Notebook, laptop, mobiltelefon ...

PCMCIA USB bővítő

Hali!
A laptopomban szeretném a meglévő USB1.1 portot kiegészíteni egy PCMCIA-s USB2 bővítőkártyával. Tudna valaki egy linket dobni arról, hol találnék némi szakirodalmat a témában? Nekem zömében csak PCMCIAs ethernet meg WiFi kártyákról sikerült anyagot találnom...
Kösz: Böhi

IBM Thinkpad R51e idegesítő hiba

Hello mindenki!
Van nekem egy IBM Thinkpad R51e laptopom,szinte teljesen ugyan ilyen mint itt leírva van,így csak linkelem : http://www.notebook.hu/notebook/lenovo/tpr/ibm_r51e_07
Gentoo linux van rajta már egy ideje,előtte debian volt,és ott is fellépett a probléma,csak az ati driverrel megoldodótt :(
A problémám pedig:
Ha elindítom az X et akkor alapból 20 perc után kifagyott az USB-s egér,trackpointtal lehet kavarni,de ha knzolra lépnék ki,akkor megvagy,de csak a kép,mert utána még ssh megy.Multkor letiltottam a trackpointot biosban,akkor volt 6 óra uptime,amíg nem halt be,utána megint.És egyszerűen foggalmam sincs hogy mit csináljak,jah ati drivert néztem (fglrx) és ott is előjött,pluszba még egyből fagyott a kép amikor konzolra váltottam.Debian alatt,egy összeszenvedett ati driverrel,nem fagyott az egér,és ez idegesít nagyon.... Jogos lesz,hogy akkor használjak debiant :),de valahogy sokkkal jobb még így kicsit defektesen is a gentoo számomra :)Minden lehetséges megoldást szivesen várok,mer tanácstalan vagyok,de nagyon :( Köszi előre is!

ui.: a helyes megoldónak jövök egy sörrel,és ez nem vicc! :)

ui2.: most megint meghalt,és most 50 perc kellett hozzá... :(

Packard Bell akciósan az EWben

Tegnap kaja közben nézegettem a metró újságot és megláttam benne egy electro world reklámot. Packard Bell ENRMZ35213HU laptop 129990 forintért és tíz havi részletben lehet kifizetni. Saját erő nulla forint, THM 0%
Nem tudtam ellenállni és vettem egyet a csajomnak. 1.46 Mobil Celeron 15,4" 60 giga HDD amiből elvesz kb 8 gigányit az előre telepített vindóz ikszpé recoveryje számára a gyár. a memória 1 giga lenne, de ebből a videokártya -radeon Xpress- csippent le 256 megát. három USB port, wifi, RJ45 ethernet port DVD-CD író-olvasó újraíró van benne. Gyönyörű fényes LCD képe van. Linuxot nem raktam rá. De az előre telepített vindózzal nagyon szépen megy -egy napos kipróbálás után- a gép.
Az ügyintézés -bankbamenéssel és utolsó bankszámlakivonat beszerzésével együtt- kb egy óra.
Szükséges papírok személyi, lakcímkártya, adókártya, bankszámlakivonat.
Az első benyomásaim elég jók. Hátha más is érdekesnek tartja és szeretne ilyent venni. Nem kapok fejpénzt az eladott darabok után, semmi közöm az elektrowörldhöz. Csupán jó vételnek tartom. Esetleg másoknak van vele tapasztalata?

kis fogyasztású hw szervernek otthonra

Otthonra akarok a desktop gépem helyett valami kis "célgépet" ami folyamatosan menne és megfelelne a következőknek:

- kicsi, kompakt
- kis fogyasztású (!)
- lehetőleg debian alatt problémanélkül menjen minden hw egység benne
- ha fanless az tuti de nem kötelező, de feltétlen nagyon halk
- elegendő teljesítmény a következőkhöz: apache, php, mysql (nyilván nem milliós látogatottsághoz), ftp szerver
- akkora vinyót rakjak alá amekkora jól esik
- min 2db. USB 2.0
- min 1db 10/100 ethernet
- monitor out
- ps2

ugyebár ilyesmi jó lenne:

http://hup.hu/node/30066
vagy
http://hup.hu/node/34612

de olyan kellene amit lehetőleg itthon is forgalmaznak és jó áron hozzá lehet jutni.

találkozott már vki ilyennel? esetleg tapasztalatok?

