Notebook, laptop, mobiltelefon ...

garanciális centrinós noti 170K

Aopen 1550

20 hónap garó van még rá, újszerű, sértetlen

1,6Ghz 2MB cache 533FSB proci
915PM intel chipset
1x 512 DDR 533 PQI
Intel 900 128MB grafikus vezérlő
40GB HDD
DVD+-RW + adok hozzá egy combo drivot is
táska, 54MBps Conceptronic wifi kártya

170 az ára, de lehetek rugalmas, ha valakit komolyan érdekel.

csak telefonon keress, mert nem olvasom az üziket itt
msn: lajcsika@axelero.hu
06305259291

Sync

Sziasztok!

Egy naptárprogira lenne szükségem, amit össze tudnék szinkronizálni a h3950-es PDA-mmal. Zavar, hogy több helyen tárolok információkatz és elvétve kiesik 1-2 dolog! Ha van valakinek valam ötlete kérem írja meg! Köszi
........és olyan programra lenne szükségem, ami lehetőleg XP alatt is működne! Mert van hogy nem csak az otthoni gépemen használnám és a másik gép biztos hogy wines.
Köszi

sziasztok

Yet another notebook dilemma

Sziasztok!

Notebook vásárlás előtt állok, és a következőket néztem ki :

Az összes konfigra érvényes, hogy 1GB RAM, Intel Core Duo T2300 1,66 Ghz proci, 3 év garancia, 1280x800 TFT felbontás, és ugyanolyan ár (~400.000 br.)

ASUS A8Jc-H028 : 14,1", GeForceGo 7300, 4800mAh akksi, beépített webcam, 2,4kg.
ASUS F3Jc-AP009: 15,4", GeForceGo 7300, 7200mAh akksi, beépített webcam, 3,05kg. (itt proci : T2400, 1,83Ghz)

ACER Aspire 5652 : 15,4", GeForceGo 7600, 71W akksi, nincs webcam, 2,92 kg.
ACER Aspire 5672 : 15,4", ATI X1400, 71W akksi, beépített webcam, 2,92kg.
ACER Aspire 5671 : 15,4", ATI X1400, 71W akksi, beépített webcam, 2,92kg.

Melyiket válasszam? A cél az asztali gép kiváltása, emellett keveset hordozni is fogom (a súly nem annyira lényeg), játszani csak ritkán (tehát azért jól jönne egy jó graf.kártya), és főleg fejleszteni.

Ami a dilemma, hogy nekem olyan kéne, amelyben 7600-as kártya, webcam, és 7200mAh-s akksi van. De ilyen egyszerűen nincs a piacon! Aki tud ilyet, az légyszi szóljon! :)

Meg azt nem tudom, hogy ez a 71W -os 8cellás akksik amik az ACER-ekben vannak, azok hány mAh-ak?

Köszi

usb-to-pcmcia konverter

Időhiány (most nem tudok komolyabban utánanézni) miatt szeretném ha elmondaná akinek volt tapasztalata usb-to-pcmcia átalakítókkal. Mert hogy ugye sokan megveszik a tesco gazdaságos laptopot, hazaviszik és kerülgetik félórán keresztül míg felfogják hogy nincs rajta pcmcia.

Amire kiváncsi lennék:
1. mennyire számít ritkaságnak egy ilyesmi
2. mennyire kiforrott a dolog (olvastam valahol egy gyártó oldalán hogy nem garantálják hogy más pcmcia kártyákat is fog vinni)
3. egyáltalán érdemes e kutatni ilyesmi után

Hordozható gép vásárlás - terepi használatra

Terepi használatra szeretnék vásárolni valamilyen hordozható számítógépet. A terepi használat nem jeleti, hogy dzsungelben akarnám használni, de ennek ellenére kellene, ha az eszköz ütés-, por- és cseppálló lenne. Vagy legalább lehessen hozzá ilyen kiegészítő tokozást kapni. Fontos, hogy ez ne csak gyakorlati tapasztalat legyen, hanem a gyártó ténylegesen is vállalja fel ezt (tehát gépkönyvben/kézikönyvben/specifikációkban fel van tüntetve ez a tulajdonság).
Mivel nem találtam ilyen típusú hordozható számítógépet, ezért szeretnék segítséget kérni, hogy hol, kitől és milyen megoldások jöhetnek szóba. (Én eredetelig a hp-t nézetem kifejezetten ebből a célból, mert úgy emlékszem készítenek ilyen eszközöket, azonban nem találtam semmit.)

