Notebook, laptop, mobiltelefon ...

HP Compaq 6715b + bluetooth + wlan adapter

Sziasztok!

A HP Compaq 6715b azzal kerget az őrületbe, hogy a bluetooth és a wlan együtt kapcsolható rajta ki és be a billentyűzet felett található gyönyörű kék érintős gombocskával... Eredetileg Vistával adták, azon a HP szoftverével lehetett külön kapcsolni őket. A Vista ment a levesbe, Ubuntu (Feisty) került a gépre. Ámde én galád módon szeretnék néha úgy wlant használni, hogy ne egye közben az aksimat a bluetooth. Van valakinek valamilyen ötlete, hogy miként tudnám szoftveresen külön-külön kapcsolgatni őket?
Minden ötletet örömmel várok :)

Talán alaplapi hiba???

Sziasztok!

Van egy Albacomp notbook-om, nem régi, még van rá garancia....

Egy pár napja azt csinálja, hogy bekapcsolás után, felpörög a venti (mint mindig egy pillanatra) utána viszont nem történik semmi. A kép tök fekete, a ventillátor nem pörög, és a power gomb villog (aminek világítania kéne), elég gyorsan, és közben kattog valami a gépben.

Nemtudom, mi lehet a hiba, talán valami hardveres? Semmi erre utaló dolgot nem tapasztaltam (a gyanús kattogáson kívül).... ugyértem, azt hallanám, ha egy kondi elszáll :S

Én inkább szoftveres vagyok, de addig elsem jutok, hogy szoftvert tudjak indítani. CD-t nem olvas, ami érthető is... nem tudok biost indítani, meg semmi. Ja és még annyi, hogy UHU-Linux 2.0 -van rajta.

Légyszi írjatok, ha láttatok vagy tapasztaltatok ilyet, vagy csak ha sejtitek mi lehet a gond.

Élőre is köszi a segítséget.

asus_laptop mail led [megoldás]

Hali!

Van egy ASUS A400 series laptop. Fedora 7. Van asus_laptop kernel module betöltve. Gond nélkül. Így aztán van

/sys/class/leds/asus\:mail/brightness

is
és a :

echo "1" > /sys/class/leds/asus\:mail/brightness

és :

echo "0" > /sys/class/leds/asus\:mail/brightness

vezérlik is szépen a mail-led-et. Természetesen csak root-ként van hozzáférés.

A kérdés.
Azt szeretném megoldani, hogy amikor a Seamonkey letölt egy új üzenetet, azt a mail-led jelezze, és természetesen ha elolvastam, elaludjon. Milyen irányban induljak el? seamonkey-t kell patkolnom? MoztrayBiff-et megnéztem, de az nem az. :) valami acpi event-re kell koncentrálnom? Bár nem hiszem, hogy Seamonkey ilyesmit triggerelne. Van valakinek ezzel tapasztalata?

Köszi

Row

Laptop aksi nem tolt.

Mivel egyetemre fogok jarni osszekapartam egy ilyen hp omnibook xe3 laptopot. Ahol volt, ott regota nem volt hasznalva, ha volt akkor is a tolton volt. Raktam ra debiant, es kiprobaltam hogy mennyit is bir az aksi, masfel ora utan visszadugtam a toltore, es probalgattam tovabb (ekkor meg toltott).
Este elraktam, lehuztam a toltorol. Masnap mikor bekapcsoltam volna mar nem kapcsolt be tolto nelkul, es azota sem hajlando. Az acpi szerint charging, de az allapota meg mindig 0.
Kivancsi lennek mi okozhatja hogy egyik nap meg orakat bir, masnap meg nem tolt. A megoldasban is segithetnetek, ha tudtok (nagyon nem hianyozna egy aksi vasarlas).

Dell notebook-hoz táp csatlakozó

Érdeklődök, hogy nincs-e valakinek elfekvőben régi DELL notebook-hoz tápcsatlakozó. Elég lenne maga a csatlakozó, de ha az egész táp meglenne, az se lenne baj ;) Vagy akár egy átalakító..

Itt van egy-két kép (habár nem találtam igazán jó képet):

http://www.colordrives.com/dell%20ac%20power/pa6-2.jpg

(Itt a legbaloldali csatlakozó)
http://www.torchcomputers.co.uk/images/PS120UNA%20Universal%20notebook%…

win CE - belepiszkálás Flash ROM-ba

A vas:
RolyalTek Empus PPC
Model No: RTW-1000
Proci: Samsung S3C2410 ARM 266Mhz
Screen: 3,5" 240x320
Flash: 64MB
RAM: 64MB
Rom Ver: RTW-1000 V1.00R WWE B18
OS Ver: Microsoft Windows Mobile 2003
GPS: NMEA 0183 Ver2.2

I. problem:
A gyári szoftver úgy fos ahogy van. Viszont a Flash ROM-ba nem enged írni csak olvasni, tehát minden úraindítás után visszatér a gyári állapothoz.
Fel kéne oldani az írásvédettséget, majd valahogy mókolni valami config felületet, ahol lehet törölni, hozzáadni, módosítani rendszer összetevőket.
II. problem:
Valahogy hozzá kéne férni a szokásos windózos parancssorhoz.
III. problem:
Van neki 1db IrDA portja, meg 1db adat portja, amihez van egy gyári adatkábel.
Adatkábellel csatlakoztatva nem lehet windózban bekonfigolni mint közvetlen kábeles adatkapcsolat, és nem lehet ráküldeni netet.
IrDA porton lehet fájlt küldeni és fogadni, de megintcsak nek lehet bekonfigolni mint közvetlen kábeles adatkapcsolat net megosztáshoz.
De nemhogy nethez nem tudok hozzáférni a PDA-ról, hanem belső hálóhoz sem.
A PDA-n a hálózati konfig menűben kizárólag csak modemhez ragaszkodik IrDA-n keresztül, mindíg modemet akar nekem telepíteni nem hajlandó IrDA porton csatlakozni a hálózathoz.

Kérnék ezekre ötleteket, megoldásokat, javaslatokat.
Vagy arra, hogy hogyan lehet megoldani Win Mobile 2003 alatt.
Vagy arra, hogy hogyan lehet rátolni valami más jobban kezelhető OS-t. (COM port nincs. Szétszedtem, belső COM port csati sincs)

Laptop zörejek

Az a helyzet, hogy a laptopom bizonyos disztibúciók (kernelek) esetén megszakításokkal ugyan, de folyamatos, halk, magas hangot (olyan 50Hz-es, mint a bp-i felújított tatra villamosok szoktak) ad ki.
A hanghatás van ubuntu 7.04, Fedora 7 alatt, hanghatás nincs Suse 10.2, Centos 5 alatt. A gentoonál sincs hang, ott "saját" kernel van 2.6.21-es.
Nem tudom mi okozhatja, ubuntu alatt akkor kezd el jelentkezni, amikor a boot folyamán konfigurálja a hálózatot - ekkor egymás után mp-enként 3-4 hang van, utána folyamatos, időnkénti megszakításokkal - főképp amikor a gép "gondolkodik".
A hang pontos eredetét nem sikerült kifülelnem, valahonnan az lcd-panel aljáról jön.
Mi lehet a hangadás oka, mi lehet a megoldás?