Notebook, laptop, mobiltelefon ...

MSI M673X-012HU

Akinek tapasztalata, bármilyen élménye, bővebb infója vagy véleménye van az alábbi notiról vagy akár a benne lévő hw-ekről, ossza meg velem legyen oly jó. Különösen a proci és a vga érdekelne,mennyire "erőmű" ez a 300k-s árkategóriában? Linux mellett XP lenne rajta, játékra mennyire alkalmas? LCD-ről esetleg jó/rossz?

Köszi mindenkinek! mapee

A notebook paraméterei:

Operációs rendszer: -
LCD: 15,4” WXGA (1280x800), Glare
CPU: 1,8GHz, AMD Turion64 X2 TL-56 Processzor 1MB L2
RAM: 2x1GB DDR-II, 2GB-ig
HDD: 160GB 5400 SATA
ODD: DVD S-multi
WLAN: 802.11b/g
WebKam.: 1,3MPixel
BlueTooth: -
TV-Tuner: -
VGA: nVidia GeForce GO7400 256MB VRAM
Chipset: NV C51MV
Kártyaolvasó: 6in1 (SD, MMC, MS, MS Pro, xD, SM)
Interfész: 4 x USB, 1 x DVI, 1 x S-Video, 1x IEEE1394, 1 x modem ˙(RJ11), 1 x Ethernet (RJ45), 1 x mikrofon bemenet, 1 x fejhallgató kimenet (SPDIF), 1 x ExpressCard
Akkumulátor: 9 cellás, 7200mAh
AC-Adapter: 19V DC, 90W
Méret/tömeg: 358 x 259 x 33 mm / 2,6kg
Extra: numerikus billentyűzet
Ajándék: egér
Garancia: 2év nemzetközi garancia , 1 év az akkumulátorra

Milyen linuxot használjak?

Azt hiszem most feladom a leckét a fórum olvasóinak, szerkeszőinek, íróinak. :)

Volna nekem egy laptopom. P2 233-as, 64 EDO rammal és floppy-val. CD nincs, van egy USB port. A videó kártyát nem tudom pontosan, az eszközkezelőben ez egy MagicGraph128ZV ( max 4 megás, de inkább csak 2 ).

Kérdezném, hogy milyen linuxot használjak szeríntetek ahhoz, hogy ezen a gépen működjön a net egy USB-s Wireless hálókártyával ( EDIMAX, EW-7318Ug ), lehessen vele netezni azért valamilyen szinten és legalább a jojatek.hu-n a játékok működjenek, de normális sebességgel mert ugyan most Win2000 van fent, de csak lassan működnek a JAVA alapu cuccok az interneten.
Valaki PLZ segítsen. A legnagyobb gond a CD hiánya.

Evoluton & Palm T2 szinkronizációs gond

Beruháztam egy T2be, már a nekem fontos progik nagyrészét is sikerült felpakolnom rá (igaz win alatt mert linux alatt még nem jöttem rá, hogy hogy kell, de ez egy másik kérdés) ma pedig átköltöztettem a leveleimet az Evolution-ba. Na már most, elkezdek szinkronizálni, a névjegyeket, a naptárat és hasonlók szinkronizációja tökéletesen működik.
Viszont a To Do List-nél egyszerűen megáll, holott csak egy rövid Teendő van elmentve. A hiba üzenetbe pedig azt látom, hogy eldobta a kapcsolatot a számítógép és nem sikerült a Backup elkészítése. Jelenleg úgy van beállítva a gnome-pilot, hogy csak a megváltozott fájlokat mentse le, illetve a helyi példányt törölje ha az a PDA-ról is törölve lett. A megtartandó biztonsági mentések számát 0-ról felvettem 1-re, mégis megáll a szinkronizáció a fent említett hibával. Valakinek van valami ötlete, mi lehet a gond?

Ja! És, hogy tudok fájlokat linux alatt felmásolni rá? :)

Még több tárhelyet laptopon

Sziasztok!

Adott egy öreg laptop (Thinkpad 390e) 4GB-os merevlemezzel. Szeretném kibővíteni a tárhelyet, de úgy kéne megvalósítani, hogy ne kelljen megbontani a masinát. Tehát a gyári hdd cseréje kilőve. Láttam a neten egy olyan cuccost, ami IDE-ből USB-t csinál.
Arra gondoltam, hogy egy efféle eszközzel rábuherálok egy 80GB-os IDE vinyót.
Csak az a baj, hogy USB 2.0 kell az átalakítónak. Szerintetek? Más alternatíva?

