Notebook, laptop, mobiltelefon ...

Asus Eee vásárlása olcsón

Uraim, az lenne a kérdésem, hogy ha Romániában min 85.000 forintért lehet csak hozzájutni, akkor érdemes-e megvásárolni az Egyesült Államokból Ebay-en keresztül?
Itt egy példa:

http://item.express.ebay.com/ASUS-Eee-PC-4G-PEARL-WHITE-INTEL-MOBILE-CP…

Itt az Eee 399$ körül van plusz a szállítási díj,
ami összesen kb. 74.000 forint.

Mit gondoltok?

FSC Pi 1505

üdv!

lenne egy olyan gondom, hogy van nekem egy a fent említett típusból egy gépem, 512MB DDR2 Ramal Intel GMA 945 videóval, 80GB HDD, 1,8Ghz Solo Core procival.űűű micsoda gép... célnak megfelelő :D

lejárt a gari, és akarok rakni bele ramot 2* 1GB 667Mhzt DDR2, de kinyitva csak 1 memória helyet találtam???? az is üres volt, akkor hol van az én 512-sem benne? első laptop, még nem nagyon vágom (de azért tetszik a belseje :D 1 gombostűnél több nem fér el benne :D)

http://www.fujitsu-siemens.hu/Resources/55/533852347.pdf
a specifikáció szerint 2 modul rakható bele, de csak 1 van benne?!...

egyszer volt szervízben alaplap cserén... egyből arra gondoltam hogy átb@sztak...

Valaki megmomndaná hol van az én 512 modulom benne?

UI: ha kell csinálok képet... csak ahoz ki kell kapcsoljam :D Félek az áramtól :DD

Sony Ericsson mobil net

P1i telefon a hozzá adott kábellel/dokkolóval /dev/ttyACM1 alatt látszik, eddig minden rendben, de csak 460800 bps -en akarja elérni a telefont. Kb. ennyivel is tudok netről tölteni, ami jóval kevesebb mintha a telefon saját böngészőjével töltenék a memória kártyára. Kérdés, ez vajon linux specifikus dolog (néztem mindenféle setserial, stb manualt, sehol nem volt opció >460000 sebesség állításra), vagy eleve az usb serial portok ennyit tudnak, vagy hülye vagyok. Csak azért, mert úgy rémlik, hogy amikor először beüzemeltem, akkor jött rendes sebességgel (de nem linuxon), de már nem tudom.

Javasolták a bluetooth-t, az elvileg valamivel gyorsabb, hát azzal max 20K/sec, ha jó kedve van..

Thx

Dell System Restore meghalt :(

Sziasztok!

Kellene egy kis segitseg:
Szuksegem van sajnos a windows xp-re a laptopomon, de a system restore funkciom megadta magat, mivel a grub-om felulirta azt, talaltam egy progit, amivel az mbr-t vissza tudnam allitan a dell mbr-jere, csak az image nem elerheto neten sehol sem sajna. Ha valakinek van egy Dell gepe, amin elerheto a system restore es meg nem irtotta ki, mint ahogy en tettem (veletlenul), akkor legyen kedves csinalni nekem egy backup image-t, hogy visszaallithassam! A progi es a leiras ezen a linken elerheto.

Koszi elore is!

usertotya

-----------------------------------------
Ha nyakig vagy a szarban allj fejre es maris csak bokaig er! :)

File cache eldobása hibernálás előtt

Üdv!

Elég nagy memóriám van (2 GB), aminek több, mint fele (általában ~1.2 GB körül) file cache. A TuxOnIce ezt is kiírja a lemezre, kivétel akkor amikor van valami a swapben (ekkor dobja csak el). Nincs valami beállítási lehetőség (kernelparaméter?), amivel utasítani lehetne, hogy minden esetben dobja el a file cache-t? (így fele annyi idő se lenne a hibernálás / visszatöltés).

MP3 lejátszó, leformázták...

Halihó!

Van egy Captiva típusú 512 Mb-os MP3 lejátszóm.
Probléma a következő: Okos gyerek linuxot telepített rá. Azóta hiába formázom le fa32, fat16, ntfs partícíóra a 'memóriakártyáját', nem találja azt.
Ez az a típusú MP3 lejátszó ami egy mini-ceruzaelemmel megy, kicsi, egy kijelző,usb, és belső memória az egész. Gondolom tudjátok miről beszélek.

