HWSW

Tartalom átvétel HWSW Informatikai Hírmagazin
Frissült: 36 perc 53 másodperc

Tízből két diák használhat iskolai Wi-Fi-t hazánkban

3 óra 49 perc
A diákok részéről lenne igény az órai mobilhasználatra, és az otthonról hozott digitális eszközök is adottak hozzá. Mégis az órán csak a tanulók kevesebb mint harmada használ mobilt, és tízből két diák fér hozzá a Wi-Fi-hez.

Kategóriák: Napi hírek

Mennyire felkészült a munkajog a digitalizálódó munkára?

7 óra 1 perc
A digitalizálódó munkával változik a munkaidő és a munkavállalás formái is. A munkajog viszont még nem igazán alkalmazkodott a változó követelményekhez.

Kategóriák: Napi hírek

Felszámolja okosszemüveges fejlesztéseit az Intel

8 óra 8 perc
A döntéssel nem csak a termék, de az egész New Devices Group búcsúzik, ez akár 200 fős leépítést is jelenthet a cégnél.

Kategóriák: Napi hírek

Százmilliós bírságot kapott Magyarországon az Apple

9 óra 27 perc
Megbírságolta a Gazdasági Versenyhivatal az Apple-t egy 2015-ös szoftverfrissítésben megjelent új funkció, a Wi-Fi-asszisztens működési jellegzetességei miatt. A cégnek százmillió forintot kell fizetnie, illetve módosítani kell a szolgáltatással összefüggő tájékoztatáson. A büntetés ebben az iparágban példa nélkülinek számít hazánkban.

Kategóriák: Napi hírek

IBM: erős hátszél a gyenge dollár

10 óra 47 perc
Az árfolyamhatás nélkül továbbra sem nőne a cég. A profit a mélyben.

Kategóriák: Napi hírek

Már a spájzban a HWSW free! fintech fejlesztői meetup!

11 óra 47 perc
Küszöbön a HWSW free! fintech fejlesztői meetup, ahol kiderül, melyik banki szereplő látja a pénzügyek jövőjét rózsaszín szemüveg helyet VR és AR headsteken át és az is, hogyan kedvezhetnek a vállalkozásoknak a megszelídített banki API-k. Április 24-én az AnKERT-ben a palettáról természetesen a szabályozó sem hiányozhat, így a közönség első kézből tudhatja meg, hogyan segít az MNB a fintech startupoknak - ahol pedig a fintech feltűnik, ott az insurtech sem járhat messze, így az is kiderül, hogyan lehet felokosítani a bringás biztosításokat.

Kategóriák: Napi hírek

Kilépett bétából a Google üzleti chatbot-platformja

sze, 2018-04-18 17:03
Már hivatalos változatban is elérhető az API.AI utódja, a hang- és szövegalapú párbeszédes interfészek fejlesztését segítő Dialogflow platform Enterprise Edition változata.

Kategóriák: Napi hírek

Hazánkba is jön a Google kiadókat védő fizetőfala

sze, 2018-04-18 13:50
A Google újabb módszerrel próbálja ösztönözni a hirdetések megjelenítését. A Funding Choices megoldást 31 újabb országban vezeti be, hogy megpróbálja visszaszorítani a hirdetésblokkolók használatát a kiadók oldalain. A magyar oldalakra is jöhetnek a Google-féle fizetőfalak.

Kategóriák: Napi hírek

Tiltólistán a Telegram Oroszországban

sze, 2018-04-18 13:10
A titkosított üzenetküldő elsötétítési kísérletének járulékos veszteségei is vannak - noha maga a chatapp nem tapasztalt jelentős kiesést egy nappal a hatósági tiltás után.

Kategóriák: Napi hírek

Már nem csak parkolni, de tölteni is segít a Parkl

sze, 2018-04-18 10:24
Gyorsabb és kényelmesebb parkolással, valamint töltéssel bővül a teljesen hazai fejlesztésű Parkl kínálata.

