Notebook, laptop, mobiltelefon ...

Processzor vs Videokari laptop

Hy all!

A közeljövőben laptopot szeretnék venni, de nehéz dönteni a rengeteg hasonló közül.
Azt már előrebocsátom, hogy sem a Dell, sem a Lenovo nem érdekel (nem fizetek extra pénzt a márka miatt), valamint az Apple termékeit is hanyagoljuk.
A nagy dilemmám, hogy a proci és videokari közti egyensúlyt hogy lőjem be. Alapértelmezetten nvidia video a kritériumom, de ha sokan győzködnek az ati jóságáról, meggondolom.
A jövendőbeli gép tulajdonképpen DTR kategória lenne, mivel jelenleg sem birtoklok asztali gépet, nem is fogok, túl mobil az életem :) .
Több jelöltem is van, igazából nem írnék konkrétumokat, a nagy részük úgyis irreleváns, csak a proc, video kombót adom meg:
Acer Extensa: Core 2 Duo P7350 2.0GHz és nvidia 9300m gs
Albacomp Designer: Core 2 Duo P8600 2.4GHz és nvidia 9300m gs
Acer Aspire: Core 2 Duo T6400 2.0GHz és nvidia 9600m gt
HP Pavilion dv5: Core 2 Duo T5800 2.0GHz és nvidia 9600m gt
HP Pavilion dv7: Core 2 Duo P7350 2.0GHz és nvidia 9600m gt
A memóriák 2-3 GB-osak, nem ez lesz a szűk keresztmetszet.
Az árak rendre 176-182-203-215-215 k HuF, annyit tudok még, hogy a P-s procik 1066MHz FSB-sek a T pedig 800.
Szerintetek melyik a legjobb vétel? Nyilván számít az ár is, de nem az a legelső.
Főleg munkára, multimédiára, esetenként játékra lesz, szóval az elvárásaim kb metszik a konfigokat.
Ubuntu lesz rajta, mert azt szoktam meg.
Szeretnék egy jó erős gépet, ami 2-3 évig kifogástalanul szolgál.

FUJITSU-SIEMENS Amilo Mini Ui3520, a nagyon olcso netbook

Eleg olcso 8.9" gep, atom procival, 1GB rammal, XP-vel, 60GB-s winyoval. Ara iponban 68.000 forint. Tehat joval olcsobb mint egy 901, vagy egy Aspire One.
Kinezetre szerintem csunyabb, de turheto.

http://www.fujitsu-siemens.hu/home/products/notebooks/amilo_mini_ui_352…

Esetleg valaki latott mar ilyet eloben ? Velemenyek ?

MSI laptop, érdemes?

Sziasztok!

Barátnőnek nézünk laptopot, és ezt az MSI notit találtuk eddig a legszimpatikusabbnak. A kérdés a szokásos: kinek milyen tapasztalata van vele, milyen a szervíz, mik szoktak a hibái lenni? Milyen a linux támogatottsága, működik minden vele, vagy sokat kell reszelni? (Ubuntu menne rá, barátnőnek tetszett.)

(Ha valakinek rossz tapasztalatai voltak, nyugodtan javasoljon mást, kb. ebben az árkategóriában.)

Irodai munkára, meg netezésre / filmnézésre használná, azt gondolom bírni fogja.
Előre is köszi a segítséget.

uj laptop - segitsetek donteni :)

udv!

aki ismer, tudja, hogy dell parti vagyok, de sajnos o most nem jatszik, anyagi okokbol.

surgosen kell vennem egy laptopot, mert a regit sikerult tonkrevernem (aki olvassa a blogomat, latta a multkori billentyuzet-"beazast".. :D), es utazgatnom kell eleg sokat.

ami fontos:
- jo felbontas, ertsd: 1650x1080 vagy full HD (de full HD nem lesz ilyen kategoriaban)
- jo proci (45nmes P8xxx ill T9xxx)
- strapabiro legyen :)
- kaphato legyen hozza (ha nem alapbol olyan) garibovites, ezzel egyutt >=3 ev garit tudnia kell, helyszinit (nem akarok heteket varni ra)

a keret nagyjabol 200-250 netto.