A kérdésem az lenne hogy mivel formázzam le, vagy hogy mi a fenét csináljak vele, hogy jó legyen.

Segítségeteket előre is köszönöm.

ui. Azért ide írok mert kifejezetten ilyen rovatot nem találtam.

ThinkPad R61 - X bug és fagyás

Sziasztok!

Van valaki, aki már találkozott hasonló problémával?
Ubuntu Gutsy-t telepítettem az újdonsült ThinkPad R61-emre (intel GMA965 / x3100, xserver-xorg-intel 2.1.1-0 driverrel), a Live CD használata során is előjött a következő hiba: a képernyő egyszercsak szemetes, csíkos lesz és merevre fagy az egész gép. Látszólag véletlenszerűen következik be, relative ritkán.
Linux Mint 4.0 KDE beta live cd próbálgatásánál is előjött, akkor csináltam róla az alábbi fényképet is (Ubuntu alatt dettó uez történt).
A nagy kérdés, h ez amiatt lehet, hogy a 2.1.1-0-s driver még bugos (azóta van újabb, de abból nincs gutsy backport) vagy hardver hibára gyanakodjak? Vkinek vmi ötlete?

Köcce!

UPDATE: Sidux alatt xorg-server 1.4.1git-tel és xserver-xorg-video-intel 2.2.0 driverrel is előjött a hiba. A következő stáció a gyári xp reinstallja lesz, és azalatt is várni a hibát (kisjézuska helyett :) ), aztán dokumentálni azt is fényképekkel. Ha előjön, hardverhiba lesz... kellemes dolog egy zsírúj thinkpadnál...

UPDATE2: xp alatt is ugyanúgy fagy bizonyos időközönként. hardverhiba lesz...

Laptopvétel

Hello!

Szeretném kikérni a tanácsaitokat/véleményeteket a következő laptopról:
http://www.usanotebook.hu/index.php?&tpl=product&prid=7122

Valaki használja ezt a típust? Ubuntu menne rá, meg virtuális gépen a hozzá kapott XP?

A garit fel szeretném bővíteni 3 évre, a ramot 2 gigára.

Szerintetek ez így egy jó választás? Tudtok jobbat ajánlani? Esetleg ezt a típust máshol?
Kicsit háklis vagyok, mert jelenleg egy 7! éves thinkpadet nyúzok teljes megelégedettséggel. Csak hát az öregség nagy úr. :)

Előre is köszönöm a válaszokat

PDA + huawei e220 usb modem

Sziasztok!

PDA vásárlás előtt állok és olyan készüléket szeretnék venni, mely képes kezelni ezt a modemet.
Azt hallottam, hogy ezen készülkéknél létezik még a master slave kapcsolat, s mivel mindkettő slave típusú ezért nem tudnak egymással kommunikálni, tehét nem lehet vele netezni.

Ebből mi igaz? És ha igaz, akkor van valami megoldás ennek a kiküszöbölésére?

Köszönöm a segítséget!
Üdv: Token

Memóriabővítés ---> Hogyan érdemes?

Szevasztok!

Memóriabővítésre adtam a fejem, mert a notimban már kezd kevésnek bizonyulni az 512MB RAM. A notebookomban két memóriafoglalat van, és ezekbe összesen 4096MB RAM-ot tudok belerakni. A dual channelt is tudja.
A jelenleg benne lévő 512-es modult eladnám és vennék bele 2x1GB DDR2 SO-DIMM (667MHz PC2-5300) RAM-ot. De egy idő után valószínűleg (sztem max 2év) ez is kevésnek bizonyulna - meg ha akkor eladnám ezeket és újra bővítenék túl sokat buknék rajta - ezért nagyon szemezgetek a 2x2GB-os megoldással is.
De kérdéseim:

1. Szerintetek érdemes kibővíteni 4GB-ra?
2. Linux alatt előfordulhat ugyanaz a probléma mint
a WinXP esetében (csak 3,25GB-ot lát a 4GB-ból) a memóriacímzéssel?

Minden tanácsot, észrevételt szívesen fogadok.

Köszönöm!

Üdv.: Tocs