Notebook, laptop, mobiltelefon ...

[megoldva] - Vodafone mobilnet + TinyMce gyik

Hello,

mobilneten szeretnenk hasznalni webes feluleten a fent emlitett szovegszerkesztot, de csak szeretnenk, mert nemmukodik, konkretan nem tolti azt be.

Vodafone ugyfelszolgalat felhiv, le is raztak, h ez nem az o hibajuk, oldjam meg en, etc.

Minden mas internet eleressel (kabel, ADSL, masik mobilnet) kifogastalanul mukodik.

Van valakinek ilyen teren tapasztalata / otlete?

Tobb bongeszon is tesztelve (IE7, FF3.x), de nem, uritettunk cookie-kat es bongeszo cache-t is, semmi.

Elore is koszi, udv: bythunter.

Elloptak egy IBM Thinkpadot

Úgy látom mostanában népszokás de egyik ismerősnek is ellopták Eger környékén a Thinkpadját.

IBM Lenovo Thinkpad T43
gyáriszám: L3BYCE2

Fontos adatok voltak rajta. Ha valaki találkozott ilyennel kérem jelezzen pü. A tulajdonos akár vissza is vásárolná.

Köszönöm a segítséget.

Update: pontosabb adatok megadva.

Elloptak egy fekete MacBook-ot

Július 10-én déltájban barátnőm lakásából elloptak egy fekete MacBook-ot (kb másfél éve vette). A szériaszámot sajnos nem írtuk fel, és egyelőre nem tudjuk, honnan lehetne utólag kideríteni, mert a számlán nincs rajta. A laptop különös ismertetőjele, hogy tetőtől talpig Invisible Shield karcolásvédő fólia borítja. A memóriája az eredeti 512 Mb-ról 2 Gb-ra lett bővítve. Ha valakinek esetleg mostanában egy ezzel gyanúsan egyező Mac-et ajánlanak fel eladásra, nagyon magas jutalom ellenében legyen szíves értesítsen minket a +36 20 352 6656-os számon -- főleg ha töltő és papírok nélkül próbálják eladni a gépet, azt ugyanis elfelejtették ellopni. (Akár vissza is vásárolnánk a gépet).

Dummy kliens otthonra

Adva van otthon egy desktop gep, es szeretnek egy olyan hordozhato megoldast, ami gyakorlatilag egy meghosszabitott monitort es billentyuzetet jelentene. Ugyanakkor ez a meghosszabitott monitor es billyentyuzet a desktop gep "megduplazasat" is jelentene tobbfelhasznalos uzemmodban.

Fontos, hogy
* a kijelzo jol hsznalhato legyen kulterben (kertben) is
* a billentyuzet lehetoleg ne legyen nagyon nyomorek, a teljeserteku billentyuzet lenne az igazi
* az akku elettartama minel hosszabb legyen
* a gep legyen teljesen csendes
* lehetoleg ne legyen tul meleg, vagy ne a bal oldalon (tipikus FSC hiba, balkezeseknek leeg a szor a kezerol)
* a tlejesitmeny nem lenyeges szempont, hiszen nem akarok 2 teljeserteku szamitogepet adminisztralni, a notebook vmilyen remote (dummy) klienskent kellene, hogy mukodjon
* nem akarok sok penzt beleolni, hiszen valojaban "csak" egy hordozhato monitor + bill. komborol van szo (lehet hasznalt is, ha a celnak megfelelo)

Erdekelne, hogy milyen hardvert valasztanatok, illetve milyen szoftveres megoldassal kapcsolnatok ossze a ket joszagot. Itt fontos meg az is, hogy tobbfelhasznalos uzem hogyan oldhato meg ertelmesen.

Laptop vinyo csatlakozo - van-e valakinek ilyen?

hali!

joapam a (hp) laptopjaban rendszeresen kezzel cserelgetett 2 vinyot... egeszen addig, amig a kis 90 fokos atalakito csatlakozosorbol az egyik kis pocok ki nem tort... bontot amit ismertem/tunk megneztuk, sehol nincs ilyen, gyarilag 18e ft lenne ez a kis muanyag darab, usa-bol behozatva par ezer ft. akinek esetleg van ilyen kis kutyuje, es szivesen(:)) megvalna tole, kerem jelezze!
koszi elore is!

KDE notebookon

Sziasztok!

A kérdésem a következő lenne:

KDE alatt van olyan lehetőség hogy ha lecsukom a notebook kijelzőjét, akkor az kikapcsoljon? gnome ezt alapbol tudta, remélem a kde is mert most váltottam és tetszik.

Válaszokat előre is köszönöm!

Mennyi a normális akkuidő? (HP nc4400)

A HP Szerint ~5 óra, az eladó szerint 2:25 bőven jó...
Nekem kicsit gyanús, hogy egy 390k-470k-t érő notebook csak ennyit bírna, renew-ként vettem, sehol nem írják, hogy nem 100%-os akksival adnák...
Szóval most engem átb*sztak, és menjek gariztatni reklamálni, asztalatborogatni?

Megjegyzem Ubuntut használok, 40%-ra csökken az órajel, amint elmegy hálózati betáplálás, így mértem ezt az időt(wifin neteztem ezalatt).

Megjegyzés 2:Szobatársam notija hasonló hardverrel megy,több rammodul van benne és 3,4"-lal nagyobb a kijelzője továbbá 1000mAh-val kisebb az akksija 5-percet rávert amikor teszteltük meddig bírja.

HUP Wiki - Notebookok

Hello,

mivel latom, hogy sok embert izgat az uj/hasznalt notebookok vasarlasa, es rengeteg kerdes ismetelten is felmerul, javaslom a HUP Wiki ujabb szekcioval torteno kiboviteset. Hogy az egesz ne egyszemelyes kamikaze akcio legyen, kerek javaslatokat a temahoz. Ime par otlet, iranyelv:

- lehetoleg csak tulajdonos/folyamatos hasznalo irjon hozza, hogy kesobb lehessen szemelyesen is kerdezni
- minden notebookrol szerepeljen minel tobb kompatibilitasi adat
- a gyarto vonatkozo dokumentacioinak linkelese
- arszintek megjelolese adott idopontra, forras megjelolesevel
- elofordulo problemak kiemelese es kovetese (pl valami nem megy linux alatt - javitva lett-e idovel? Ezt csak azok tehetik meg, akik tenylegesen hasznaljak a hardvert.)
- korabbi forumszalak linkelese es bedolgozasa
- esetleges egyszeru ertekelesi rendszer kialakitasa ('HUP Readers' Choice - Notebook of the Year')

En egyelore a kovetkezo modellekkel tudok hozzajarulni:

IBM ThinkPad 600E, T21, T41, T43, T60
Fujitsu-Siemens Lifebook C1410
Gericom Webshox

Van-e ertelme az otletnek?

udv
LGee

CELL SPE magokat tartalmazo laptop kerül forgalomba

http://www.pcworld.com/businesscenter/article/147415/toshiba_unveils_la…

zomg

valaki irta pont a mult heten h milyen kiraly lenne

toshiba meg piacra dobja

The operating system will run on an Intel Core 2 Duo chip and the SpursEngine will be called on to handle processor-intensive tasks, such as processing of high-definition video. This arrangement means the laptop should be capable of some tricks that haven't been seen on machines until now.

\o/