Notebook, laptop, mobiltelefon ...

Asus F3M-ra linux

Sziasztok!

A hétvégén egy Asus F3M-re próbáltam "felgyömöszölni" az UHU 2.1-et, ami sajnos nem járt sikerrel: a telepítés kezdetekor, a megfelelő particiók létrehozása után (különböző pillanatokban) mindig lefagyott a gép.

Más disztro-t nem próbáltam, mert az én M3-asomra simán felment, s azt gondoltam, hogy ebből is sima (néhány perces) ügy lesz. Hát nem az lett :-(

Vasárnap ismét lesz egy találkozásom azzal a géppel, egy újabb próbálkozás erejéig.

Kérdése(i)m:
- Asus F3M-re tett-e fel már valaki linox-ot (netalán UHU 2.1-et)?
- mi lehet az oka a fagyásnak?
- mit kellene tennem, hogy siker koronázza a próbálkozásomat?

Szer

linux oldschool laptopra

egy régi Compaq-ra kellene valamilyen distro. Van hozzá CD meghajtó, de sajna nem bootol róla.

én a damnSmall-ra gondoltam floppyról. Tudok arra aztán valami grafikus felületet rakni, vagy onnan használva a CD-t felrakni egy okés kis rendszert?

Vagy van valami jó ötletetek?

előre is köszönöm a segítséget (:

Linux PDA-ra (Pocket LOOX T830)

Sziasztok!

Nemrég kaptam egy Fujitsu-Siemens Pocket LOOX T830 névre hallgató PDA-t, de a Windows Mobile op.renszer elég borzalmas rajta.
Ha tudtok olyan infót, hogy hogyan lehet rá Linuxot rakni.

Infó a PDA-ról, amit találtam:
CPU: Intel XScale PXA270
CPU-Clock: 416MHz
Databus-Width: 32bit
CPU-Core: Intel XScale
Level-1-cache: 32KB data cache / 32KB instruction cache
Instruction-set: ARM v5TE
ROM-capacity: 128MB, including 66.91MB user-accessible non-volatile memory
RAM-type: SDRAM
RAM-capacity: 64MB (accessible: 50.28MB)

Itt találtam:
http://www.handheldlearning.co.uk/pdfs/FSC_PLOOX800_datasheet.pdf
http://www.pdastock.com/Fujitsu-Siemens-Pocket-LOOX-T830-50.html

[MEGOLDVA] lenovo n200 xbacklight

Udv!

Valaki tudja hogyan kene eletet lehelni az xbacklightba?
xrandr --prop szerint van native,legacy,kernel es combination opcioja, de a legacy-n kivul mindegyikre "nan" outputot kapok, ha utana xbacklight -set x-el probalnam allitani. Legacy-val legalabb kidobja egy szamot, de a -set szinten nemcsinal semmit.

Lehet ez azert mert kernelconfig/ACPI-ban nincs Video beallitas? Ha igen ez mitol lehet?

Edit: Device Drivers -> Graphics Options -> LCD Backlight menukben kell az elso 2 opciot beikszelni (a ket driver nemkellett nekem) es utana megjelenik az ACPI Video is.

miniusb csatlakozo kerestetik (gps-hez AA kulso tap)

Sziasztok!

PNA-hoz szeretnek kulso tapot barkacsolni AA-s akkukbol. Ehhez talaltam leirast itt.
De hol lehet kapni mo. szerelheto mini usb csatlakozot, vagy olyan szerelt miniusb-s kabelt, aminek mind az 5 erintkezoje ki van vezetve.
Ugyanis vettem egy 5 pin-es miniusb-usb kabelt, s csak 4 erintekzo volt kivezetve :(

vr610x boot gond - root password

HI!

A fent említett típusú laptop biosában beállítottam egy user passwordot, és egy superwiser jelszót, illetve azt is, hogy mindig kérje a jelszót. Ezt követően amikor újra belépek a biosba nem tudom elérni a funkciókat, ha ki akarom választani pl. hogy cd-ről bootoljak, etc.

Valaki tudna segíteni, hogyan tudom resetelni a biosát, vagy eltüntetni a jelszavakat? A manualjában nem találtam semmit. Előre is köszi!

Mi lenne álmaid Linuxos PDA-ja?

Mármint a kaphatók közül. Az történt ugyanis, hogy a cégem venne nekem egyet, amit csak akarok.

Úgy láttam a HP iPAQ-okra nem nagyon lehet komoly kompromisszumok nélkül Linuxot rakni (javítsatok ki, ha tévedek). Esetleg a Zaurus SL-C3200 tűnik jó választásnak (talán ez a legújabb Zaurus, bár már 2 éves). Van még valami, ami szóba jöhet szerintetek? Átlagos célokra kellene, esetleg még navigációra. Ezt a gpsdrive nevű szoftvert használta már valaki?

(Tudom, hogy volt már néhány Linuxos PDA topic, de itt az lenne a lényeg, hogy mit vennél, ha az ár nem számítana.)

sis 968 es a kubuntu

Sziasztok

Baratnom vett egy albacomp noteszt link
HW:
- 12.1" WXGA
- SiS M671 + SiS 968 chipset
- Intel Pentium Dual Core T2310
stb.

Valaki elmeselne, hogy lehet erre kubuntut telepiteni, es elinditani.
8.04 alphat noacpi meg vga parameterezessel ra tudom telepiteni, de bebootolni nem hajlando.
Valakinek mar sikerult hasonlo noteszre ubuntut varazsolni?

York.