Notebook, laptop, mobiltelefon ...

nagy gazban vagyok!! :S (firmwaret lottem)

Ma vettem egy Ipod nano clone (noname) 2gb-os mp3 mp4 playert, frissitettem a firmwarejet, elotte mentettem az eredetit.
Miutan kiprobaltam a rarakottat a lementetettet vissza akartam hozni.
Mar gyanus volt, de sajnos megtettem.
Az upgrade-elo progiban a lementett firmwarenal mar nem hozott ki verzioszamot, de a ceg neve ottvolt, ezert atfrissitettem.
Ekkor bakiztam.
Frissites utan a lejatszo allandoan betoltest jelzett.
A gepen pedig valami "adfu device"-nek ismerte fel a lejatszot (xp-ben)
A lejatszoval valo babralas csak win-ben megoldott.
(hamarosan megnezem mit tudok vele csinalni linuxban)
De ezt leszamitva 100%osan linuxuser vok :)
Nagyon fontos lenne ezt megcsinalni.
Ma vettem 17k-ert.
Erre elcs*szem. :@
Gyaa!
Minden segitseget, tanacsot szivesen vennek!
Fontos lenne!
Elore is kosznom!

Egy saját kis gép...

És megint tadam :P
http://lfpcp.fw.hu/szavazas.html
pls szavazzatok...

Tadam :P gondoltam indítok egy kis oldalt a dolog hoz.... egyenlőre nem az sf.net re raktam ki csak a freeweb.hu ra...
http://lfpcp.fw.hu

Nézegettem a pda kat és csak arra nem jók amire nekem kénnének ...
Ezért kitaláltam hogy lehettne 1 et építeni és még olcsőbb is lenne ...
Előszőr gumstix lapra gondoltam de ( http://www.gumstix.com )
Aztán a via nano - itx e jutott eszembe de itt problémás a power megoldás...
( http://www.via.com.tw/en/products/mainboards/motherboards.jsp?motherboa… )
A processor itt (http://www.via.com.tw/en/products/processors/corefusion/luke/index.jsp)
És legyen hozzá wifi :P ( http://www.nextag.com/mini-pci-wireless/search-html )
Aztán jött az akkumlátor problémája... ( http://sanyo.wslogic.com/pdf/pdfs/CR23500SE.pdf ) 5000 mah 52 gramm :P ebből mehet is bele 4 vagy 6 :P esetleg 8
de a 8 már 316 gram :P
az 4 esetén 20 ah :D 8 esetén 40 :P ( Ha a kocsidba kinyult az aksi még bikázni is jó lesz :D )

Lássunk is valamit :D ( http://store.earthlcd.com/EDMGRB8KJF?sc=7&category=222 )
De ugye ehhez jöhet komolyabb lcd is ... ( http://www.xenarc.com/product/700ts.html )
ja lemaradt a billentyűzet :D
( http://www.nextag.com/SUPER-MINI-KB-SIZE-88655354/prices-html )
Az os t találjátiok ki :P

Ja igen usb s 4 gigás flash... :P
Szerintettek van értelme megcsinálni ???

Szal mivel mondtátok mi kénne ebbe a geek gépbe hogy még geek ebb legyen ezért mi legyen még benne ?:P
Na szavazs előtt ez a kiegészítők listája ami felmerült.Kéretik nem röhögni ezek meg valósíthattók, csak nem mind:P pl azok amiket akkor írtam hozzá mikor elegem lett nekem is :D
Ha van még ötlett várom de ezek ne legyenek:P
-Beépített mobil telefon
-gps
-tvtunner
-cabel modem
-adslmodem
-faxmodem
-bluetooth
-wifi
(-ethernet csat van az alaplapon)
-stereo hangszoró
-mikrofon
-camera
-kézi scanner
-haránt egér
-nyomtató (sajna elvetve nem fér bele)
-geiger müller számláló
-osciolskóp
-fém kereső
-multi méter
-fázis ceruza
-elem lámpa
-elektromos sokoló
-vipera
-ventilátor
-mini kör vágó
-elektromos csavarhúzó
-fúró
-fogó
-220v voltos váltó áram kimenet
-12 voltos kimenet
-túlélő kés
-villa
-kanál
-sör bontó
-dugó huzó
-össze csukható pohár
-tányér
-iránytű
-pénz tartó
-névjegykártya tartó
-még egy taró igazolványoknak.
-papír zsepi tartó
-fésű
-olló
-szemöldök csipesz
-köröm reszelő
-puder
-rúzs
-szem festék
-körömlak
-körömlak lemosó
-tükör
-vonalzó
-körző
-ceruza
-toll
-rajzlap tartó
-kábel tartó
-titkos rekesz
-lézeres távolság mérő
-öngyújtó
-tű
-cérna
-vibrátor
-uszó szemüveg
-gumi óvszer
-mentő mellény
-pumpa(kompresszor)
-porszívó
-ablak mosó gumi.
-drót vágó
-üveg vágó

Szal egészítsétek ki hogy mi kénne még a szavazáshoz pls :P

Bluetooth + motorola U6 (vagy más max. 20E-30E) + Linux/Windows

Sziasztok!

