Notebook, laptop, mobiltelefon ...

Segítség! Lenovo problémák!

Segítséget szeretnék kérni, hogy mit lehetne tenni azon ügy érdekében, hogy esetleg kicseréljék avagy levásároljam a termék vételárát!

A történet a következő:

2006 Novemberében vásároltam egy helyi üzletlánc áruházában egy Lenovo 3000 N100 típusú notebookot. 2007 Júniusában meghibásodott (időnként pixeles lett a képernyő). 2007 Junius 17-én leadtam a notebookot szervzelésre az imént említett áruházban. 2007 Augusztus 15-én visszérkezett a termék, de nem csináltak vele az égegyadta világon semmit. Ekkor át sem vettem az áruháztól, mivelhogy nem javították meg.Ekkor hosszas telefonálás következett a szervízzel akik mondták, hogy amint visszaérkezik a szervízbe a notebook azonnal megnézik. Augusztus 18-án érdeklődtem a notebook után, hogy kész van-e már. Ekkor fél órányi várakozás után elárulták, hogy még el sem küldték(13nap után), mert ők nem tapasztalták a problémát. Ekkor beírtam a vásárlók könyvébe amire még azóta sem kaptam választ. Szeptember 14-én visszaérkezett a notebook amiben alaplapot cseréltek. Ezután 2 hétnyi használat után ismét jelentkezett az elozo hiba. Visszavittem a gépet ismét szervízelésre de még a mai napon sem érkezett be a szervízbe. Nem tudom mit tehetnék már, beszéltem már a Lenovo magyarországgal, a fogyasztóvédelemmel, de szinte sehol sem mondtak olyan információt amivel bíztatni tudnának, hogy kicserélik vagy levásárolhatom a 275E ft-os vételárat. Mindenesetre a gépemet már 2hónapja nélkülöznöm kell.

Melyiket vegyem ASUS v. MSI

Hello

Melyiket vegyem barátnőmnek winXp és office kell neki, nekem debian, lényeges szempont a megbízhatóság és a szervizháttér.

Köszi.

MSI M670X-070HU

Bruttó ár: 124 799 Ft

Képernyõméret:15,4
Képernyõfelbontás:1280 x 800
Képernyõtípusa:WXGA
Processzor:AMD Sempron64 3500+ (2,0GHz /1600MHz/128K L2 )
RAM:1 x 512MB DDR-II 667MHz
Merevlemez:80GB S-ATA
Optikai meghajtó:DVD-Supermulti
Grafikus Kártya:nVidia GeForce GO6100 integrált
USB csatlakozók száma:4
Firewire, I-LINK
Kártyaolvasó:4in1 (SD, MMC, MS, MSPro)
LAN
WiFi
Modem
S-Videó
Expressz Card
Fülhallgató kimenet
Mikrofon bemenet
Audio bemenet
Billentyûzet
Magyar + numerikus
Akkumulátor
6 cellás
Operációs Rendszer:DOS
Méretek:358 x 259 x 27-33mm
Súly:2,9kg
Garancia:2év nemzetközi (1év az akkumulátorra)

http://global.msi.com.tw/index.php?func=prodtmpspec&prod_no=1058&mainca…

v.

ASUS X51R AP041

Bruttó ár: 128 273 Ft

Képernyõméret:15,4
Képernyõfelbontás:1280 x 800
Képernyõtípusa:WXGA
Processzor:Intel Celeron-M 440 (1,86GHz / 533 MHz /1MB L2)
RAM:1 x 512MB DDR-II 667MHz
Merevlemez:80GB S-ATA
Optikai meghajtó:DVD-Supermulti
Grafikus Kártya:ATi Radeon X1100
USB csatlakozók száma:4
Firewire, I-LINK
Kártyaolvasó:4in1 (SD, MMC, MS, MSPro)
Infraport
LAN
WiFi
Modem
PCMCIA
Fülhallgató kimenet
Mikrofon bemenet
Audio bemenet
Billentyûzet
Magyar
Akkumulátor:6 cellás
Operációs Rendszer:Operációs rendszer nélkül
Méretek:354 x 284 x 27-352mm
Súly:2,85kg
Garancia:2év nemzetközi (1év az akkumulátorra)

http://www.asus.com/products.aspx?l1=5&l2=26&l3=525&l4=0&model=1630&mod…

Nokia 770 Megéri?

