Notebook, laptop, mobiltelefon ...

mms fogadása Interneten

Hi!

Van egy tmobilos előfizetésem egy elég régi telefonnal (Nokia 3310), ami nem tud mms- t fogadni, viszont egyik nap kaptam egyet, és gondoltam utánajárok, hogy mi a helyzet. Kaptam tegnap egy mms- t, és mivel nem tudta a készülékem fogadni, kaptam egy sms- t, hogy a http://212.51.125.1:8080/............. címen megtekinthetem egyszer az adott jelszóval. Na most ez a szerver nekem 8080- on telnettel connectre sem válaszol. 80- ason mondjuk igen, de ott meg error- t kapok. Waphoz nagyon nem értek. Az ügyfélszolgálat azt mondta, hogy ez a cím csak wapról tekinthető meg, szóval csak mobiltelefonról, számítógépről nem. Ez igaz lehet? Nekem az a fura, hogy connecttel sem válaszol telnetre, vagy bármi. A kérdésem az, hogy mit tudok tenni abban az esetben, ha nem tudok másik készüléket szerezni, szóval Internetről valahogy meg tudom nézni?

Van mondjuk egy pannonos telefonom, ami már tud wapolni, de még nem használtam, és nem találtam meg most, hogy hova tudnám beírni az adott címet :- ). Ez egy Nokia Classic(s).

Köszi a válaszokat.

Dell + Compustocx SODIMM RAM kérdés [megoldva]

Nem tudja véletlenül valaki, hogy egy Dell Latitude D400-as elfogad-e Compustocx memóriamodulokat? Konkrétan ezt:
CSXO-D1-SO-333-648-1GB
Nagyon baráti ára van, s a DDR2-esekről nagyon jókat olvastam.

Szeretnék memóriát bővíteni (lecserélni 2 db 1 gigásra), de a Dellnél nagyon drága. A Kingston az egyetlen, amiről írta a dell.com, hogy kompatibilis, de az is csak kicsivel olcsóbb.

Notebook videoszerkesztésre

Sziasztok!

Egy nagyon kedves ismerősöm kért meg, hogy keressek neki egy notebookot, ami az alábbi kritériumoknak megfelel:

• 15,4"-os kijelző
  • Core 2 Duo processzor, minimum 2 GB RAM-al
  • Nem integrált videovezérlő. Túrva a netet sajnos leginkább csak ATI Mobility Radeon videos notikat leltem, de az asztali gépek tapasztalataiból kiindulva inkább Geforce megoldás kéne
  • Jó összeszerelési minőség
  • FireWire port
  • DVD író
  • Minimum 2 év garancia

Ezek lennének a kritériumok... Ti mit ajánlotok?

Üdv:
Charlos

FuSi Amilo Pro v2055 -- mennyit érhet?

Üdv!

A következő konfig árára lennék kíváncsi:
Fujitsu-Siemens Amilo Pro v2055-ös laptop, 1.5 éves:
- Intel Core Solo (Celeron M) CPU, 1.6 GHz.
- 2 GB 667 MHz DDR2 RAM + 512 MB 533 MHz DDR2 tartalék
- 40 GB SATA HDD
- VIA VN800-as videókártya (Linux alatt még nem sikerült megmakkantani a glxgearsnál komolyabb ügyben 3D tekintetében)
- Pixelhiba nélküli kijelző, éles, tiszta kép, 1280x800-as natív felbontás
- 2 óra üzemidő 6 cellás 1.5 éves akksival, wifi nélkül
- A fényerőszabályozás hardveres, egy állapotot megjegyez az akksis üzemhez, és egyet a töltőshöz
- Hibernate megy, suspend megy (annyi a hiba, hogy a videókártya látszólag nem akar feléledni, de egy ctrl-alt-f1+f7 megoldja)
- A töltő dugója (ami a laptopba megy) most kicsit gyengélkedik, de megfelelő kezeknek 10 perc helyrepofozni.
- Linux alatt a videókártyát leszámítva minden hardver megy rajta (a wifi csak ndiswrapperrel megy stabilan, az újabb b43-akkal nem kísérleteztem, de az ndiswrapper gyors, wpa2-es titkosításnál se megy 2-3% CPU fölé, még nagyobb adatállomány másolásakor sem; és nem akad a hibernálással).

Én olyan 50k körül gondoltam rá. Reális?

