrets: Permission denied
--> --> PAP (Password Authentication Protocol) may be flaky.
--> Warning: Could not modify /etc/ppp/chap-secrets: Permission denied
--> --> CHAP (Challenge Handshake) may be flaky.
--> Pid of pppd: 6911
--> Using interface ppp0
--> pppd: H[08]��[18]
--> [06][08]�[07][06][08]
--> Disconnecting at Fri Jun 8 17:28:32 2007
--> The PPP daemon has died: A modem hung up the phone (exit code = 16)
--> man pppd explains pppd error codes in more detail.
--> Try again and look into /var/log/messages and the wvdial and pppd man pages for more information.
--> Auto Reconnect will be attempted in 5 seconds
--> Initializing modem.
ATZ
OK

......

[még próbálkozik egy darabig, de más üzenetet nem ad, csak ugyanezt.]

Ha rootként indítom, akkor a következőt adja vissza:

user@ubuntu:~$ sudo wvdial
--> WvDial: Internet dialer version 1.56
--> Initializing modem.
ATZ
OK
--> Modem initialized.
--> Sending: ATDT*99#
--> Waiting for carrier.
ATDT*99#
CONNECT
--> Carrier detected. Waiting for prompt.
--> PPP negotiation detected.
--> Starting pppd at Fri Jun 8 17:36:47 2007
--> Pid of pppd: 7415
--> Using interface ppp0
--> pppd: H���[18]
--> Disconnecting at Fri Jun 8 17:36:54 2007
--> The PPP daemon has died: A modem hung up the phone (exit code = 16)
--> man pppd explains pppd error codes in more detail.
--> Try again and look into /var/log/messages and the wvdial and pppd man pages for more information.
--> Auto Reconnect will be attempted in 5 seconds
--> Initializing modem.
ATZ
OK

[Itt is folytatódik ugyanaz, mint fentebb, azaz próbálkozik a végtelenségig, eredmény nélkül...]

A gnome-ppp-t parancssorból indítva ugyanazokat a hibaüzeneteket kapom, ami nem csoda ugyebár, mert csak frontend.

Ha valaki tud segíteni, akkor azt hálám örökké üldözni fogja.

Elég sürgős lenne, úgyhogy senki ne tartsa vissza magát... :D

Köszönettel,

József