Notebook, laptop, mobiltelefon ...

HP Compaq 6820s vs. Dell Inspiron 1520

Üdv Mindenkinek!

Notebook vásárlás előtt állok és két notebook között hezitálok:
HP Compaq 6820s (GR709EA)
Dell Inspiron 1520

A HP az ára, a 17"-os képernyője és a rendesnek tűnő billentyűzete miatt tetszik inkább, a Dell viszont a 3 éves garancia és az nVidia grafikus vezérlő miatt.

A leendő gépre Ubuntu 7.10-et szeretnék majd telepíteni.

Amennyiben rendelkeztek a fennti két notebook valamelyikével kérlek írjátok le a tapasztalataitokat róla.
Elsősorban a következők fontosak számomra:
Mennyire vált be a gép?
Ubuntu (vagy egyéb disztribúció) alól ment-e LAN és a Wifi?
A képernyő beállításokkal volt-e nehézség (működött-e rajta a korrekt felbontás)?
Ubuntu (vagy egyéb disztribúció) alatt lehetett-e használni a videokártya 3D szolgáltatásait, Compiz-t, Játékot?
Ubuntu (vagy egyéb disztribúció) telepítésekor volt-e valamilyen nehézség amibe belefuthat az ember?

Navigációs Szoftver

Üdv!

Van egy Wayteq N710B típusú Navigációm. A Kérdésem az lenne hogy tud valaki rá olyan navigációs szoftver mondani hozzá ami kimondottan KAMION - hoz van. Ugyanis a mostani IGO szoftverrel az a baj , hogy beállítom a gépjármű típusát tehergépkocsira, akkor is beviszi a kamiont olyan hidak , utak elég amin tilos átmenni-e vagy éppen lehetetlen. Úgy hallotam létezik olyan változata az Igo -nak vagy valamelyik Navigációs szoftvernek aminek betudom írni a gépjármű súlyát, például 20 tonna, és az útvonalat ezek alapján szerkeszti meg.

Válaszokat előre is köszönöm!

Asus Eee PC tapasztalatok

Mostmár jópár Eeepc user van itt a fórumon, akad jópár topik és mindben ott figyel a kérdés: 'Mik a tapasztalatok?', ráadásul engem is érdekel a dolog, mint leendő tulajt. Azonban senki nem írt konkrétumokat. Ebből adódóan hoztam létre a topikot, hátha lesz rá indíttatása a usereknek, hogy kicsit regéljenek nekünk.

Például nagyon tanulságos lenne olvasni, hogy miként alakította át az új gép a napi szokásokat. El tudom képzelni, hogy van aki konkrétan könyv vagy teris :D helyett ezzel kak@l.. :o)

Azontúl ami engem személyesen nagyon érdekel, hogy mennyire kínlódás vagy épphogy nem az pl. openoffice vagy a thunderbird. Sebesség, kényelem a szövegszerkeszésben, táblázatkezelésben stb. Nyilván vannak korlátok, de ezt olyasvalaki tudja elmondani, aki nap mint használja, érzi. Én csak találgatok.

Acer 3055

Üdv!

Acer 3055 típusú notebookot használ e valaki? milyen disztrobucióval.. open suse-t akartam ráhuzni de már a lemezről való bootolásnál megakad a basic driver betöltésénél ha acpi-t átkapcsolom akkor tovább lép de ha fel akarok telepíteni minden komponenset akkor függőségi probléma van minden mindennel összeakad egy másik típusú acerre már telepítettem és oda minden gond nélkül feltelepült még a compiz is gondnélkül indult csak a hang nem ment egyből igaz az intel notebook volt a mostani meg amd sempron...

más distro is jo volna csak a suse 10.3 nak a kde és gnome menü felépítése tetszik!!! sokkal barátságosabb mint bármelyik másik distroban...

véleményetek?

DELL Inspiron 1520

Üdv Mindenkinek!

Hamaronsan szeretnék laptopot venni. Ez lesz az első laptopom ezért annyira nem értek hozzájuk, csak annyira amennyire a neten tájékozódni tudtam. Ezt viszont hosszútávra tervezném.
Amit kinéztem az a Dell inspiron 1520-as modellje. Itt a fórumban nem nagyon láttam erről tapasztalatokat ezért is indítottam ezt a témát.
A választásnál mindenképpen az volt a szempont hogy inteles legyen, és ne legyen ati-s videokártya. Ellenben nem tudom hogy ami ebben van inteles az mennyire jó.
Operációs rendszernek linuxot szeretnék rá, vagy Debiant vagy Ubuntut.
Kijelzőjét tekintve én a hallottak alapján mattot választanék.
Várom mindenki véleményét, de főleg tapasztalatát, tanácsát (mire figyeljek...) ezzel a típussal kapcsolatban.

Köszönöm a segítségeteket!

mobilinternet infrán

Hi!

Az adott témában teljesen zöldfülű vagyok. Van egy laptop, amin van infra, és egy nokia 3110Classic mobil (pannon), amihez rendelve van egy mobil Internet csomag. A laptopon van egy debian ill. egy ubuntu 7.04->7.10. A cél, hogy szeretnék a laptopról Internetezni infrás összeköttetéssel. Lehetséges? Ha igen, hogyan, mi kell hozzá? Minden tapasztalatot, ötletet várok.

Köszi.