Kategóriák: Napi hírek

Feje tetejére állt az európai telefonpiac

sze, 2018-04-18 09:41
A belépő okostelefonoktól kezd elfordulni az EMEA-régió, helyette inkább prémium modelleket vagy butatelefonokat veszünk. A fejlődő országok is stagnálni kezdtek, a gyors gazdasági növekedés ellenére sem jött vissza a telefonéhség.

Kategóriák: Napi hírek

A ZTE amerikai exportkorlátozása súlyos következménnyel járhat

k, 2018-04-17 17:11
Az Egyesült Államok az Irán elleni kereskedelmi szankciók miatt ítélte hét évnyi exportkorlátozásra a ZTE-t. A korlátot korábban feloldotta egy megállapodás, de a gyártó ezt is megsértette, ezért mégis életbe lép a súlyos tilalom. A vállalat az alkatrészek 25-30 százalékát szerezte be eddig amerikai cégektől, ezért beláthatatlanok lehetnek a következmények.

Kategóriák: Napi hírek

GPU-val buktatná le a malware-eket az Intel

k, 2018-04-17 15:53
Egy több fejlesztéssel kiegészített biztonsági csomaggal igyekszik előtérbe hozni processzorai, illetve az azokra épülő rendszerek biztonságát az Intel. Az egyes Atom, Core, illetve Xeon termékekhez mellékelt, hardveres és szoftveres összetevőket egyaránt tartalmazó Security Essentials csomag a ransomware-ek és malware-ek elleni védekezés hatékonyságát is növelheti.

Kategóriák: Napi hírek

Mondott is és nem is a Facebook az adatgyűjtésről

k, 2018-04-17 13:46
Próbálja megindokolni a vállalat, hogy a külső weboldalakról és appokból milyen adatokat és miért gyűjt. De továbbra sem tudjuk például mit kezd a híváslistákkal vagy a helyalapú adatokkal. Hiába lehet kikapcsolni az érdeklődési kör alapú hirdetést, ha az adatgyűjtést nem lehet leállítani.

Kategóriák: Napi hírek

Kipróbáltuk: Raspberry Pi 3 Model B+

k, 2018-04-17 12:04
A ráncfelvarrott Raspberry Pi lapka az egyik legjobb belépőjegy a hardveres bütykölés világába.

Kategóriák: Napi hírek

Órajelbajnokkal tiszteleghet az x86 40. születésnapján az Intel

k, 2018-04-17 10:30
A 8086 jubileumára kiadott processzor alapórajele 4 GHz lehet, a turbó pedig 5 GHz környékén, vagy akár a fölött is tetőzhet.

Kategóriák: Napi hírek

Startupokkal működne együtt a Nintendo

k, 2018-04-17 09:30
Partnereket keres a Nintendo a Switch fejlesztéséhez. A vállalat reményei szerint a startupok új megközelítéseket hoznának, és ezzel új közönséget lehetne elérni.

Kategóriák: Napi hírek

Elérhető a Windows Admin Center

h, 2018-04-16 16:02
A Project Honolulu stabil verzióját a rendszergazdák már használatba vehetik.

Kategóriák: Napi hírek

Küszöbön a Sega nosztalgiakonzolja is

h, 2018-04-16 14:59
A Mega Drive Mini még idén piacra kerül, egy sor előre telepített klasszikussal, amelyek jó eséllyel az Androidon és iOS-en is elérhető felhozatalból kerülnek ki.

Kategóriák: Napi hírek

Versben mondják el az informatikus munkaköröket

h, 2018-04-16 13:16
Egészen ötletes kezdeményezéssel rukkolt elő az NNG, mely 12 informatikai munkakört mutat be gyerekeknek egy verseskötetben. A verseket Varró Dániel írta és Baranyai (b) András illusztrálta. A kiadvány ingyenesen letölthető.

Kategóriák: Napi hírek