Notebook, laptop, mobiltelefon ...

A Toshiba Notebook-ok mennyire megbízhatóak?

Arra lennék kíváncsi hogy a Toshiba Notebook hogy állnak a többi márkákhoz képest, azaza mennyire megbízhatóak?
Új gépet szeretnék venni és biztosra akarok menné azért gondoltam hogy rákérdezek.
Egy Toshiba Satellite Pro A200 T7300 gépet néztem ki.

Core 2 Duo 2.0GHz (4 MB - L2 Cache), 1GB, 200GB HD, 15,4" WXGA (1280x800), DVD+/-RW DL, Grafik: ATI Mobility Radeon HD2400 (128 MB), LAN, WLAN (a/b/g,n), Modem, Bluetooth, USB2.0, FireWire, 6in1 Card Reader, Web-/Videokamera (1.3 Megapixel)
961 Euro

notebookot szeretnék venni

Sziasztok

Szeretném megvenni az első notebookomat, de annyiféle van hogy nem tudok választani.
Max 150 000 Ft-ot (+áfa) szánok rá..

Következő konfigot szeretném

-1GB ram
-integrált videókari (intel 950 megteszi)
-15"
-ne essen szét
-Linux szeresse nagyon

A proci tekintetében már nehezen tudok választani. Úgy tűnik hogy a core2duo procis notik drágák még. A core-duo proci szvsz nekem bőven elég volna. Viszont vannak ezek a dualcore proci notik is, amelyek szemtelenül olcsók, csak nem tudom hogy mennyire gyorsak (t2080 1 MB L2 cache-ük van)

Van itt ez a három konfig amiket találtam:

1. Dell Inspiron 6400 DualCore T2080-es procival
www.laptop.hu/index.php?page=akciok&action=view&itemid=9431
150 000 HUF
3 év gari

2. HP Compaq 530 (GU334AA)
CoreDuo T2300E
133 250 HUF
www.laptop.hu/index.php?&page=akciok&action=view&itemid=9439

3. Fujitsu-Siemens AMILO PRO V3505 -BQ3HU Notebook
Core2Duo T5200 1,6 GHZ
138 900 HUF
Gondolom ez egy erős gép, csak rengeteg rosszat írtatok az amilo-ról
Mondjuk ez "Pro", nem tudom hogy számít-e valamit

Vagy amit akartok :)

Légyszi segítsetek egy kicsit :)
Köszi

hp 6820s + projektor

heló,

tervezünk venni egy hp 6820s-t

egy véleményt találtam csak, abban is panaszkodik a gyerek, hogy nem tudta rendesen belőni a felbontást külső megjelenítőn. na most ez a laptop gyakran lenne projektorral használva, szóval ez a dolog eléggé fontos lenne.

van itt valakinek ilyen laptopja? és ha igen, ütközött ilyen problémába, vagy ment vele a dolog?

a gépen előreláthatólag 32 bites win xp lesz.

mellékkérdésként természetesen érdekelne, hogy mennyire ízlik a gépnek a linux?

Linux a Treo 680-on

Véletlenül Blog postba raktam, de miért az nem tudom...

Megint bele botlottam Michael Sheldon Treo 650-es Linux telepítési postjába és meglepődve vettem észre, hogy nem is olyan régen kapott egy updatet 680-ra. Itt kezdett érdekelni a dolog. Kiindulásnak ez: http://blog.mikeasoft.com/2007/06/30/im-in-ur-treo-linuxin-ur-phonez/

Innen lehet letölteni a stuff-ot: http://www.palmlinux.cz/p3t3/treo680/

A cocoboot-0.4.prc-t a készülékre kell küldeni BTn, a cocoboot.conf-ot, (átkell a zImage nevének megfelelően vagy a zImage fájlt átnevezni a cocobootnak megfelelően, kinek milyen az izlése) a initrd-menu.gz és a zImage.t680-070807 pedig a memória kártya gyökér könyvtárába kell elhelyezni. Ez eddig marha egyszerű, persze biztonsági mentést érdemes készíteni az adatokról.

Cocoboot alkalmazás elindít, a linuxunk el is kezd bootolni, nálam itt jöt a hibaüzenet mégpedig a következő:

"RAMDISK: Coudn't find valid RAM disk image starting at 0.
No file system could mount root, tried: ext2 squashfs msdos vfat
Kernel panic . not syncing: VFS: Unable to mount root fs on unknown-block(1,)"

Először azt hittem kicsi a memória kártya mert egy 32MB-ossal próbálkoztam, de ugyan ez történt egy 1GB-ossal is. Hangos kérdés önmagamhoz mit kúrtam el? Hol a RAM DISK? Jaaa azt még nem szedtem le. Gratulálok...

Mivel Treo 680-hoz nincs még RAM DISK ezért tegyünk egy próbát az utolsó Treo 650-hez tartozóval. Ezt jelen pillanatban ez: http://www.palmlinux.cz/p3t3/AngstromTreo650-v01.zip

A hiba üzenet ugyan az. Keresgéltem és nem csak nálam volt ez a hiba. http://hackndev.com/node/21 Válasz sajnos nincs. Ötlet?

