Notebook, laptop, mobiltelefon ...

segítség, "eltéglásodott" a PDA -m

Sziasztok!

Az történt, hogy tegnap az iPAQ h3950 -es gépről lekaptam a Familiar Linuxot, hogy valami mást (jobbat) kipróbálhassak. Ennek első lépése az, hogy vissza kellett pakolni a Windows CE -t mindenestül, hiszen (szinte) minden leírás abból indul ki, és ahhoz alkalmazkodik. Nagyon szépen visszament a telepítéskor készített backup, viszont ezeknek a kütyüknek van egy speciális bootloadere, amelyet "parrot" -nak hívnak. Nos, ezt elhibáztam, mivel a kütyüé nem volt meg (nem értem, arról miért nem készült backup), ezért visszatettem egy régebbi, h3650 -es kütyüét.
Csak az nem jutott eszembe, hogy abban még egy másik, régebbi processzortípus van, így az arra elkészített parrot nem fog futni ezen a kütyün. Nem is fut, "bricked" lett, vagyis ha bekapcsolom, akkor szürke lesz az egész kijelző, és ennyi.
Ha valaki tudna segíteni, hogy milyen módon lehetne a parrot -ot újratelepíteni, vagy a kütyüt valamilyen service módba kapcsolni (figyelem, nincs parrot, így azok a leírások, amelyek abból indulnak ki, eddig nem vezettek eredményre), na annak nagyon örülnék.

Ui.: Ami segíthet esetleg, hogy van "cradle" (ajzat), vagyis soros porton és USB -n keresztül hozzá tudom csatlakoztatni a számítógéphez. És az eszköz root-fájlrendszerén már rajta van működőképesen a Windows CE (szerintem nem sérült meg), csak a rendszerszerbetöltő nem tudja elindítani.

Asus? Fusi? Toshiba?

Tudom van 1001 ilyen topik és jah meg fogom kapni a magamét de mégis... segítenétek?
Olyan gépet szeretnék, ami szbadidős tevékenységre,és fejlesztésre is egyarány használható, lehet vista is futna rajta valami ubuntu mellett, ezért szempont a legalább 2 GB RAM. Meg azért is, mert most egy jópár évig használnám!
Szal prioritási sorrendben:

1. http://www.notebook.hu/notebook/asus/a9rp/asusx50r-ap284
Mert ár-érték arányban megfelel az igényeimnek

2. http://www.notebook.hu/notebook/toshiba/sat/toshiba_l40-16d
Mert nagyon jókat hallottam a Toshiba laposokról

3. http://www.notebook.hu/notebook/fusi/amilo_pro/amilopro_v3505
Harmadik helyes, mert 3 év gari van rá viszont rengeteg rosszat olvastam a felhasznált anyagok minőségéről

Szerintetek?

Jah bónusz kérdés! notebook.hu-ról érdemes rendelni?

szivat a minicom

Sziasztok...!

Van egy PDA -m (iPAQ h3950), melyet jelenleg a Familiar Linux működtet. A telepítéskor készítettem biztonsági másolatot mindenről (1, 2, így az eredetileg rajta lévő Windows CE -ről is.
Most vissza kellene tennem a Windows CE -t egy kis ideig, hogy egy programot kipróbáljak, és nem fogadja el a backup -ot.
Valószínűleg a soros port és/vagy minicom környékén lehet a gond. A minicom -ot beállítottam a leírt módon (115200 8N1, nincs átvitelvezérlés), a bootloadert átkapcsolom YMODEM módba, és mikor a soros porton keresztül tölteném vissza a mentést szintén YMODEM módba, a minicom a következőt irogatja:

Sending: wince_image.gz
Ymodem sectors/kbytes sent: 1/ 0kRetry 0: Got 08 for sector
ACK
Retry 0: Got 09 for sector ACK
Retry 0: Retry Count Exceeded
Transfer incomplete

Majd itt abbahagyja, és természetesen nem történik semmit. Próbáltam már X/Z/YMODEM minden variációban felküldeni (és fogadtatni a bootloaderrel), semmi eredmény.

Esetleg van valakinek valami ötlete, mi lehet a probléma?

Fujitsu-Siemens megbízható, Linuxhoz? [inkább akkor Lenovot, de melyiket?]

Hali!

Új laptop vásárlása előtt állok, amit kinéztem magamnak a következő:

FUJITSU SIEMENS Esprimo V5505 (PDF: http://www.notebook.hu/download.cmt?id=860)
(2x2Ghz 64bit Intel T7300, Intel 965GM chipset, Intel Graphics Media Accelerator x3100, WLAN PRO 3945ABG)

A specifikációja és google alapján teljesen Linux kompatibilisnek tűnik, egyedül a hangkártyával kell max. a moduljának paramétert adni. Három év gari van rá.

Igazából két kérdésem volna:

- Az elmúlt egy évben sok, szinte gyári hibás FuSi laptopot láttam. Ez még mindig tart? És vajon ez a széria is ilyen?

- Van valakinek tapasztalata ezzel a szériával Linux alatt?
Csak Linuxot használok, és feltétlenül működnie kell _mindennek_, mert nekem ez munkaeszköz.
Azért is választanám ezt HP Compaq 6720s (nem megy se supend2disk, se suspend2ram, broadcom wifi szívás, ACPI bug bug hátán) és a Lenovo 3000 N200 (broadcom wifi szívás) helyett.

Előre is köszi!

