Notebook, laptop, mobiltelefon ...

Nokia push email

Hogy lehet megcsinalni nokia telefonon, hogy akkor is normalisan menjen a push email, ha nem azon az otvarnyek nokia messagingen megy at az account?

Ha leszakad (eleg gyakori pannon 3g...) akkor nem csatlakozik magatol vissza.

Szerintem a nokia messaging eseten se csinal mast mint

while (true) {
try {
connectMailbox();
}
catch (Exception e) {}
}

:)

IBM T41 gond

Volt hogy elindult a gép, betöltődött a linux, majd pár perc múlva a kép elkezdett csikozodni összevissza és teljesen kifagyott (ssh, ping semmi nem ment) Gondolom alaplap hiba, azon belül is a jó öreg Ati 7500, alaplap FRU: 39T5430

Nemrég a kezembe került egy sose használt T40-es alaplap (FRU: 91P7998), gondoltam egy próbát megér, mivel teljesen hasonlónak tűnt (minden csati ugyanott, chipsetek is ugyanolyanok). Szétszerelés, összerakás, elindit. Power és aksiled világit, mintha a winyó is felpörögne, kép nincs, látszólag nem bootol semmi, power gomb megnyomására szinte azonnal kikapcsol. Megvan még a régi 1.6-os procim is azzal se indult. Mi lehet még a gond esetleg? Lehet rossz ez az alaplap is?

Bármi használható infót szivesen vennék, nagyon megszerettem ezt a Thinkpadot.

Lenovo SL 500 - vennel ilyet?

Hello mindenkinek!

A Lenovo honlapjan kineztem magamnak a cimben szereplo Lenovo SL 500-at. Azert nem T vagy R szeriat, mert erre van keretem(~560 UK font).

A celom vele a mindennapi netezesen/filmnezesen/zenehallgatason tul a legkompatibilisebb BSD, az OpenSolaris es Linux futtatasa tanulas celjabol.

A kerdesem azokhoz szol, akiknek van, hasznaltak mar, hogy mik a pozitiv/negativ tapasztalatok, kb. mennyit bir az akksija, mennyire van jol osszerakva, stb. Ugyanis az egyik helyen azt olvasom, hogy milyen szuper, van benne rollcage, stb stb, a masikon pedig, hogy egy fostalicska, senki ne vegye.
Igy ugy dontottem, hogy a HUP olvasoi ele tarom a problemat es ezzel egyutt a kerdest: Vennel ilyet?

Illetve ha tudsz jobb alternativat hasonlo arban, annak is orulok!

Koszonom!

Lenovo garancia hogyan

http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/warrantyLookup.do?type=7666&…

A hivatkozott garancia Location részében Ireland szerepel, a kérdésem, hogy tudom-e érvényesíteni valamilyen módon itthon - Magyarországon - a garanciát (egy használt Lenovo X61s megvásárlásáról lenne szó)

A jelenlegi tulajdonosa szerint a hivatkozott garancia worldwide, honnan tudhatnám meg, hogy valóban így van-e?

MSI VR601 Ventillator :S

Hello!

Szuksegem lenne egy VR601X-012HU notebookhoz valo ventillatorra. Egen foldon nem talalok sehol. Persze legeloszor az albacompal vettem fel a kapcsolatot. De ok azt valaszoltak hogy nem forgalmaznak alkatreszeket vigyem be a gepet... Ami kicsit nehezkes is lenne, meg egy vacak ventillator csere miatt ne legyen gepem hetekig?!:S
En nem ertem a kapitaluzmus lenyeget, vagy mi bajuk azzal ha en egy ventillatort veszek tolluk?

Eee PC 1000H - Linux

Üdv mindenkinek. Friss Eee PC tulajdonos vagyok és úgy gondoltam legyalulom róla a rajtlevő XP-t és helyettesítem egy Archlinuxxal. A neten mindenfelé azt írják hogy minden funkciója működésre bírható a kis gépnek, sajnos nálam ennek ellenére rakoncátlankodik. Sok hasznos írás van az Archwikin, de elég nagy köztük a káosz és nincs lefedve minden típus. Noha ezek a gépek hardverileg elég hasonlók, az apró eltérések komoly fejfájást tudnak okozni (pl nekem). Segítséget kérnék mindenkitől akinek 1000H-ja van, és feltett magának rá bármilyen Linuxot, írja le a tapasztalatait - elsősorban hogy mi ment egyből, mi az ami gondot okozott, mit sikerült megoldani, és mit hogyan -. Az összeszedett információkból szeretnék írni egy blogbejegyzést ahoz hogy aki Linuxal próbálkozik milyen disztribúcíót válasszon és kis segítséget hogy mit miként hogyan. Ha sikerül mindent nekem is működésre bírnom úgy ahogy kell, csinálok egy Howtot az Archwikire.

Szóval várom a segítőkész lelkes emberek közreműködését, esetleg kinek kedve van, vegyen fel MSN-en.

