Notebook, laptop, mobiltelefon ...

EEE Pc Aku

Az lenne a kérdés hogy általában mannyit bír egy töltéssel.

Sajnos az a véleményem hogy a saját akumat tacsra tettem.

Amikor megérkezett bekapcsoltam amikor aktiváltam a wifit kikapcsolt.
ez után került töltőre, de közben használtam.
Olyan 4 óra elteltével a töltésjelző kikapcsolt.

Még nem mértem le stopperrel hogy meddig bírja de érzésem szerint elmarad a specifikációtol :-(

Most tötőn van kikapcsolva, kipróbálom hogy lehúzott háttérvilágítással, bekapcsolt wifivel meddig bírja.
Addig előre köszönöm a válazokat.

ultra-mobile pc + navigáció

Az utóbbi pár hónapban több gyártó is a picra lépett a maga ultra-kompakt PC-jével.
Gondolkodtam rajta, hogy kell-e nekem ilyen, végül arra jutottam, hogyha tudnám autós navigációra is használni, lehet, hogy kéne.

Maga a GPS vevő nem gond (legalábbis remélem), léteznek viszonylag olcsón beszerezhető USB-s vevők. A kérdés az, hogy van-e olyan navigációs szoftver, ami futtatható ezeken a masinákon. Esetleg google earth? A Plus verzió $20/év-ért elvileg tud valami ilyesmit (GPS vevőhöz szinkronizálni a pozíciót), de mondjuk ez azért nem az a klasszikus navigáció.

Olvasott esetleg vki ilyen tesztet? Neadj' isten gyakorlati tapasztalat?

BenQ Joybook S73G ATI X1600 - 143bruttó. - Vélemény?

hi,

kinek mi a véleménye erről a notiról? Sztem árban, teljesítményben nagyon korrekt,de nem ismerem a benq-et.

* 14.1 WXGA non-Glare (1280x800)
* Intel 945PM chipset
* Intel® Core™ 2 Duo Processor T5500
* 1024MB DDR2-533
* 80GB merevlemez
* 8x Double Layer DVD+/-RW DVD író
* ATI® Mobility™ Radeon™ X1600, 256MB grafikus kártya
* 2 x 1Watt sztereo hangszórók
* 10/100 MBit LAN Ethernet
* 54MBit 802.11 a+b+g WLAN
* Firewire IEEE1394
* 56k FaxModem
* 4x USB 2.0
* 1x PCI-Express csatlakozás
* Bluetooth képesség
* 5in1 kártyaolvasó (MS / MS-Pro / SD / MMC / xD)
* VGA, DVI-D, S-Videom Mikrofon, fejhallgató csatlakozók
* Li-Ion akkumulátor
* 341 x 243 x 24 mm, 2.3kg
* Windiows XP Professional (német)

http://www.acomp.hu/usr_cikkek.php?cikk_id=934&session=NDUxOTM2NzY=

Acer Aspire sorozat... Helyett Lenovo 3000 N200 :)

Sziasztok,

Notebook vásárlása elött állok, csak azt nem tudom, hogy milyet... :) Az értékhatár nagyából 200e HuF lenne. Külsőre tetszenek a topicban említett sorozat tagjai, de az a kérdésem, hogy megérik az árukat? Mennyire megbízhatóak ennek a sorozatnak a képviselői, mik a tapasztalatok?
Másrészt pedig mit érdemes venni? Mármint... Tudom, ez örök "vallási háború", hogy Intel-AMD, Nvidia-Ati, de bízok benne, hogy tudtok okosat mondani ezzel kapcsolatban is, és nem vitát robbantok ki a kérdésemmel.

Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv,
WP

Oké, végül egy Lenovo 3000 N200-asra esett a választás. Remélem jó döntés volt. :)

laptop gondok

Udv,
Lenne egy nagy problemam, hatha tud valaki segiteni.
Van egy DELL INSPIRON 1501 laptopom, be kellett menni a bioszaba viszont azt jelszo vedte. Talaltam egy kill cmos progit ami allitolag arra valo. Sajnos kiprobaltam. Kilotte a biost de a jelszot nem. Most nem indul a laptop nem lehet bemenni a biosaba sem. Hiaba nyomon az F12 is nincs valasztasi lehetoseg hogy mirol bootoljon(CD, HDD , USB, stb), mindenol ures a mezo. Ha valaki tud erre egy akarmilyen utmutatot legyszi segitsen.
Emailban is lehet a vaszlaviklaszlo@yahoo.com cimre, de itt is lehet. Minden segitseget koszonok. Valaki azt mondta master password kell es akkor elvileg be tudok lepni. Csak master passt nem talal csak ugy az ember, ha valaki el tudna igazitani nagy problematol mentene meg. :)

nokia symbian ssh

Hi!

Az érdekelne, hogy ha veszek egy olyan mobilt, ami támogat valami szélessávú kapcsolatot, és symbian van rajta, arra fel lehet- e húzni egyszerűen valami klienst, amivel lehet ssh- zni? Én special a Nokia E90- es készülékére gondoltam: link .

Köszi.

u. i.: Vagy az sem lenne rossz, ha tudna ajánlani valaki valamilyen nokiat, amivel "lehet sshzni". Mindenképpen nokia kell, mert ilyet kapok :- ).

PDA használata linux alatt

Biztos le lesz orditva fejem hogy minek iditottam, de
az igaz hogy sok ilyet találok, de egyik sem mondja el normálisan hogy mit kell csinálni.

A PDA-m egy FS Pocket LOOX 600-as, USB-s szinkronkábellel.

1. Hogy lehet rá programot tennem, leszednem? (Nem kártyáról)
2. Hogy lehet a címjegyzéket, emileket, stb... frissíteni, mint a mi az ActiveSync-ben lenne?
Milyen levelezőprogrammal működik együtt?

A gép: Fedora 8-al megy.

Odáig már eljutottam, hogy feltettem egy zsák programot:
DE:
/usr/sbin/odccm -f nem ir ki semmit ha rádugom, úgy tudom ennek kellene kiirni hogy rácsatlakozott.
Ellenben létrejön egy USB-s sorosport a /dev-ben
lusb is kiirja hogy ott van.

synce-serial-config ttyUSB0
synce-serial-start

létrejött valami kapcsolat, csak ezután mi következne?
nem lehet ez autómatikusan?