Notebook, laptop, mobiltelefon ...

otthoni media állomás

Üdv

Szeretnék egy otthoni média hálózatot csinálni.
Ennek egyik része a szerver pl wl-500 linux firmware usb disk "sima ügy", vannak rá kész megoldások.

A másik része a lejátszó rész.
Szeretném ha a következőket tudná:
a hálózathoz lan on vagy wifin csatlakozni,
a szerveren levő mp3 kat lejátszani,
internet rádiókat lejátszani.

Erre vannak gyári cuccok, de amit láttam az kicsit drága meg nincs meg a buhera élmény :-)

Milyen alternatív megoldások lehetnek,
amire gondoltam :

Router hardware + usb hang kártya a gond vele nincs kijelző és gomb a vezérléshez,
viszont az alternatív firmware-k széles skálája elérhető és van vele kis tapasztalat is.

Digitális képkeret cserélhető hackelt firmware
ezek már tudnak avi-t stb lejátszani egy usb wifivel elérhetné a hálót
a mérete is megfelelő és "használaton kívűl még az eredeti funkcióját is elláthatja"
gond vele nem láttam ilyen projektet, képkeretet

Mp4 lejátszó
erre vannak alternatív firmware-k
pl:http://rockbox.org/
de nem láttam wifi re még utalást sem

Egyéb ötlet információ?

Üdv Robit

strapabíró noti 13,3-14,1

Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni noteszgépvásárlással kapcsolatban. A fórumot böngészgetve ilyen kategóriára nem találtam. Ami fontos:
- 13,3-14,1" kijelzőméret
- min. 2GB ram
- min 1,8 Ghz processzor, márka nem lényeg
- lehetőleg magnéziumötvözet ház, de ha tudtok egyéb jót, akkor az is jöhet
- magyar billentyűzet
- videókártya nem fontos (nem is baj ha nem tudok rajta játszani :P)
- oprendszer nem fontos (úgyis linux megy rá)
- merevlemez: nem kell nagynak lennie
- n-es wifi nem követelmény, de könnyen lehet, hogy inkább azt választom amiben az van:)
- bépített hsdpa nem kell
- ár: 220.000-ig

Szóval bírja a strapát, és ne koszolódjon könnyedén. Sokat fogom hurcolni héven stb. Programozni fogok rajta alapvetően.
Néhány modellről szeretném kérni a konkrét véleményeteket is:
MSI EX400X-012HU
Acer Travelmate 4730-842G25N Na ő lenne a befutó, ha tudnám, hogy van-e olyan jó minőség mint a prémium márkák modelljei. Mindenesetre magnézium.
Dell Latitude D630
Lenovo ThinkPad T61
Lenovo ThinkPad T400 (szerelem első látásra, de rá még várni kellene sajnos)
HP 6510b
Bármilyen egyéb modellről is szívesen várom a tanácsokat!

Notebook vásárlás, milyet?

Üdv mindenki,
Notebook vásárláshoz szeretnék a segítségeteket kérni. Otthoni használatra szeretnék venni egyet, leginkább internetezéshez, filmnézéshez, szövegszerkesztéshez... Az elvárások: min. 1-2+ GiBi ram, min. 15"-os kijelző, legalább 250GB-os Hdd és 3-4 órát bírjon ki az aksija. A gépen Ubuntu és Vista futna, szóval az sem baj, ha esetleg van rajta egy előtelepített win. A maximálisan ráfordítható keret 170e Ft.

Néhány helyen kérdezősködtem és a legtöbb ember az ASUS v. a Dell gépeket ajánlotta, szerintetek?

Előre is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Kelpet

Eee PC-re Ubuntu

Vettem egy Eee-PC-t. Telepítettem rá az Audacityt az Asus repójából (3-4 helyen állt a letöltések listájában, tehát egy sokak által használt dolog). Megdöbbenésemre ogg lejátszás közben _akadozik_ a hangja. OSS-szel is ALSA-val is. A CPU kihasználtság 97%idle, tehát nem erőforráshiány az ok. Ugyanazt az ogg-ot az ogg123-mal vagy a beépített GUI-s lejátszóval prímán lejátssza.

Nagy baj ez nekem, mert nyelvoktatásra vettem a gépet, és az Audacityvel gondoltam vagdalni a hanganyagot, részleteket kijelölni, lejátszani, stb. Ha volna valakinek ötlete a megoldásra...

dell inspiron 8200 - lcd panel - help :(

Sziasztok huperek!
Van egy érdekes dolog ami egy ideje bánt engem, gondoltam felteszem a nagy kérdést nektek! :)

Adott a névben szereplő dell inspiron 8200, aminek a kijelzője egy autóbaleset során gyakorlatilag kettétört. Ki lett cserélve egy ugyan ilyen lcd panelre, amivel az a gond hogy a felbontást szó szoros értelmében érti, tehát pl 800*600 as felbontásnál nem nyujtja ki a képet, hanem 800*600as a felbontása és körbe fekete a kitöltés, ez nem is volt zavaró, mert feltettem maxra a felbontást, és teljes volt a kép, és ámen. Mostmár odáig fajult a dolgo hogy már be sem indul, csak vga módban, de akkoris csak nagyon kicsi felbontásban, és ha fel akarom húzni akkor feladja a harcot az lcd panel és kikapcsol. Érdekesség az hogy csökkentet módban viszant minden rendben van.

Mit kéne tennem, már minden driverrel probálkoztam, de semmi.

Toshiba laptop resetel

Egy haverom laptopjára tettem kubuntut a kérésére. A gép azóta kb 20 percenként resetel, windows alatt is. Vajon a kettő közt van összefüggés, a kubuntu tényleg elronthatta a gépet, vagy véletlen egybeesés? Ha véletlen a Kubuntu a hibás akkor hogyan lehet az eredeti állapotot visszaállítani?

A gép egy Toshiba Satellite M305D

AMD Turion X2
ati chipset
ati vga
atheros wifi
marvell ethernet

Touchpad mint numerikus billentyűzet ?

Ma az egyik ismerősömnél láttam egy asus notebookot aminek a tapipadján volt egy numerikus billentyűzetnek megfelelő matrica, valamilyen billentyű kombinációval lehet aktiválni és akkor numerikus billentyűként funkcionál a tapipad. Ismertek-e olyan progit amivel ezt tetszőleges notebookon meg lehetne oldani.

SSH Gadget (MiniHW)

Olyan megoldást keresek mint pl a Hacker Gadget
http://hackerguide.uw.hu/index.php?page=hacker_gadget

Szóval valami kis kütyüt ami olcsó is...

(Nem az a lényeg, hogy hackerkedni lehessen vele csak ne kelljen hozzá laptopot cipelni ha nincs a szerveren se moncsi se billencs)

Hátha ti tudtok ilyenről...

Nem tudom jó helyre írtam e... (téma) ha nem akkor bocsi!

USB Hub

Szeretnék a notebookomhoz venni egy usb hub-ot ami legalább hét portos és aktív. Idáig a ezt a kettőt találtam
Trust
Belkin
árban a trust lenne a jobb, de nem tudom, hogy kell-e valamire figyelni egy usb hub-nál.
Az MM-ben láttam valami noname-t az volt a legolcsóbb.
Ki mit, használ, mit ajánl.