Notebook, laptop, mobiltelefon ...

Dell 6400 random fagyas kepernyokimelonel

Hali!

Lenne egy nagyon furcsa hiba, aminek megoldasara a Ti segitsegeteket szeretnem kerni.
Baratnom Dell Inspiron 6400-as laptopjan debian sid figyelget KDE ablakkezelovel. A VGA vezerlo Intel GMA 950, driver feltelepitve hozza, hardwares gyorsitas is megy szepen.
Es a problema: random modon, amikor elindul a kepernyokimelo (illetve zarolva van a gep), es egy bizonyos ido utan automatikusan kikapcsol a monitor, nem valaszol a gep. Se egermozgatasra, se CTR+ALT+BAKSCPACE, se CTR+ALT+F1, se CTR+ALT+DEL, semmi. Ki kell kapcsolni hidegen a gepet. Taprol megy, akksi nincs is benne.
Tapasztalt vki ilyet? Mi lehet a hiba?
Elore is kosz.

Ja, igen, es nem suspend.

Acer Aspire 3105 - milyen modem?

üdv

adott egy ügyfél, rendelt pár AS3105WLMI-t tőlünk. vásárolt hozzá (szintén tőlünk) pár darab winxp home rendszert is, plusz pár combos hdd-t (a gyáriak helyett). megkért, hogy telepítsük a gépeit a rendelt os-el.

műsor: xp felmegy, majd rescue cd-ről minden eszközmeghajtó települ, kivéve a modemet. rejtélyes üzenet: "az eszközről nem érhető el információ". sűrű anyázás mellett live linux boot, majd lspci: modem helyett "unknown device" felirat borzolja az idegeimet.

persze az acer magyarországnak már csak fax száma van, aceres szervízekben pedig csak körvonalazni tudják a megoldást, ami egyébként nem segít. nem egyedi jelenség: mindegyik ugyanilyen típus ezt játssza el nálunk.

valaki nem tudja, hogy milyen rj11 modem van ebben a gépben? nem tudom megnézni, mert a hátlapot csavarozva sem látszana a kártya (az elrendezésén látszik, hogy az alaplap felső részére van csatolva). ha tudnám a pontos típust, akkor a driverguide-n keresgetnék meghajtót.

valaki segítsen ki lécci.
köszönöm.

eten x500+

Sziasztok!
Hozzájutottam egy, a tárgyban szereplő masinához. Ismertek valamilyen programot, amellyel képes lehetek a készülékkel OpenSuse 10.2 alatt valahogy összekapcsolódni?
Az is segítség, ha súgtok, mire keressek a guglin (x500+, pda, transfer, linux, connect összes variációja megvolt).
Előre is köszönve:
gurtni

Acer Aspire 3692 HDD probléma

Decemberben vettem egy ilyen gépet és idönként kattan egyet a vinyó, csipog egy hosszút (1-1,5 sec) a speaker. De a gép nem vagy le meg semmi, meg nem is volt akkor leterhelve meg nem is végeztem nagy müveleteket rajta, söt legtöbbször akkor csinálta mikor hosszá se nyultam a géphez.
Már visszavittem oda ahol vettem, ott tesztelték, (ott volt 3 napig) de nem találtak semmit.
Tudja valaki hogy mi lehet a probléma?
Olyan havi 1 de valamikor 2-szer is csinálja, tehát annyira gyakran nem. Bár az utóbbi idöben többet vagyok XP-n és ez eddig csak Windows-on fordult elö.

grub-ból XP USB-n

Sziasztok!

A GRUB-ból próbálok XP-t inditani. Az XP egy külső HDD-n van, amit USB-n keresztül kötöttem a notebookhoz.
A megfelelő GRUB részlet:
title Windows XP usb
map (hd1) (hd0)
map (hd0) (hd1)
rootnoverify (hd1,1)
makeactive
chainloader +1
boot

Az XP elindul, kb. 5 sec-ig úgy csinál, mintha bootolna, de a külső HDD-n nem látok olvasát-irást. Majd hirtelen újraindul a gép. Mi lehet a baj? A GRUB vsz jól működik, hiszen elinditotta a rendszert. De miért nem töltödik be az XP? Ha beteszem a külső HDD-t a notiba, remekül megy az XP.
Ötletek?

