Notebook, laptop, mobiltelefon ...

MSI Sulinetben?

Sziasztok! Olvasgattam itt a fórumtémákat, és az a meglátásom, hogy sokféle típus bejöhet, de elég nagy a tapasztalatok terén a megosztottság. Közben az idő is elrohant a notik felett, és egyre újabb- és újabb szívásokra is okot adó gépezeteket dobnak ki a gyártók.
Itt van példáu az MSI. /Asztali konfigot 2-féle MSI alaplappal is állítottam már össze(az egyik MSI K8N Neo Platinum, AMD 64 procis, NForce3 chipsettel), és nagyon meg vagyok vele elégedve./ Notebook esetében persze nem tudom mi a helyzet, eleddig sosem használtam ilyen jellegű hordozható informatikai eszközt.
Sulinetben szeretnék találni egy olyan 64 bites "mindenttudó" masinát, ami jobb esetben a jövőre nézve is időtálló teljesítményű, ár/érték arányban elfogadható lenne. A vásárlás lehetséges helyének a notebook.hu vagy az usanotebook.hu-t szemeltem ki, viszont azt nem tudom, hogy ilyen helyeken érdemes-e valamit is venni, de úgy tűnik, hogy általában a különféle számtech boltokban drágábbak a cuccok (Média Markt?).
Szerintetek érdemes MSI-t venni? Fő szempont lenne a 64 bites proci (nem tudom, hogy a Turion jobban melegszik-e), a kicsit izmosabb VGA (Ati Mobility?). Érdemesebb Intel Core2 Dou-ban gondolkodni? Azon is gondolkodtam, hogy 12 colos kijelzővel érdemes-e gépeket venni, mert hurcolásra viszont jobb lenne a mobilitás. Látszólag annyiféle a kínálat, viszont nem szeretnék "begagyizni" sem. A mai kínálat alapján, időtállóság szempontjából, a Sulinetben, Ti milyen notit vennétek meg?? Van friss tapasztalata valakinek? Köszi előre is!

Új laptop, táp "brummfeszültség", garancia

Sziasztok!

Adott egy laptop tápja, melynek egyenáramú kimenetén 19V, 3.42A van. Kissé kopottak az elektronikai ismereteim, de ugyanitt 42V váltófeszt mértem, és ez nemhogy sok, de imho életveszélyes is. (Ezenkívül a laptop néha ráz is.)
Visszavittem a boltba, az összes tápot megmértem multiméterrel, 1 rossz volt, a többi ugyanezt produkálta. Az eladó nem hitte el, hogy mind rossz, elhajtottak.
Felhívtam a központi szervizt, és most futárral külföldre akarják küldeni javítani (a futárszolgálat bilétája szerint) úgy, hogy még a garjegyet is el kell küldeni.
A kérdés: merjem ezt vállalni, vagy legyen fogyasztóvédelem?
Találkozott már valaki ilyen hülyeséggel?

Köszönettel:
chx

Toshiba Dynabook SS 3330V

333Mhz celeron, 64MB ram, 10G vinyo, és olyan pici h két CD tok nem fér el rajta. Nem tudtam neki ellenálni, ahogy megláttam ismerősnél megüzleteltem vele. Van benne 2 PCMCIA, infra, modem, usb, illetve külső bővitővel soros/párhuzamos port, monitor kimenet, PS2 + PCMCIA CDROM.
Első kérdésem az lenne, hogy tudok rá új oprendszert telepiteni? :) PCMCIA-rol nem tudok boolni, BIOS-ban csak FDD,HDD van boot eszköznek (igaz kisfloppy nincs is benne).
Második kérdés, mennyire természetes h nagyon melegszik? Kb 10 perc utan mar olyan meleg a táp felöli oldala hogy nem lehet ölben tartani, fél óránál nem is merem tovább használni. Bootolás közben hallom a ventillátort zugni, de ahogy bejön az XP elhallgat és nem is kapcsol be újra a hűtés.

MACBOOK (intel 945) DVI OUT

Hello!

Sajnos nem tudom összehozni a DVI (external monitor) kimenetemet és az Ubuntut.

Jópár xorg.conf-ot találtam. Van ami Gentoora, van ami Debianra. De vagy nem indul el az Xszerver, vagy ha elindul néhány másodperc múlva lefagy(kivéve amivel most próbálkozom). A külső monitor persze egyszer sem működött eddig.