A következő volna a "probléma". Sajnos "kedves" "rokonok" rámlőcsőlték a hálátlan feladatot, hogy mobilt akarnak venni, és hogy keressek, meg izé... Én meg sajnos a mobilteflonokhóz helyből és fordítva is síkhülye vagyok, de hiába ugattam... Viszont mosmá' marhára idegesít hogy ezzel nyaggatnak má' hónapok óta, mikor a hátam közepébe nem hiányzik, meg a csörgésétől is rosszul vagyok, meg egyébként is... ;-)

Arról lenne szó,hogy néha pár apróbb képet is készítenének vele, és szeretnék lementeni kasznira a nagy telefonálgatások közbe. hogy azon most windows vagy linux futna, az kb. lényegtelen. Na most ezt kéne összehozni. Ez az U6 most árban olyan megfelelőnek tűnik. Nézegettem mindenféle doksikat, bluetooth jellegű telefon tűnik a legcélszerűbbnek, ez meg így annak látszik.

Valami Bluetooth USB gönc is kell, ha jól láttam valami 4-5-6 E forint.

De ahogy nézegetem itt - sem - 100%os a támogatottság, de legalábbis kisebb-nagyobb panaszokat láttam rá - konkrétan erre a telefonra, és szopni viszont nem szeretnék vele, mert ha nem jön össze, akkor a nyakamon marad.A hupwikin talált KDE+bluetotth howton levő linken nem szerepel a támogatott eszközök között, win alatt meg valami programot javasolnak előtorrentezni, és azzal talán, meg egyébként, de konkrét pozitiv tapasztalattal nem találkoztam (pedig átnéztem néhány forumot). meg hol megy, hol nem megy, telepítsd újra, ha nem akarja felismerni, aztán megint jó lesz stb..Nem túl bizalomgerjesztő.

A kérdésem az, hogy megoldható-e ezzel a telefonnal a fájlmásolgatás PC-re, vagy sem?. Ha meg, akkor pontosan mivel? (win esetén program pontos neve, linux esetén valami link howto-ra, vagy esetleg pár soros konkrét leírás, hogy ez a kernel patch, ez a program, meg ez a parancs, stb. :-). Ha nem oldható meg, akkor hasonló árkategóriában tudtok-e olyan telefont mondani, amivel igen. Meg ilyen "hajtogatos" legyen, mint ez az U6. Mer'hogy nagyobb a kijelzője vagy mi. /- tényleg a hátam közepébe nem hiányzik ez a mobilosdi, nem'tom mé' engem zaklat vele a rokonság, hogy a rosseb egye meg, de hát nem szállnak le rólam. -/

Előre is köszönök a segítséget.

HP PAVILION DV1250EA

Gondolkodom egy HP PAVILION DV1250EA: PENTIUM M 1.6GHZ,512MB,80GB,DVD+/-RW,14"WXGA BV,WLAN G,BTOOTH vételén. Nem nagyon találtam róla linuxos tapsztalatot. Esetleg valakinek bármi észrevétele a géppel kapcsolatban? Sajnos a HP oldalán se nagyon találtam drájvereken kívül mást.

Core Duo SMP Xorg fagyás

Core Duo + SMP + Albacomp + Via Unichrome + X == fagyás???

A helyzet bonyolódik!

Albacomp notebook, via VN800, intel core duo t2050

ha a kernelben SMP van (Symmetric Multi-Processor support), márpedig ez jó lenne, mert szeretném mindkét magot használni, akkor az Xorg elindulás után néhány másodperccel teljesen megfagy magával rántva az egész rendszert kernelestül mindenestül. Log nincs.

hwinfo parancs ugyanezt produkálja, felderítés közben "smp" feliratnál jön a halál.

gentoo/xorg uhu2.0/xorg ubuntu6.10/xorg ugyanazt csinálja. ubuntu,uhu azért nem lehetett feltelepíteni, mert a telepítőjük is X alapon megy és a CD-n érkező kernelben benne van az SMP...

Amit nem értek, hogy szintén SMP kernellel debian etchen működik az X. (hwinfo közben ez is elhasal)

Na, ezzel mit lehet csinálni?

Hardwer probléma vagy szoftveres? Találkozott már valaki hasonlóval?

(egyszer egy ASUS laptopon úgy volt hajlandó menni az X (vesa), ha kikapcsoltam a BIOS Memory Shadowingot. Nos, ezen a gépen nem lehet a biosban kikapcsolni!)