acer aspire 3100, nem megy a kártyaolvasó rendesen

Beruháztam egy acer as3104nwlmi laptopba, amibe elméletileg 5 az egyben kártyaolvasót tartalmaz. (SD,MMC,Ms,Ms Pro, xD) Nekem lenne egy ms pro kártyám, de akárhogy próbálkozom, nem veszi be a gyomra. ami biztos: a kártya jó, külső kártyaolvasóval megy. A kártyaolvasó is jó, mert az MMC kártyát olvassa.(bár szörnyű lassan, és közben teljesen kiakad a gép, még az egér se mozog míg át nem megy) Amit észrevettem: a "lyuknak" nem csak az alsó, hanem a felső felén is vannak érzékelők, tehát feltételezem vannak típusok amit fordítva kell berakni. Az mmc simán becsusszan, az ms pro (adapterrel sem) akar fix helyen benne megálni, de már órákat szórakoztam vele, hátha valamilyen állásban olvassa de semmi. A használati útmutatóban nem esik szó arról hogy hogyan kell behelyezni, tehát most vagy trehányak, vagy nagyon egyértelmű.

Ha valakinek hasonló modelle van, és megosztaná velem a tapasztalatait az ms kártyáról , és az mmc lassúságáról azt megköszönném.

Mobil eszközt keresek

Sziasztok!

Szuksegem lenne egy olyan eszkozre, amivel:

- Lehet telefonalni (ertsd: a codec a telefon felvetelekor azonnal mukodik, nem pedig 2-3 masodpercbe telik, mire magahoz ter)
- Kepes bluetoothon (de legalabb kabelen) szinkronizalni valamilyen Linux alkalmazassal (contact+calendar)
- Lehet mass storage device-kent hasznalni, mint pendrive
- Se a telefonkonyv, se az SMS-ek szama nincs korlatozva, csak a beletett bovitokartyatol fugg
- Fenykepezo (nem kell hatalmas megapixel)
- USB kabellel toltheto legyen!!

Jo lenne (ha van benne, akkor hasznalnam):
- GPS
- Nem naponta kell toltogetni, hanem kibir 2-3 napot legalabb
- WIFI
- Skype vagy VoIP (SIP, H323) van benne (nyilvan csak WIFI-vel egyutt)

Ami NEM kell (ha van benne nem baj, de nem fogom hasznalni)

- 3G
- Full query billentyuzet

Minden megoldas erdekel, tehat ha alapvetoen pocket PC, windows mobile alapu a telefon, az se gond, de legyen hozza valamilyen kiegeszito, amivel Linux alatt szinkronizalni tudom a neveket es a naptarbejegyzeseket. Lehetoleg bluetoothon es nem 0.01 alfa verzioju szoftvereket kelljen telepiteni hozza.

Jojo tudom varjak az OpenMoko-ra, csak az meg nehany honap, es ha tudok is venni az elso szallitmanybol, ott is lesznek hibak, 1-2 honap lesz az is mire kijavitjak, tehat en az OpenMoko-ban kb fel ev mulva latok alternativat. Ezt viszont ha lehet nem varnam meg, amennyiben tudtok mondani valami hasznalhato alternativat.

A valaszokat elore is koszonom!

PS: esetleg olyan is szoba jon, hogy a telefont win alol szinkronizalom valamilyen szerver alkalmazassal (IMAP szeruseg), amit aztan Linux alol is tudok irni-olvasni. Tehat Linux alatt csak a contact/calendar funkcionak kellene elerhetonek lennie, a tobbi az nem baj ha csak windowsos kliensbol elerheto.

PS2: Egy ismeros ajanlott HTC altal gyartott PDA-telefont 90e korul, amiben van GPS es WIFI, valamilyen win fut rajta, pontos tipust meg nem tudok, de egy ilyen ketyeret vajon hogy lehetne szinkronizaltatni Linux alatt? Mert ez tulajdonkepp a legtobb dolgot tudna..

m560x gentoo

Van egy Acer Aspire 5112-es notebookom, amely rendelkezik egy BisonCam webcammel.

Sehogy nem tudom eletre kelteni linux alatt...

lsusb:
Bus 001 Device 002: ID 0402:5602 ALi Corp.

letoltottem az igaz meg nem vegleges drivert => https://sourceforge.net/projects/m560x-driver/
feltettem => modult betoltottem => /dev/video0 letrejott

az eredmeny egy fekete kep, de a led nem vilagit a cameran

Valakinek van valami tapasztalata ilyen webcam temaban?
Ne kimeljetek!!!