Fujitsu Siemens Lifebook képernyő probléma

Sziasztok!
Adott egy 2002-es gyártmányú Fujitsu Siemens Lifebook C1020 típusú laptop. Főnököm adta ide, tegye rendbe. Azt tapasztaltam, hogy a képernyő alján, van egy kb. 1 cm-es fehér sáv, amit nem tudok eltüntetni. Ott van már a boot-kor, illetve ha belépek a biosba, akkor is. Elérem a panelt, kattinthatok a KDE start menüre, de zavar, hogy nem látok semmit. Tehát nagyjából látom, hogy ott van egy futó alkalmazás, de nem látom hogy mi a neve.
Lehetne ezzel valamit tenni? Valakinek hasonló tapasztalat?

(megoldva) Asus L3800Ce notebook : hol van a második memória slot ?

Sziasztok!

Kezem alatt van itt egy Asus L3800Ce notebook. 2*256 Mega rammal. Bővítenem kellene 1 Gigára. (2*512)
A gondom az ,hogy csak egy memóriát találok benne . Egy 256-ost. A másikhoz sehogy se férek hozzá :-(

- 3 progi is azt mutatja ,hogy 2 slot van benne
- Windows is azt mondja ,hogy 512 RAM van benne. Az az egy memória amihez hozzáférek 256-os
- Aus oldalán semmi infó nincs erről agépről :-(
- kingston és más memóriacég oldalán is azt írják ,hogy 2 slotos
- akksi alatt néztem, vinyó alatt sincs

Ha valakinek van hasznos(tippje) azt megköszönném

DSDT tábla Segítség!

A helyzet a következő: van nekem egy Albacomp Eco Traveller V4 laptopom, ami Linux alatt elég idegesítően tud rosszalkodni: néha a tapipad meghal, "elveszti a szinkront" psmouse.c: TouchPad at isa0060/serio1/input0 lost sync at byte 1 üzenetekkel a dmesg-ben. Ez, mint jó sok guglizás után kiderült azért lehet, mert az akkumulátor állapotát lekérni nagyon sokáig tart ami közben a tapipad jelei elvesznek és néha nem tud visszajönni a fagyizásból, amibe az akku-infók kiolvasásakor ugrik.

Nem tudom, hogy a DSDT tábla javítása meg tudja-e oldani, de meg kellene próbálni, mert az iasl fordító 47 hibát talál benne amikor újrafordítom. Viszont én nem igazán értek a programozáshoz (magyarul semennyire sem), ezért a segítségeteket szeretném kérni.

Itt van az acpidumppal mentett .asl: [url] http://www.fw.hu/e66/gabor-clevo660s.asl [/url]

Nagyon-nagyon megköszönném ha valaki akár egy picit is tudna segíteni!

Linux telepítpés? 22-es csapdája...

Sziasztok!
Előbogarásztam valami romhalmazból egy nagyon régi laptop-félét. Van neki: 40 Mb ram, 2161Mb HDD, P133-as proci.
Továbbá: van neki egy floppy drive-ja, meg egy cd-rom drive-ja, VISZONT: egyszerre a 2 nem lehet a gépben, mivel egymás helyére kell betolni.
Bootolás: A:, C:; C:, A:; C: only.
Tehát: NO CD-ROM.
SBM nem jöhet szóba a driveok miatt.
Hogyan és milyen linuxot lehetne erre a valamire feltenni?
Köszi a tanácsokat előre is.
Ja... és NO NETWORK!