Üdv!

Mivel egész tűrhető áron lehet találni most 770-es Nokiákat kicsit utána néztem és megtetszett. Érdeklődnék van e a fórumtagok között valaki akinek van, vagy volt ilyen típusú készüléke.

A következő dolgok érdekelnének:
- mennyire bonyolúlt a tényeges program telepítés?
- jól használható a WIFI, nem dobálja el a hálózatot?
- BTs billetnyűzet hozzákapcsolható e?
- van e rá valamilyen irodai programcsomag? (szövegszerkesztés, táblázatkezelés és esetleg prezentáció érdekel)
- mennyire működik együtt BTvel a telefonokkal?

Ahogy elnéztem lenne hozzá még GPS navi program is, igaz elég rossz hazai lefedettséggel. Bár az sem bitos, hogy használnám e ezt a lehetőséget.

Minden észrevételet, tanácsot, tippet elfogatok.

ui.: még mielőtt nyomná valaki az openmokot, köszi, de nem...

téves memtest86+ hiba?

egy acer aspire notebook ramját teszteltem a szokásos memtest86+ programmal.
több tetszt is hibát jelzett, viszont mindegyik a
00000000 - 0.0Mb
címre korlátozódott.
működés közben még nem tapasztaltam problémákat, bár csak telepítés alatt használtam.
ez a notebook egy sempron 3400+ processzoros, ati x1100 integrált vga, 512 Mb ramos, alap model.
valóban probléma lehet a rammal, vagy csak vakriasztásról van szó?

grafkártyák

Ahoj!

Olyan notet keresek aminek nVida vagy Ati grafkártyája van. a márka annyira számomra nem fontos inkább, h a pénzemért a kihozható legtöbbet tudja és az "extra" kimenete DVI legyen.
Van valahol valami mankó amivel össze lehetne hasonlítani őket?

Noti vásárlás...Segítség!!!

Sziasztok.

Notebook vásárlás előt állok és szeretném kikérni a véleményeteket!
2 tipus jött eddig szóba:

MSI M673-012hu:
http://depo.hu/msi/m673-012hu

MSI MSI MEGABOOK ER710X-015HU:
http://pcland.hu

Szempontok:
Szeretném a nagyobb kijelzővel rendelkező laptopot, de nem tudom melyik vidkari a jobb(x1200 vagy 7400go).
Az aksi is kérdéses.1 héten 2x utazok 2 órát és nem tudom menyire eszi meg a laptop 4400mA-s aksiját a 17".
A legfontosabb viszont a gép kompatibilitása a linuxokkal(lehetőleg debian)!!!

Ha valaki tud segíteni kérem tegye meg!

Köszi.

Obexftp kodlap

Hi!

Az Obexftp-nek milyen kodolasban kell kuldeni a balra dolo ekezetes "é" betut?

antiemes@Andromeda/mnt/proj/Mobilkepek/20070924$obexftp -i -c Images -g Kép000.jpg
Connecting...done
Sending "Images"... done
Receiving "Kép000.jpg"... failed: Kép000.jpg
Disconnecting...done
antiemes@Andromeda/mnt/proj/Mobilkepek/20070924$

Pedig ott van az a kep.

By(t)e
TBS::Antiemes

PDA kezelése linuxról

Sziasztok!

Van lehetőség arra, hogy a winmobilos pda-kat linuxról kezeljük? most itt alapvetően nem telepítésre gondolok, hanem pl. hozzáférni a filerendszeréhez valamilyen módon, archiváljunk, ne adj isten szinkronizáljunk rá. Esetleg teljesen utópia, hogy ilyet ne windows-on tegyen az ember? szomorú lenne, hogy azért kéne tartsak egy wint, hogy néha lementsek dolgokat biztos ami biztos alapon...