USA-bol laptopot, hogyan? VÁM, Áfa stb.

Kedves mindenki!

Az lenne a kérdésem, hogy ha USA-ból rendelek laptopot, vagy hardware-t, azt hogyan kell levámoltatnom, ill., hogyan tudom elérni azt, hogy minnél kevesebbet fizessek rá? Ebay-ről szeretném megrendelni a laptopot, gondolkodtam, hogy EU-s tagállamból hozatom, de az a gondom, hogy még Németországban is nagyon drága, Angliát meg inkább nem is mondom. Szóval, van valaki aki rendelt már laptopot ilyen módon? Hogyan történt a vámolás? Mennyit kell fizetni? Köszönöm a segítséget előre is.

Üdv,
ManiaC

ui.: Ahogy nézegettem van aki azt állítja, hogy nem kell vámot fizetni, csak a vámkezelést, és a vámkezelés áfáját, amely együtt 10k körül mozog, ez így van?

linux "kompatibilis" hw ebook readert keresek

Hello,

Egyre több ebookot olvasok (pdf, chm), de sosem szerettem a monitor előtt görnyedni - inkább olvasnám az
ebookjaimat az ágyban, dugóban, utazás közben és egyéb helyen ahol még a laptop is túl nagy és nehézkes.
Áldoznék is egy e-bookra, de valahogy e téren nincs egy authentikus honlap, ahonnan választhatnék ízlésemnek
megfelelő e-bookot: ebben kérném a segítségeteket, ajánljatok nekem egy-kettőt.

Az readernek a következő feléteteleknek muszáj megfelelnie:

• lehessen vele nem DRM-es ebookot is olvasni (nem akarom a gatyámat is arra költeni, ami már megvan más free forrásból)
  • tudjon .pdf-et és .chm-et (vagy tudjon olyan formátumot, amit egy konvertálás után ezekből elő lehet állítani)
  • ne fogyasszon sokat: szeretem a mozgást, nem akarok fali dugaljhoz kötve élni olvasás közben.
  • valamilyen módon Linux alól is megoldható legyen a menedzselése

Nem feltétel, de jó lenne, ha

• Magyarországon is lehet kapni
  • lehet moddolni (linuxot futtatni rajta, free firmwaret tenni rá)

Javaslataitokat előre is köszönöm,

asd

ThinkPad - R60

Kedves HUP olvasók a véleményeteket és a segítségeteket kérném, hosszú tanakodás, iszonyatos gyötrődés után ezen
laptop mellett döntöttem.

Kiépítése:

Genuine Windows XP Professional, Intel Core Duo T2400 (1.8GHz), 512MB, 80GB/5400rpm SATA, ATI X1400 128MB VRAM, 15" SXGA+ TFT, DVD-RW/CD-RW(Multiburner) Dual Layer, Modem, Gigabit Ethernet, Centrino Duo 11a/b/g, Bluetooth, Security Chip, ujjlenyomatolvasó

Ebben nagy szerepe volt az itt olvsottaknak. Azért döntöttem végül-e mellett mert elég mobil és lehet rajta játszani is.
Azonban számomra rengeteg pénz az a 360.000 Ft.
A kérdés az, hogy hosszútávon megéri-e ér e ennyivel többet az IBM név.

A másik kérdés a boltra vonatkozik vidéki vagyok ezért házhoz szállítással szeretném megrendelni. Mennyire megbízhazó az extreme digital abból a szempontból is, hogy ami ki van írva specifikációnak az valóban úgy is van (pl. a vga valóban 128mb rammal bír) és nem utólag derül ki, hogy nem így van.

Még egy kérdés hátha van itt kereskedő is érdemes e várni decemberig vagy januárig hátha olcsóbb lesz, vagy ez nem igen valószínű?

Válaszaitokat előre is köszönöm.