Notebook, laptop, mobiltelefon ...

Acer Extensa 5620 tulmelegedes

A kovetkezo problemaval talaltam szembe magam. Adott a topic cimeben adott gepezet. A konkret problemam hogy amint terheles eri a videokartyat (jatektol/alkalmazastol fuggoen) idovel teljesen lefagy a gep. Tippem szerint a videokartya a ludas, nem a CPU. Konvertalast akar egesz ejjel futtathatom, meg se kottyan. De ami GPU-t terhel, az mar problemasabb.

A gepben talalhato "kartya": Ati Mobility Radeon HD 3470
Rendszer: M$ Vista Business SP1 (Nem az en gepem)
Driver: Catalyst (8.11 ha jol emlekszem, 'legujabb') (OMEGA -t nem talaltam hozza, legutobb HUP-on lattam hogy letezik ilyen 'gamer driver', de nem sok sikerrel jartam , "coming soon").
Bios: 1.35 (legujabb, Acer oldalrol)

A konkret idotartam.. pl. GRID-et megprobaltam, korulbelul ~2orat birta egy hidegebb asztalon, hidegebb szobaban. Aztan igy is teljesen kifagyott.

Szoval a kerdes.. Van erre valamifele megoldas? Ezzel esetleg visszavihetnem garancia cimen? Vagy ez az en problemam es oldjam meg valahogy? (Gondolok itt "laptophuto"-re (bordak, ventillatorok))..stb..

(Esetleg valami program amivel lekorlatozom a GPU-t es maximum lassabb a jatek, DE nem fagy le tulmelegedes miatt?)

Koszonom elore is.

IBM T43 és suspend / hibernate probléma

Sziasztok,

akadt egy kis gondom a notimmal (IBM T43 típus: 2668-8AG, WinXP pro) nevezetesen:
2 napja ha standby módba küldöm vagy hibernálom és onnan felélesztem, belépek a fiókomba, akkor újra elmegy az előző standby módba (ha előtte hibernálva volt akkor újra hibernál, ha előtte standby akkor még1x standby), onnan újra felélesztve tökéletesen működik.

Valakinek 5lete vagy hasonló tapasztalat?

Régi noti mire használható? (PI MMX 133, 32MB)

Sziasztok.

Rábukkantam hétvégén egy régi laptopunkra: HP Omnibook 2000CT. Leporoltam, bekapcsoltam, és elfilóztam hogy hasznát tudnám-e venni otthon. Ketyeg benne egy pentium 1 mmx 133MHz-en, 32 megás memória, 2GB vinyó, 12" kijelző. Van hozzá cserélhető floppy vagy minden második lemezt olvasó cdrom. Az akksi majdnem egy órát bír, de sokáig tölt. Elvileg type II pcmcia foglalat van rajta, most szerzek be egy ethernet kártyát.

Jelenleg Win98SE fut rajta, aránylag tisztességesen. Sajnos bootolni csak merevlemezről tud. Ha meglesz a hálókártya szerintem a kis erőforrásigényű K-Meleon böngészőt kipróbálom. Terminál szerver kliensnek is elmegy, vagy esetleg második képernyőként tudom használni Maxivista nevű progival. De igazából valami modernebb oprendszert szeretnék rávarázsolni, ehhez kérnék tanácsokat (és alternatív felhasználási javaslatokat).

Szerintetek melyik desktop os (grafikus felülettel) lenne a legszerencsésebb erre a régi vasra? Ugyanez szerver oprendszerre is érdekelne, ill. hogy milyen szolgáltatásokat bírna el, ti mit futtatnátok rajta? Vagy cipeljem vissza a padlásra? :)

nem csatolódó SD kártya

Nem tudom, hova írjam, ide írom hát.
Az eeepc-men Frugal fut. Telepítés után, utólag particionáltam az SD kártyát, ami állandóan bene van. Az első partíció a swap, 512M, a többi meg csak úgy lézeng. Felvettem mindent az fstabba. Egy ideig összevissza, hol csatolta, hol nem, az utóbbi időben már egyáltalán nem. Ezzel egyidőben a swapet sem aktiválja, utólag kell mindkettőt kézzel végezni. Fingom sincs, Goggle sem seggít rajtam. Itt tud valaki?
Kösz:
Tom

Laptop vásárlás

Hordozható laptopot vennék.
Pár követelmény, amiknek meg kellene felelnie:
- hordozható: <= 2,5kg, < 14"
- de még használható: >= 11", Core 2 Duo
- Ubuntu, WinXP támogatás
- max 260 bruttót tudok rászánni :)

Eddig 4 tetszett meg:
HP 2510p
HP 2710p
Dell 1330
MacBook 2.4

Mi a véleményetek? Találkozott, használta már valamelyiket valaki?

Előre is köszi a segítséget!

LG laptop és a beépített hangszóró

Sziasztok!

Remélem jó helyre írok!

