Notebook, laptop, mobiltelefon ...

Kis segítség táp javításhoz

Kaptam egy HP PPP016H tápot javításra, de nem állapítható meg a belső bekötés, mert a noti felé menő kábelt kitépték a panelból és természetesen a gép sincs itt. A panelon lévő forrasztási pontokat sikerült megtalálni. Megtenné valaki, hogy rámérne a tápra? A belső palást és a tüske feszültsége kellene a külső palásthoz képest.

Előre is köszönöm!
cs

laptop vásárlás manapság...

Sziasztok!

Szükségessé vált számomra egy laptop beszerzése, mert immár nem tudok egy flash-memóriába sűríteni mindent, ami az életemhez tartozik: a munkáim, és egyebeket.
Már sok emberrel próbáltam beszélni, de senki sincs eléggé otthon a laptopokban, bolti eladók segítségében meg nem bízom teljesen, így gondoltam megkérdezlek Titeket, mert úgy látom jó, és segítőkész közösség vagytok.Első kérdés, amire valószínűleg nem nagyon tudtok Ti sem választ adni, mivel Ti sem tudjátok megjósolni a jövőt, de azért:
1;még húzzam ki egy kicsit, és ne most vásároljak? (most tudtommal kissé felmentek az árak ennek-annak köszönhetően)

A többiben pedig gondolom jobban otthon lehettek, mint én:
Nagyjából egy ilyen gépre lenne szükségem:
2;Lehetőleg 100 alatt, vagy max. 100 körüli árra gondoltam, ahogy kicsit körülnéztem (nagykerekben is), úgy láttam egy ilyesmi gépet vehetek:
-Dual Core-os lenne jó, vagy ha nem az, akkor valami olyan, ami keveset fogyaszt
-kompatibilítás Linux-al fontos!
-billentyűzet nyelve: nekem mindegy
-1-2 Giga DDR memória ( Mindegy mennyi, mivel nagyon olcsón lehet már manapság ramot vásárolni. )
-a kijelző méret kb mindegy. Nekem 12" fölött megfelel, de azért kicsit jobb ha 14" vagy afölött van. Lehetőleg LED-es háttérvilágítás lenne jó, mert tudtommal az kevesebbet fogyaszt.
-szeretnék vele Blenderezni is, de nem túl komoly szinten (nem egy animációs filmet akarok készíteni, csak egy-két modellt, animációt, és a Blender Game Engine-t használni :) ).
-Szeretnék fejleszteni rajta többek közt Visual Studio-ban, és mellette SQL szervert futtatni rajta. Mindezt elfogadható sebességgel.
-Wifi "létszükség"
-oprendszer teljesen mindegy, mivel egyetemista vagyok, így ingyen lesz, azaz jobb, ha nem kapok, mert akkor nem kell feleslegesen kiadnom pénzt érte (más kérdés, hogy amúgy adnék-e :) )...
-legyen rajta külső monitor csatlakoztatási lehetőség
-TV-out sem árt
-kártyaolvasó, webkamera, és egyéb nyalánkságok NEM kellenek
-Winchester annál jobb, minél nagyobb :) , de annyira nagy igényeim nincsenek: legalább kb 80 giga nem lenne rossz...
-akkumulátorról nagyjából ugyanazt tudom elmondani, mint a winchesterről: nem szükséges túl nagy teljesítmény, de azért minél erősebb, annál jobb, a legalább 1-2 óra nem lenne rossz kezdésnek.
-elég ha DVD OLVASÓ van benne, nem kell író, de ez nem olyan fontos, hogy legyen, mivel max rádugok USB-n keresztül egy IDE-csatit, arra meg a sima DVD-olvasót(/írót), ha oprendszert akarok telepíteni...
-jótállás: ez a legfontosabb: szeretnék rá legalább 2 év garit. Úgy is jó, ha ezt külön lehet hozzá megvásárolni. ha használt a gép, az is jó, csak tudjak kihez menni, ha valami elromlik benne, vagy tudjak még rá venni garancia-kiterjesztést.
-egy megbízható gépet szeretnék, amivel nem kell szarakodnom (szervizbe be, onnan, ki, stb...)
-Bluetooth jó ha van rajta, de nem létszükség

(3; Egyébként van különbség a dual core, és a core duo között? )

Ötletek? Nekem ez a compal-hu is tetszik: http://compal.hu/
Előre is köszönöm a segítséget! (Remélem lesz :) )

laptop video gond?

A laptopomban nemrég félig behalt valami, szerintem a videokari lehetett, mert se Windows, se Linux nem jut el a grafikus képig, de előtte normálisan megy minden, boot képernyőn van pár vertikális csík, amitől még látszik minden, de amikor bejönne a graf felület, akkor minden borul és összevisszaság jelenik meg. VGA módban el tudtam indítani az XP-t, hogy lementsem a dolgokat.

Szerintem a videovezérlőt kellene kicserélni, de ilyet még sosem láttam külön árulva, szóval szervizbe kell majd vinnem. Tudnátok ajánlani valami jó helyet? Vagy Ti mit tennétek?

Szerk.: Fujitsu-Siemens Amilo Pi 1556 gépről van szó, anno marha drága volt, mert elég erős konfignak számított a dual magos CPU-val, meg az nVidia VGA-val. Eddig sosem volt semmi baj vele, pedig tudom, hogy mondják sokan, hogy szarok a Fujitsu laptopok.

HP laptop power-on jelszó

Egy haverom hozzámvágta az apja laptopját, hogy a bios jelszót elfelejtette. Az a szép, hogy bár az elemet kiszedtem meg hasonlók nem felejt el semmit, és ötletem sincs, hogy hol tárolhatja a dolgot. Van ötlet? Megoldás?

1. Tudom, hogy egyesek most lopott laptop dolgot feltételeznek, de nem.

2. Ha nyilvánosan nem is, emailben is szivesen várok választ.

3. Ha más nem lesz, akkor majd elküldetem vele szervízbe.

A segítséget előre is köszönöm.

Asus X50RL: bsr.exe, sploocv.exe vírus

Egy kollégám vásárolt tegnap egy Asus X50RL notit. Kicsomagol XP fel, saját telepítő készletéből a driverek feltelepítve, minden működik. Nod32 feltelepít, sajátgép megnyitás RIASZTÁS bsr.exe, sploocv.exe... erős pislogás.
Létezik, hogy egy hivatalos driwer dvd-n vírus lenne? Gondolom valamelyik driver rakta fel, mert a win eredeti, hálózatra, internetre nem lett csatlakoztatva, nod32 usb-röl raktam fel de azon sincs vírus.

(Lehetőleg) ASUS notebook hűtésére megoldás...

...kerestetik.
Üdv,
Tehát segítséget szeretnék kérni, hogy melyik az a laptop, amelyik nem feltétlenül erős, sokkal inkább szempont a szinte hallhatatlan működés.
Esetleg órajel visszavétel? az lenne az ideális, ha nem indulna el a ventije.
Ismer valaki ilyen speciálisan halk asus laptopot?
Köszi,
visit

Asus Eee 200 USD-ért várható 2009-ben

Az Asus várhatóan 200 USD-s ár környékén hoz Eee-t forgalomba 2009-ben, mondta az ASUS elnöke. A 7 és 8.9" méretű kijelzős változatokat folyamatosan kivezetik a piacról. Várhatóan a 10" méret marad. WinXP/Linux 7:3 arányú az eladásban, és hasonló arány az HDD/SSD esetében is, részletek itt.