Laptop vásárlás

Sziasztok!

Napok óta olvasgatom a fórumot, hogy mit szeressek, de egyre tanácstalanabb vagyok :-)
Mára már csak néhány dolog biztos:

Intel Core2Duo proci
Intel integrált video
széles kijelző (felbontás fogós kérdés)
1G ram.

Ennyi maradt az elképzeléseimből. A gép feladata: kommunikáció interneten keresztül (icq, jabber, esetleg valami használható voip), kicsi multimédia valamint általános irodai, illetve általános linuxos irodai! Ezen belül gentoo linux, tehát a komolyabb proci nem hátrány. Ügyfélnél pedig a VPS jól jön, mint reklám, tehát XGL sem hátrány. Játék nuku, nem is szempont. Virtuális gép windowsnak, bár már nagyon régen nem indítottam wint, de ez még jól jöhet. Ha van valakinek konkrét tapasztalata valamely gépről ami ezt tudja, akkor kérnék javaslatokat esetleg linkekkel. Pénz számít, de inkább adok érte többet, ha valami komoly oka van, de magáért a névért nem fizetek :-) (tehát nem vagyok márka elfogult, az intel csak az integrált vga miatt van amúgy imádom az amd-t).
Köszönettel
dzsolt

szerk:
PS: Esetleg szóba kerülhet vga terén valami nvidia is :-)

Debian Sarge on Toshiba Libretto 100CTZ

Egy a címben leirt minigépre telepítettem a fenti op. rendszert. Meglehetőst régi darab a kicsike, P166MMX procival, vmi elkefélt PCMCIA-sfloppyval + no CD ami pl a teléepítést sem tette egyszerűvé, de ezt valahogy összehoztam. Per pillanad az X-el szívok, mert a képernyőméret nem éppen szabványos (640x400 Neomagic videokari) így a képernyő alsó része nem látszik (blackbox alatt ez nem kicsi hátrány). Hiába módosítottam az XF86Config-4-ben a képernyőmódokat "640x400" értékre, a logban annyi látszik, hogy a kért módot a neomagic driver nem támogatja, és elindul 640x480 felbontással.
Most Virtual 1024x768 módban használom, így legalább az eddig a képernyőről kilógott ablakok alja látható nem teljes képernyősen..
Más: most pl egy firefox úgy indul el, hogy az ablak fejlécét illetve az ablak tartalmát arányosan kicsi betűmérettel jeleníti meg, a File Szerkesztés stb menusor, a nyomógombok feliratai, a jobbklikkre felugró menü betümérete viszont akkorák, hogy néha a menusor ki sem fér a képernyőre. Ezeket a betűméreteket be lehet vhogy állítani az X-ben?
Kösz: böhöm

Jetta JetBook 486C2SX akkumulátor

Sziasztok!

Nemrég szert tettem egy Jetta JetBook 486C2SX(-33)-as kb. már ereklyének számító NoteBookra, a típusjelzéséből nem nehéz kitalálni, a paramétereit, azért leírom: i486, 8MB RAM, 33MHz processzor.
Talán, hogy viszonylag olcsón megkaptam, nem csak korának volt köszönhető, hanem annak is, hogy nem kaptam hozzá akkumulátort és itt kezdődik a problémám. Körülnéztem az interneten, próbáltam keresni akkut ehhez a típushoz, találtam is, bár nem -33-ashoz, hanem -25-öshöz (tehát 486C2SX-25), amibe gondolom ugyanolyan való, hiszen a -XX jelzés csak a megahertzet jelöli. Ez azonban 80-100 $-ba fájna, amit nem engedek meg magamnak, szóval hát maradt az a lehetőség, hogy építek egyet magamnak (veszek cellákat és öszekötöm őket).

Szükségem lenne részletes információra (esetleg ha van közöttetek olyan, aki jártas az ilyen témákban, esetleg mond is neki valamit az, hogy 486C2SX) az adott típus akkumulátorárol, hány voltosnak kell lennie, hogyan kell a leágazásokat alakítani, mivel 3 érintkezős akkumulátorról van szó (egyáltalán mi ennek a jelentősége?), illetve ha már említettem, hogy vennék cellákat: tudtok olyan helyet Magyarországon, ahol viszonylag olcsón lehet NiMH (>=3.5 amperórás) cellákhoz jutni?

Amit találtam: http://www.ebatts.com/jetta_jetbook-486c2sx-25_laptop_accessories.aspx

Köszi előre is
mba