Notebook, laptop, mobiltelefon ...

Jornada 680, merre van a sorosport???

HP Jornada 680-asra tettem fel jLime linuxot, minden szép és jó, még hálókártyát is kezel. Nem is itt van a gondom.

Kellene rá valami soros terminálprogi, ez is megvan, minicom (ipkg install minicom).
Nem találom a sorosportot /dev/ttyS0 és társai nincsenek meg.... vagyis megvannak ha ls /dev/tty* -ot irok, de nem lehet rájuk kapcsolódni. Egyedül a /dev/ttySA3-at engedi megnyitni, de semmi jele a működésnek.

Valaki nem tudja honnan lehet kideriteni hogy merre vesztek el a sorosportok, esetleg nincs e lefoglalva valaminek valamelyik?

Válaszokat előre is köszi!

Aksi lemerüléskor nem kapcsol ki a notebook - lemerülő akksi

Hi!

Az a problémám, hogyha lemerül az aksi, akkor nem kapcsol ki magától. A Gnome energiagazdálkodás kezelőjében hiába állítom be, hogyha az akkumulátor energiája kritikus, akkor kapcsolja ki magát(, vagy hibernálja), nem történeik meg. Ehhelyett szépen megvárja, amíg a telepekből elfogy a villám... és paff :S

Mit tudok vele kezdeni?

EEE-t idehaza csak XP-vel?

Két napja nézegetem különböző web áruházakban MO.-n az EEE PC-t. Megdöbbenve tapasztalom, hogy csak XP-vel szereltet találtam, azt viszont bruttó 80 környékén, így már viszont megérné Linuxosat venni hiszen annak ára kevesebb "kell", hogy legyen. Mondjuk olyan bruttó 65 környékén.

A látogatott oldalak: pdamania webshop, notebook.hu laptop.hu depo.hu

Frissítés: http://www.arukereso.hu/notebook-c3100/asus-eee-pc-701-p22996872.html
Ezen az oldalon Linux-al szereltet kínálnak XP-s áron.

Tehát a kérdés a következő. Menjek el Romániába (bár akkor már jó lenne barlangászni is menni) vagy valaki tud Linuxosat de nem XPs áron???

Laptop hang probléma - van is meg nincs is

A következő problémával szembesültem nemrég, és kicsit tanácstalan vagyok.
A laptopom hanglejátszásával sose volt gondom, azonban kb.egy hónapja már csak a fülhallgatón tudok zenét hallgatni. Azaz, ha nincs bedugva a fülhallgató a gépbe, nincs hangom zenelejátszás közben - nem szólnak a beépített hangszórók, azonban ha bedugom, akkor van. Kicsit az is nehezíti a dolog megítélését, hogy egy időben, ha kicsit erőteljesebben húztam ki a dugaszt (kirántottam), akkor max 5 másodpercig a laptop hangszórójából jött a hang, aztán elnémult. Azóta ez a jelenség is elmúlt.

A jelenséggel először a frugalware 0.8-nál találkoztam, és az openSUSE 11.0 béta 3-nál is ugyanez a helyzet. Googliztam párat, de ilyen jellegű hibát nem találtam.
Az lspic ezt mondja egyébként: 00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) High Definition Audio Controller (rev 01)
Tudom, hogy ezzel a hangkártyával sok problémája volt sokaknak, de nekem sose.
Másfél éves a gépem, eddig sose volt vele problémám. Windows nincs fenn.

A kérdésem az, hogy ez szoftveres vagy hardveres probléma e?

ibm_acpi vs nvidia core temp ( gnome sensors applet )

Előfordulhat az, hogy a két érték ( ibm_acpi által jelzett GPU hőmérséklet, valamint az NVIDIA ugyanezen értéke ) 10 fok eltérést mutasson?

Sajnos nem tudom, hogy hogy vannak ezek a dolgok. Ez a 10 fok adódhat abból, hogy az NVIDIA magának a chip magjának a hőmérsékletét tudja figyelni, az ibm_acpi pedíg a tok/tok közeli hőmérsékletet ( ez a dolog reális is lenne ).

Lenovo Thinkpad R61 garancia - szívás

Azért nyitottam ezt a fórumtémát, hátha már valakinek sikerült kikeveredni hasonló szituációból és tud segíteni, mit érdemes tennem?

Vettem kb. 4 hónapja egy ilyen gépet, amit azóta már nagyon bánok.
A gép kijelzője kb. 3 hónap használat után megadta magát és beadtam garanciális javításra.
A szerviz persze néhány napon belül megrendelte az alkatrészt a Lenovótól, de azok nem küldik nekik. Egy hónapja dekkol a gép a szervizben.

Az ide vonatkozó kormányrendeletet (151/2003. (IX. 22.)) átnéztem, de abban a javítás időtartamára nincs semmilyen maximum meghatározva.
Szerintetek mi a fenét csináljak, hogy megjavítva visszakapjam a gépet?

Vagy csak annyit tehetek, hogy mindenkinek elmondom, hogy eszébe ne jusson Lenovo terméket venni, én meg veszek másikat?

ciripelő Thinkpad

Adott egy Lenovo Thinkpad R61i. Az a problémám van vele, hogy ciripel, de nagyon.

Ha aksin van folyamatosan, ha hálózaton, akkor csak bizonyos - de nem teljesen specifikus - körülmények között (glxgears futtatása, nagy I/O mellett), szaggatottan (1mp cirip, 500ms csend), ~ 20kHz körüli hangot ad ki magából valahol a bal oldalán, nagyjából az RJ/jack/VGA csatlakozók környékén, és nem a hangszóróból jön.

Alig hallható, azonban nekem jó a fülem, és szeretek csendes környezetben dolgozni, és már a falra mászok tőle, éppen most is.

Szerintetek lehetne valamit tenni (gumikalapácsom, úthengerem nincs), hogy elhallgasson?
Windowsal nem tudom kipróbálni (nincs a gépen). Ez utóbbit csak azért írom, mert találkoztam már olyan géppel, ami Linux alatt olyan furcsa hangokat adott ki magából, ami Win alatt nem volt.

Szerintetek van esély arra, hogy ezzel a szervizben foglalkozzanak (még garanciális, az elejétől fogva produkálta)?

Előre is köszi a tippeket!