Myguide 3500 mobile (Typhoon)

Sziasztok !

idevaló, így ide írom le, hogy mivel is szívtam amíg "sikerrel" nem jártam.

az általam vásárolt készülék pxa 255 processzorral, illetve német win mobile 2003 se-vel keletkezett.
mivel sem magyarítani, sem angolítani nem sikerült korábban, így szakbarbár módon vetettem véget eme ámokfutásnak, a köv. módon:

letöltés: interwrite 9.1 localisation hungary
letöltés: simple regedit ;)

interwrite install, majd készülék összezavarodik soft reset után, mert:
Windows, Program Files, Start Menü hiányzik és nem találja és nincs ott meg nem érvényes hivatkozás, majd a legutolsó hiba: nem tudja futtatni a sunnysoft.akármi.arm scriptet. (még jó, mert nem arm procis a cucc)

észrevettem hogy van kapcsolat az activesync-el, így hamarjában install simple regedit (vagy bármi ami képes létrehozni a Start Menu könyvtárat is.
Start menü kész és használható, belemásoltam a régi Startmenü-ből a cuccokat, jónapot.

Registrybe lőttem a köv. kulcsot:
HKEY_LOCAL_MACHINE\Explorer\Shell Folders
itt módosítottam minden német sz*rt angolra
majd létre hoztam ezeket a könyvtárakat (ha még nem jöttek volna létre)

ismét egy soft reset, majd activesync segítségével a \Windows\Start Menu-be bepakoltam a Programs-ba a cuccokat ami eredetileg volt (pocket word,excel,ilyenek)

Igenám, hová tűnt a controlpanel... ez fejtörést okozott, hogy hogyan lehetne előállítani. hát jobb megoldás híján teljesen véletlenül a kezembe akadt a ppx nevű stuff, ami egy teljesen más felületet ad a pda-nak. igaz demo, de nem érdekelt. install, próba... jéééé összerakta nekem a vezérlőpult elemeit :) de ügyi :)

ppx-et levadásztam, mert eléggé lassú volt és demo, tehát nem kell.
SimpleOS-t pakoltam, haszálom azt is.
hmmm. a mostani version egész otthonossá teszi a cuccot.

igen, le mertem írni ezt mind, másképp nekem nem sikerült magyarítani.
eddig cirka 174 féle lehetőségnél állt be a pda, hard reset után tért észhez.

Üdv.

PHILIPS x54 energiagazdálkodás

Sziasztok!

Egy Philips X54 laptopom van. A hardver nagy részét sikerült beüzemelni: nVidia videókártya, sky2 ethernet, ipw3945 wifi, SATA vinyó, SATA CD, ACPI kikapcsolás power gombra.

Power management beállítások terén kérem a segítségeteket. Milyen csomagokat érdemes felrakni Debian Etchre, milyen egyéb szoftvereket érdemes telepíteni, milyen kernel-modulokat érdemes lefordítani és betölteni, és mit érdemes beállítani, hogy az alábbiak teljesüljenek?

-- Ha nem kap áramot, akkor az LCD-kijelző fényereje csökkenjen, ezáltal energiát takarítson meg. (Ez már most működik, az acpid és a laptop-mode-tools csomagokat raktam fel.)
-- Ha kap áramot, akkor a lehető legnagyobb teljesítményen dolgozzon (pl. a CPU a lehető leggyorsabb legyen).
-- Ha nem kap áramot, akkor a lehető legtakarékosabban bánjon az aksival (pl. a CPU sebességét vegye vissza).
-- Ha nem kap áramot, akkor csak nagyon ritkán sync-eljen vinyóra, a legtöbb változtatást memóriában tartsa (van benne 2 GB RAM).
-- Ha lehajtom a fedelet, akkor menjen el suspend-be. A suspend számomra olyan állapot, amikor a gép nem dolgozik, tehát alig fogyaszt áramot, és 10 másodperc alatt normál állapotra hozható (pl. a bekapcsológomb megnyomásával).
-- Ha az aksi kezd kifogyni, akkor szépen halt-oljon el. (Még jobb: először suspendbe megy, majd ha az is elfogy, akkor halt-ol.)

Mely leírásokat (tutorial, howto stb.) érdemes elolvasni a témában? Mi az, amit a fentiek közül könnyű beállítani Linux alatt, és mi az, ami még rosszul támogatott?

Kösz:

pts

iPAQ egyes PCMCIA kártyákat érzékel, másokat nem

Sziasztok...!

Azzal az érdekes problémával szembesültem, hogy van nálam egy iPAQ 3950 -es gép Familiar Linuxszal üzemeltetve (előzőleg Windows CE 3.0 volt rajta, de azzal is így viselkedett), és ha a burkolatában található PCMCIA foglalatba egy "Xircom CreditCard Ethernet+Modem 33.6" kártyát teszek, azt érzékeli (igaz működtetni már nem tudja, mivel a "xirc2ps_cs" driver nem akarja működtetni, mást pedig nem találtam), de pl. a "Network Everywhere NWP11B" kártyát már nem érzékeli, sem a ledek nem világítanak rajta, sem a "cardctl ident" nem jelzi ki. Próbálkoztam más hálózati kártyával, de azt sem érzékelte a gép.
Mi ennek az oka, és lehetséges rajta valamilyen módon segíteni?

Notebook ragasztas hazilag

Sziasztok!
Van egy amilo d notim, amin a burkolat sajnos megrepedt. Eddig eszre sem vettem, csak
akkor latszik, amikor teljesen lenyomom a kijelzot. Mivel az lcd surun van nyitogatva, nem szeretnem ha tovabb repedne. Mivel lehetne megragasztani szerintetek?
Valami olyan ragacs kellene, amit pici resekbe is be tudok juttatni es kemenyre kot, nem rugalmasra mint az fbs es hasonlo cuccok.

Taggart