Nagyon kezdő linuxos vagyok. Kb most látom először... :)
Ubuntu 8.10 Gnome (ezt tettem most fel)
LG p1 J224H notebookom van és hát az a probléma vele hogy nem szólnak a belső hangszórók. Ha bedugok fülhallgatót szól. Viszont a mikrofon(lehet hogy csak a beállítás rossz) nem. Se a gépbe beleépített se ha jackes.
Mi lehet a probléma segítsetek. A hang beállításoknál végigpróbáltam az összes Devicet...
Azt mondta egy barátom,hogy az lspci-re szükség van hogy tudjatok segíteni.
Ha kell még valami akkor azt is írjátok le. És légyszi azt is hogyan tudom megcsinálni.
Remélem tudtok segíteni
Sok fórumot végigolvastam de mindenhol azt írták működnie kellene...
De nem működik...

lspci:
#
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Mobile 945GM/PM/GMS, 943/940GML and 945GT Express Memory Controller Hub (rev 03)
#
00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation Mobile 945GM/PM/GMS, 943/940GML and 945GT Express PCI Express Root Port (rev 03)
#
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) High Definition Audio Controller (rev 02)
#
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) PCI Express Port 1 (rev 02)
#
00:1c.2 PCI bridge: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) PCI Express Port 3 (rev 02)
#
00:1c.3 PCI bridge: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) PCI Express Port 4 (rev 02)
#
00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI Controller #1 (rev 02)
#
00:1d.1 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI Controller #2 (rev 02)
#
00:1d.2 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI Controller #3 (rev 02)
#
00:1d.3 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI Controller #4 (rev 02)
#
00:1d.7 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB2 EHCI Controller (rev 02)
#
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 Mobile PCI Bridge (rev e2)
#
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 82801GBM (ICH7-M) LPC Interface Bridge (rev 02)
#
00:1f.1 IDE interface: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) IDE Controller (rev 02)
#
00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation 82801GBM/GHM (ICH7 Family) SATA AHCI Controller (rev 02)
#
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) SMBus Controller (rev 02)
#
01:00.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc Radeon Mobility X1400
#
02:00.0 Ethernet controller: Agere Systems ET-131x PCI-E Ethernet Controller (rev 02)
#
05:00.0 Network controller: Intel Corporation PRO/Wireless 3945ABG [Golan] Network Connection (rev 02)
#
06:00.0 CardBus bridge: Texas Instruments PCIxx12 Cardbus Controller
#
06:00.1 FireWire (IEEE 1394): Texas Instruments PCIxx12 OHCI Compliant IEEE 1394 Host Controller
#
06:00.2 Mass storage controller: Texas Instruments 5-in-1 Multimedia Card Reader (SD/MMC/MS/MS PRO/xD)
#
06:00.3 SD Host controller: Texas Instruments PCIxx12 SDA Standard Compliant SD Host Controller

köszi Dodo

asus x50c (f5c)

Ismét egy vista-only notebook...
OpenSuse 10.3-at telepítettem első körben, mert hátha, hiszen Linux-al
kérte a gazdija...
SiS 191-es ethernet reszelésre találtam megoldást, de ez inkább okos
félmegoldás. Működik, kap IP címet, de ping is csak ötletszerűen vála-
szol. Tűzfal pill. kikapcsolva.

AR5006EG (168c:001c) sem madwifi sem ndiswrapper segítségével nem vonja
ki a vízbűl a zokszigént. ndiswrapper -l szerint megvan az eszköz,
s az ath_pci modult használja. Sem iwconfig, sem ifconfig nem lássa
ath0 vagy wifi0 eszközt. Ezen oldal
szerint próbáltam.

Most töltődik le a 11.0-ás opensuse, aztán majd meglessük ott mi lesz.
Ez a wlan teljesen kikészít.
ámde ha valakinek van működő megoldása fent említett problémákra,
szívesen fogadom a tanácsokat.

köszönettel: bthomyka

PDA Internet és fájlok megosztása

http://hup.hu/node/62603 Ebben a témámban felvetett döntésképtelenségem végeredményeképpen, hirtelen felindulásból vettem egy HTC Diamond PDA-t. Amit aztán nem is bántam meg. De lenne két problémám amit eddig nem sikerült megoldani.

Az első és a fontosabb az internetmegosztás: (XP alatt megy) Ubuntu 8.04-et használok. A PDA-ra érkező netet szeretném használni linux alól USB kábellel összekötve. Nem sikerült rájönnöm, hogy mit is kellene pontosan csinálnom. Neten meg még nem találtam hozzá leírást.

Második: Linux alatt szeretném megosztani a fájlrendszerem egy részét úgy, hogy pl. a gépen lévő képeket böngészhessem. Jó lenne ha ezt az elérést tudnám interneten (online) keresztül is és mondjuk wifin (offline) keresztül is használni. Na ehhez az egész témához lövésem sincs, azt se tudom, hogy egyáltalán lehet-e ilyet csinálni.

Acer Aspire One telepítési probléma

Vettem egy Acer Aspire One-t Atom procival, 120-as vinyóval és 1 giga rammal. Próbálok Ubuntut rakni rá külső cd-vel. Betöltés közben leáll a gép. Ha windowst próbáltam meg, ott is különböző fázisban leáll. Volt, hogy eljutott a merevlemez formázásig, de volt, hogy már driverek betöltése közben megállt. Ubuntu is különböző fázisokban áll meg. Valami ötlet?