Jelenleg ezt a xorg.confot használom:
xorg.conf
Ezzel sem működik a külső monitorom, de lagalább már lehet állítgatni a beállításokat :)

Kernel info:
Linux xxxx-laptop 2.6.17-10-generic #2 SMP Fri Oct 13 18:45:35 UTC 2006 i686 GNU/Linux
(Ubuntu Edgy) (+feltettem a 915resolution csomagot)

Kössz a segítséget!

230.000 froncsi körül milyen linuxos laptopot ajánlanátok?

Lehet, hogy egy jó tündér ;-) karácsonyra megáldana egy laptoppal. Gondolom, hogy már csontig lerágott a téma, és ez a oldal sem ismeretlen előttem:
http://www.linux-laptop.net/, mégis érdekelne a véleményetek. Az AMD Turion64-es gépekről milyen ismereteitek vannak? Érdemes 64 bites procis laptopot venni? A HP-k megbízhatóak?

Kártyaolvasó Acer Aspire 3692 alatt

A beépített kártyaolvasót szeretném életre kelteni Ubuntu 6.10 alatt.

Az lspci kimenete:

06:04.0 CardBus bridge: ENE Technology Inc CB-712/4 Cardbus Controller (rev 10)

Próbáltam a HupWikin lévő Aspire 5024-hez tartozó scriptet, de a következő hibaüzenettel áll le:

mount: a '/dev/mmcblk0p1' speciális eszköz nem létezik

(a script utolsó sora).

Valakinek esetleg sikerült? Vagy valami triviális megoldás, ami miatt nem megy a fent említett kód?

Előre is kösz: mcbuddha

notebook wireless kérdés

Sziasztok,

Hétvégén beújítottam a madaras teszkóból egy hp nx6310-es notit.. Ma értem el odáig, hogy az edgy-t feltettem és épp a wifit csiklandoznám rá...
Ebben egy bcm4311 van ezért ez egyelőre csak ndiswrapperrel mennem, ha jól tudom.
A drivert hiba nélkül betölti azonban a dmesg végén azt mondja .. link is not ready"
Ezenkívül nem lát semmilyen hálózatot

Sajnos elég zöld vagyok a laptopokkal kapcsolatban így azt sem tudom, az normális-e, hogy a wifi gombbal azért nem lehet bekapcsolni a cuccot (nem ég a wifi led) mert esetleg mégsem oké az ndis driver, vagy attól függetlenül is be kéne tudni kapcsolni azt.

Szóval a kérdésem, hogy be lehet kapcsolni driver nélkül is a wifi-t (led ki/be) vagy nem?
Mert ha esetleg hibás a cucc, akkor visszacuccolok vele és kicseréltetem (a 3. nap ma jár le)...

Kössz előre is.

mp3 lejátszó

Sziasztok,

MP3 lejátszót akarok venni, méghozzá olyat, ami megjegyzi az utoljára lejátszott számot, tehát ha leállítom/kikapcsolom, majd később újra bekapcsolom, akkor nem a legelejéről kezdi el előröl játszani a számokat, hanem az utoljára játszott (félbehagyott) számtól. Ugye ma már a könyvtárkezelés, könyvtár kezdetére pozicionálás alap, (tudtommal), ezeken az alapfunkciókon kívül csak a fent említett az, amit elvárnék. Tudtok-e ilyet? Nem akarom mindenképp a legdrágábbat megvenni, olyan 1-2 GB kapacitásra gondoltam, az usb stick kinézetű, usb A csatlakozós modelleket preferálnám. A válaszokat előre is köszönöm.

mp3 player - Perception Digital 205 nem tudom leválasztani

Sziasztok tud valaki ilyen kütyüt Linux (Ubuntu) alatt használni?

Elvileg egy USB drive, felismeri, tudok róla adatokat olvasni, csak akkor van baj ha másolok rá valamit. Akkor meghal, nem tudom utána leválasztani, vagyis egészen pontosan azt mondja hogy várjak amíg befejezi az adatok másolását és itt meg is áll, ezt a műveletet nem fejezi be. Aztán meg formázhatom meg a memóriakártyát -más operációs rendszeren- mert semmi sem ismeri fel. De ami rajta van azt le tudom játszani, még így is.