Olasz meló: gnapplet portolása Symbian S60 3. kiadására

Hello!

Valaki tudná portolni a gnappletet a Symbian S60 platform 3rd kiadására? Vagy tudjátok esetleg, hogy valaki portolta már?

Kapcsolodó linkek:
http://blog.cihar.com/archives/2007/06/27/gammu_and_symbian_3rd_generat…

Információ a Nokiától:
http://www.forum.nokia.com/info/sw.nokia.com/id/6190aad6-3b3b-4a6a-a53a…

mp3 lejátszón akadoznak a számok

Sziasztok!
Remélem,jó témakörbe jelöltem meg a problémámat.Ami a következő:van egy mp3 lejátszóm.A típusa LG UPBN-L1GSSI.És ha én erre mp3akat másolok,akkor hallgatáskor bizonyos részeknél mintha elvágták volna,és másik számból játszik be néhány másodpercet.Rendszerint ugyanott és ugyanazt a számot szakítja közbe a másikkal.Éa mindig csak olyannal,amit már letöröltem róla.
Ha XP alatt másolom rá az mp3akat,akkor semmilyen probléma nincsen.
Mi lehet a baj?(Eddig linuxról csak UHU linux alatt,krusaderrel próbáltam a másolást.)
Remélem tudtok segíteni.Köszi.

Dell Inspiron 6400 - most mukodik a wifi vagy nem???

sziasztok!

van egy dell inspiron 6400-as laptopom es abba a problemaba utkoztem, hogy nem tudom eldonteni, hogy megy-e a wifi-m linux alatt vagy nem. win alatt nincs vele semmi problema, mert van egy visszajelzo led es az alapjan latom, amikor be van kapcsolva, es latom amikor ki van. gentoo alatt probalnam majd beallitani, de felek nekiallni. lspci kiirja, hogy ott az intel pro 3495stb wifi adapter, de se ifconfig, se iwconfig nem ir eszkozt. BIOS-ban nem talaltam arra utalo nyomot, hogy boot-nal off vagy on allapotban lenne, hotkey a bekapcsra meg ugye csak a windows alatt muxik. ha valakinek van ilyen gepe, es linuxot hasznal, legyen kedves ellatni tanacsokkal, ha esetleg valamit trukkozni kell! vagy csak fogjak egy howto-t, aztan csinaljam meg a beallitast es ha ugyes vagyok mennie kell, ha nem, akkor meg nezegessem, hogy mit felejtettem el?

koszi a segitseget elore is,

totya

Acer notebook - érdemes?

Üdv!

Notebook vásárláson töröm a fejem egy ideje, és ki is néztem egy típust. Ez az Acer Aspire sorozatának 5520G-402G25 típusa.

Felszereltsége:

• Processzor: AMD Turion64 X2 @ 1900 MHz
  • Videókártya: nVidia GeForce 8400M GS 128MB TC
  • Alaplap chipkészlet: nvidia® nForce 630M
  • Memória: 2 GB DDR2-667
  • Egyéb: USB, Firewire, Express Card, DVI, webkamera és a többi szokásos

A gép lapja a gyártó oldalán

Mivel még sosem volt Acer gépem, és a mostani chipsetekkel, GPU- kkal kapcsolatban sem vagyok képben, szeretném, ha valaki nálam okosabb kritizálná vagy az egekig magasztalná vagy a teljes gépet, vagy az egyes alkatrészeket, illetve kritizálás esetén kíváncsi vagyok arra, hogy milyen notebookot ajánlanátok bruttó 200 000 Ft- ig.

Ha valakinek esetleg csak az egyes alkatrészek Linux- támogatottságáról van infója, kérem ne tartsa magában!

Köszönöm szépen!

Laptop, 150.000-ig, Dell Inspiron 1501, vagy más?

Sziasztok!

Régen írtam már ide, de most nagy szükségem lenne a segítségetekre.

Laptopot keresek, a következők figyelembevételével:

- 150.000Ft-os nagyságrend legyen a max.
- Ebből az árból az elérhető legjobbat szeretném megvenni.
- Játszani nagyon keveset fogok rajta, és akkor sem a legújabb játékokkal. (Super Mario, Re-Volt a max.)
- Amire főként kell: tanulni, programozni, netezni, áramkört tervezni-szimulálni, előadáson diákat nézni.
- Kizárólag Unix-like rendszer lesz rajta, ezért nem kell előtelepítés, licenc, vista-capable-matrica...
- Ellenben a totális Linux-kompatibilitás elsődleges követelmény.
- Sokáig szeretném használni gondok nélkül. 5-6 évig tuti ez lenne a gépem, és majdnem mindenre ezt használnám, nem pedig asztali gépet.

Amit kinéztem magamnak:
http://www.notebook.hu/notebook/dell/inspiron/dell-inspiron-1501n-07

Ami ezzel kapcsolatban aggaszt:

- Glare type, vagy mattosított az igazi...?
- Ezt az ATI X1150-et a gyártó honlapja szerint Linuxon nem lehet belőni...
- A két darab 512MB-os modul annyira nem a bővítésre lett tervezve.

Egyébként jónak látnám... (a második aggodalmam a legkomolyabb)

Szóval mi a véleményetek/tapasztalatotok/tanácsotok? Megvegyem? Vagy van ezekkel a paraméterekkel optimálisabb gép is?

Minden segítséget köszönök szépen előre is!

Üdv:

Marcell