Most pedig a saját tapasztalataim (már ami hirtelen eszembe jut:))

A bootolás telepítés lényegében simán ment. Ugyan a wifi alapból nem működik de az ethernettel semmit sem kellett ügyködnöm. A 2009.02-es Archlinux telepítő Core-install iso-ját használtam amit az UNetbootin windoowsos változata segítségével raktam rá a pendriveomra (szerintem ez a legkényelmesebb mód:))

A telepítést először csak úgy a szokásos Beginners Gude-os módszerrel tettem fel (ami mellékesen egy nagyon jó kis segédlet szerintem.) majd rájöttem hogy itt bizony sokminden nem fog menni out of the box, szóval nekiálltam beizzítani a wifit ez alapján: link

Sajnos ez nem oldotta meg a gondomat ugyanis bár a cikk írójának biztosan működött, nekem nem. A wifit már látta ugyan, de csak security nélkül volt hajlandó csatlakozni és úgy se stabilan. Továbbá az intel driver sem ment ahogy kéne, nem tudom a mai napig sem hogy miért, minden esetre szaggatott a Gnome folyamatosan.

Újra nekifogtam hát a telepítésnek előröl, ez alapján a guide alapján. Kernelnek a kernel26-eee901.tar.gz-t használtam.

Sikerült beállítanom az X-et, a képernyő nem szaggat, dri szépen megy, KDEmod4-et használok, általában jól viseli. A touchpadot is beállítottam még az első leírás alapján és szépen működik (görgetés mód két ujjal való kaparászással érhető el.)

Webkamerát is működésre bírtam, már nem emlékszem pontosan hogyan de arra is van leírás és nem volt vele bonyodalom.

Ami nem működik az a mikrofon, és a wifi. továbbra is csak encryption nélkül hajlandó csatlakozni, nem működik sem a wep sem a wpa, holott mindenütt azt olvastam hogy mennie kell (egyedül a wpa2vel vannak gondok). Megpróbáltam a netcfg2 helyett NetworkManager-rel, mert valakinek azzal ment, de semmi változás. Azért meghagytam, mert KDE alatt csini kis gium van hozzá és autómatikusan csatlakozik (most védtelen használom a routerem addig de nem örülök a helyzetnek). Apropó, valamiért az iwlist képtelen volt észlelni a hálózatokat de mióta feltettem a NetworkManagert, azóta megy.

A fancontrol még nem megy, és a cpufreq sem. Hirtelen ennyi jut eszembe. Várom a kérdéseket.

linux/memtest fagyi

hali,

egy ideje fagy a baratnom gepe: Acer Travelmate 2400
varatlan pillantabe csontra fagy, se console se ssh

probaltam memtest-et de a 3 menetben megfagyott az is, csak memtest86 utan villogot a piros + jel, a % kijelzo nem mozdul, memoria hibat nem jelzett.

azonkivul nem reg olyanokat csinal hogy suspend utan neha nem jo a billenyuzet, suspend/resume utan ismet jo. a touchpad meg ugy tunik vegleg bemondta az unalmast. nem tudom hogy ez
mivel laptop eleg nehez cserelgetni es talalgatni mi a rak van.

vmi 5 let? low mem hiba? a memtest csak az elso 128Kb ot hasznalja, talan az a hibas?

valamelyi hir hozzaszolasnal lattam vki mondotott vmi net-es progit ami broadcast-oldja a kernel oops-ot

Dell XPS 1530 vagy hasonlo

Laptop vasarlas elott ...

4.5 eves dell laptopot valtanam ki, le a kalappal eddig nagyon jol birta, zero gond ...

ami kene nekem:
- 15.4 vagy esetleg 17 es kepernyo, nagy felbontassal : 1920xYYY ( kepszerkesztes miatt )
- winyo meret kb 300 GB, jo lenne a 7200RPM
- vmi jobb proci 2.4 GHZ Core 2 duo
- az nem nagyon erdekel meddig birja az aksi, inkabb desktop replacment lesz
- nvidia video - nem jatekra kell, de linux alatt ez a legjobb valasztas
- mem 4GB
- jo lenne ha nem lenne nagy tegla
- jo megbizthato marka

ja es persze linux menjen rajt, ne kelljen reszeleni(http://hup.hu/node/69407) LOL

a Dell XPS 1530 ez mind tudna, mar ki is neztem, de elotte gondolotam itt rakerdezek, mindig jo hallani velemenyeket.
UK-ba lesz megveve, hacsak otthon nem olcsobb ( lesz 1 hetem otthon ha esetleg ugy alakul)

a nagyfelbontasu kepernyo miatt eleg nehez ilyet talalni, de tobb szem tobbet lat. meg persze sajat tapasztalatot hallani mindig jobb mint barmi review

Felhasznalas:
- kep szerkesztes, pl raw convertalas, panorama osszefuzes, stb
- net, dvd iras/olvasas, filmnezes, stb
- evbe eccer talan jatek