S.O.S.

Albacomp noti II

Sziasztok!

{keywords: gentoo, SMP, Xorg, freeze, p4m800ce}

Szintén Albacomp noti, core duo t2050 via vn800, a grafikus csip a kernel szerint p4m800ce

!!!
A nagyobb gond, hogy én gentoot szeretnék igazából használni. Amit felraktam gentoot a minimal install cd-ről, azzal nem is volt baj, lefordult az ooo2+gnome, csak ha X-et akarok indítani (a konfig TUTI jó, vesa) akkor csontra fagy kernelestül mindenestül és most jön a slusszpoén: HA a kernelben nincs SMP, akkor az Xorg gond nélkül elindul és a gnome is. de így csak egy mag működik és hát az mégsem az igazi.
!!!

< !--
felraktam a gépre egy debian etch-et, ami többé-kevésbé működik is, néha nem indul el. Azt írja ki, az agpgart után, hogy ide: irq_failed vagy valami ilyesmi. ilyenkor már az init elindult, tehát a kernel teljesen betöltődött.
ilyenkor néha kifagy, néha pedig egy perc után beindul normálisan.
néha azt írja ki, hogy "hdc DriveReady SeekComplete DataRequestError vagy hasonló. a hdc az a wincseszter.
bioszban semmi beállítás nincs kb, ami van az pedig hdd: autodetect, 32bit dma off, usb off (ez linux alatt megy)
-->

< !--
SIKERÜLT már valakinek via p4m800ce grafikus chipet akármilyen rendszeren hardweres gyorsításra bírni???
-->

< !-- ------- Original TEXT -------
{uhu2.0, ubuntu6.10-i386-desktop telepítésnél a grafikus felület elindulása után nem sokkal (néha 1 perc, néha 1 másodperc) csontra fagy.

gyárilag uhu 1.2 volt rajta de ubutnut akartam rápakolni az viszont megfagy a telepítő

ha nincs grafikus felület, akkor semmi baj: épp egy gentoot fordítgatok, semmi gond. mivel még nincs X, ezért arról nem tudok nyilatkozni.

ubuntu, uhu2.0 szinte minden boot opcióját kipróbáltam különböző variációkban, egyszerűen nem megy.

mit lehetne csinálni???}
-->

Vajon ez hardveres probléma?

Kis PC-t keresek..

Sziasztok!
Szeretnék venni egy kis PC-t, akár össze is rakom, söt.
Ami kell bele hálókártya, izmos grafkártya, izmos proci meg ram dögivel..
Csak játszani olyan kellene amit könnyű cipelni, lan partykra ide oda.
Tapasztalat? Tipp? Ötlet? :)
Elöre is kösz
Csaba

Elcsúszott kép külső monitoron

Sziasztok!

Találkozott már valaki olyan problémával, hogy a notebookhoz csatlakoztatott monitor nem tud rászinkronozni rendesen a képre? Egy FUSI amilo 7310G-m van unichrome pro integrált videókártyával. Valami inicializációs probléma lehet, mert szöveges módban és linux alatt x-ben is balra elcsúszik a külső monitoron a kép, jobb oldalt meg kb 3 cm fekete csík. Mondjuk a monitor szerint 1024x768, pedig a kártya 1280x800-ban megy.
A laptop képernyőjén minden jó.

A win-es driver viszont valahogy megoldja, ott jó, de szöveges módban ott se megy.

Próbáltam xvidtune-al matatni, de azt mondja ez az eszköz nem támogatja a videómód váltást.

Ötletek?

Notebook hutes edgy alatt

Eloszor is boldog karacsonyt mindenkinek!!

Masodszor pedig:
Van egy Fu-Si Amilo notebookom,, amin eddig Drapper futott...teljesen jol....aztan upgradeltem edgy-re..viszont a regi kernelt hasznaltam...ami a drapperrel ment fel. Most viszont..hogy lett egy kis idom nekilattam, hogy normalisan megcsinaljam...gondoltam ujra telepitem az egeszet... Most viszont annyi a gond,, hogy a gepben a ventillator nem hajlando bekapcsolni...tok csendes.... Mi lehet a problema? mi szukseges ahhoz, hogy mukodjon a ventillator? Mert ugyebar ez igy nem maradhat..Elore is koszonom a segitseget....

IBM ThinkPad Lotus Licenc

Hosszú (4 hónap) vívódás után megvettem életem első notiját. Egy IBM ThinrPad R60-t.
A kérdésem az lenne, hogy elméletileg van hozzá egy Lotus SmartSuite Millenium editon és egy Lotus Notes licenc. Adtak valmi rendelőlapot amit vissza kellene küldeni ezen viszont azt is írja, hogy mennyibe fog kerülni a cd amit küldenk.
Nem lehet e valahonnan letölteni és utána regisztrálni?