MSI WIND

Mivel nem találtam ilyen topikot, azonban nyilván nem én vagyok az egyetlen, akinek ilyen gépe van, arra gondoltam nyitok neki egy topikot, ahol kérdések, válaszok sztorik jöhetnek mehetnek.Hirizmájsztori:

2007 őszén vadul laptopot akartam venni, de az összes szimpatkius IBM és DELL gépet nagynak/nehéznek vagy drágának találtam bár örültem, hogy elvileg menne linux kompatibilitás nem lesz gond. Ekkor került elő az Asus az EeePC-vel, ami egyből megtetszett, bár túl kicsinek találtam a képernyőjét. Első körben arra gondoltam, hogy egy 9" körüli képernyő már megfelelne. Eleinte nagyon rá voltam kattanva a SSD meghajtókra is, és közben tűkön ülve vártam, hogy végre lokalizált Eee is kapható legyen. Aztán tavaszra meg kiderült, hogy ki fog jönni az Intel az Atom procival. Közben el kezdték árulni a lokalizált Celeron procis Eee-ket, de az már nem érdekelt. Persze a halálba frusztrált, hogy ennyire messzire vagyunk bizonyos fejlett piacoktól, és hónapok telnek el mire hozzá lehet jutni a friss és lokalizált verzióhoz. Na mindegy. Szerettem volna olyan gépet venni ami linuxos, ám a várva várt Acer aspire one nekem végül annyira nem jött be. Aztán amikor elmentem megnézni 10"-os gépeket, már biztos is lettem benne, hogy csak ez jöhet szóba. Úgy szeptember közepén egyszer csak rájöttem, hogy már régen lehet kapni azt a gépet amit keresek és igazán nem tudom mit szarakodok még ezzel az egésszel?!

Úgyhogy: kocsiba be, ablakot le, könyököt ki... Szépen elvitorláztam és megvettem a gépem.

Immáron csaknem két hete használok egy MSI WIND-et, fehér, 120GB-os (ez volt raktáron fehérben). A windows kb három percet működött rajta amíg rátekintéssel meggyőződtem róla, hogy a gép működik. Ubuntu fel. Egy kicsit kellet vele ötölni hatolni, de munka mellett amikor volt egy kis szabad időm a vonatkozó msiwind.net wiki segítségével szépen összehegesztettem mindent. Eleinte idegenkedtem a gondolattól, ám mégis kipróbáltam az Ubuntu Netbook Remix-et és néhány nap használat után ráéreztem az előnyére. Azóta is elégedetten használom. Otthon tökéletes netező masina, melóban pedig a desktop gépem tökéletes kiegészítője. Könnyű és kicsi, de azért még használható méretű. Levlezni, netezni, táblázatozni, szövegszerkesztésre tökéletes. A sebességre semmilyen panaszom nincsen a fenti felhasználásoknál, pedig a desktop gépem egy Core2 Duo 8200-es 2GB-os gép. Ez meg a kis Atom procival 1GB-al prímán működik. Ez egyébként kellemes csalódás volt számomra.

Az energiakezeléssel még nem vagyok teljesen képben, ez még hátra van. Alapvetően jól működik a suspend és hibernate is, de néha a fényerő beállítás mintha 'elfelejtené magát'. Szóval itt még fogok kicsit piszkálódni, de a napi használatot ez nem befolyásolja.

A gépet otthon egy SE P990-essel használom együtt a gépet, bluetooth 3G modemként. Az irodában és egyéb helyeken meg van LAN vagy wifi.

A fentiekből gondolom kiderül, hogy teljes értékű a használhatóságot teikntve a Wind linuxal használva is, én mindenkit bátorítanék a kipróbálásra.

A beállításokhoz főként a fentebb már megadott msiwind.net-es wiki használtam alapból illetve annak bővítését az Ubuntu 8.04 Tweaks-t is melegen ajánlom, ha Ubuntut akar valaki használni.

A bluetooth modemezés beállításához itt vannak hasznos info-k

Lehetnek gondok a suspend és hibernate funkciókkal, ez esetben ebben a fórumban érdemes körülnézni

Indulásnak ennyi jutott eszembe.

Egy kérdés vagy kérés: ha valaki látott valahol 6 cellás aksit az legyen olyan jó és szóljon. Kéne. In the wild a 120GB-os hdd-vel nekem két órát tud a cucc életben maradni. Négy óra zseniális lenne.

--- Edit ---

Ezt kifelejtettem:
A webcam beüzemeléséhez innen el lehet indulni, ha nem menne out-of-the-box

Elszakadt a töltő vezetéke

Üdv!

Már vagy két hónapja szenvedek azzal, hogy a laptopom (Fujitsu-Siemens Amilo Pro v2055) töltője kontaktos. Ma reggel amikor hajlítgattam a vezetéket, hogy kapjon áramot a cucc, teljesen elengedett a műanyag borítás, és kibújt a vezeték egyik fele. Elég rendesen elszakadt, és már akárhoghyan hajlítom, nem működik.
kép (bocsi a rossz minőségért, de csak a mobilom volt kéznél; a kilógó cucc az maga a vezeték, mindenféle borítás nélkül)
Első reakcióm az lett volna, hogy vezetéket svájci bicskával elvágom, aztán megforrasztom. Ez viszont nem jó, mert túl közel van a szakadás a műanyaghoz, így nem férek hozzá, a műanyagot meg nem akarom megbontani, mert nincs olyan eszközöm, amivel nem barmolom teljesen szét az egészet.

Új töltő szóba sem jöhet két okból:
1.) 1 hónap múlva új laptopom lesz, ennek csak addig kellene kibírnia
2.) nincs rá pénzem :)

Amim van: svájci bicska, blankoló, pillanatforrasztó. Nincsen se extra vezetékem, se ilyesmim :( A garancia meg régen lejárt.