amit neztem, de nem tudtam donteni:
o egy T61, regebbi szeria, igaz, de ok nagyon strapabiroak
o a jelenlegi befuto, egy R500as, igazan tud mindent, de nem tudom mennyire kiraly

egyeb otlet?

update: lent elkezdtujk fejtegetni a 8g ram tamogatast. ez NEM kovetelmeny, csak mivel a legujabb chipsetek tudjak... a felbontas, es az eros proci szamit nagyon. hw virt uygis van mar mindegyikben (ugye?)

Laptop proci - melyiket

Helló!

Ismersöm két laptop között vacillál. Nem tudom, hogy melyik a gyorsabb, jobb gépezet.
Ez:
http://www.notebook.hu/notebook/compaq/hp_pavilion/hp-pavilion-dv5-1160…

Vagy ez:
http://www.edigital.hu/MSI_notebook/MSI_GX630X-007HU_notebook-p40509.ht…

Alapvetően az a gondom, hogy nem tudom, hogy melyik processzor a hatékonyabb. Ez döntené el a kérdést.
Szerintetek melyik legyen?

XP támogatás van? Acer Aspire *

Üdv!

Teljesítményre és árra nagyjából Acer Aspire 5730Z-hez közeli laptopot keresek. Konkrétan ez előbbit néztem ki magamnak, viszont úgy látom, hogy egyáltalán nincs XP-s támogatása. Vettem két ilyet is a közelmúltban, de mindkettőre linux került, így nem kísérleteztem XP-vel, alapból csak Vistához adnak hozzá drivercsomagot, a hivatalos honlapon nem találtam.

Kérdés: Létezik ehhez a géphez bármiféle XP-s terméktámogatás?

Opcionális kérdés #1: Ha az első kérdésre a válasz igen, akkor hol?

Opcionális kérdés #2: Ha az első kérdésre a válasz nem, akkor milyen gépet ajánlanátok?

Amire kéne: elsősorban kottázásra, samplerelésre, egyszerű zeneszerkesztésre (Sibelius, Finale, Nuendo, Reason, Native Instruments stb.), ezek mind XP-s programok. Nem ártana bele valami használható hangkártya (ne legyen zajos se be, se ki), az előny, ha a videokártyának saját memóriája van. Amúgy paraméterekre a fent megjelölthöz közeli kéne (árban is).

Köszi a segítséget!

ubuntu nem megy fel, help

Üdv!

Adott egy dell gép, azon korábban egy UHU volt felrakva, de az nem tetszett a gazdinak, és Ubuntut akart rakatni velem.

Leformáztam a vinyot, és bebootoltattam, de amikor feljön a már grafikus felületű nyelvkiválasztó, és rámegyek hogy következő, akkor tölt a gép a végtelenségbe, és nem hajlandó továbbmenni.

Pls segítsetek, fontos!

Üdv: v

laptop ram bővítés

üdv
szeretnék a laptopba berakni még egy 2gb-s modult. az lenne a kérdésem, mire kell ezeknél figyelni?
emlékszem régen voltak gondok a sdramokkal és még ddr ramokkal is, nem minden modul ment egymással együtt, nem volt mindegy, hogy 1 vagy 2 oldalas, meg az sem volt mindig mindegy, hogy melyik modul melyik slotba kerül, meg hasonlók.
ez még mindig így van ddr2-nél is?
pontosan nem tudom, milyen ram van benne, csak rákukkantottam, 2gb-s, kétoldalas, micron chipes ramok, elvileg ddr2 800mhz.
amit tudnék bele venni most hirtelen, az szintén 2gb, kétoldalas, ddr2-800, ocz gyártmányú, ocz chipes.
lehetnek kompatibilitási gondok velük?