Notebook, laptop, mobiltelefon ...

Linux rendszer alapú telefon

Szervusztok!

A T-mobile termékpalettáján van jelenleg olyan telefon ami beágyazott Linux rendszert tartalmaz?
A jelenlegi Motorola E398 K1 telefonomat cserélném le annak reményében, hogy gyorsabb internet elérésem lesz általa. Szóval 3G/HSDPA képes készülék kell a jelenlegi EDGE alapú helyett. Gondoltam, ha már cserélek akkor érdemes Linux alapút választani a nagyobb kompatibilitás reményében.

Köszi a válaszokat!

--
sirkalmi

Félhulla laptop

Ideiglenesen (kb 3 éve) nálam állomásozik egy Compaq Evo 610c (persze már akkor se volt új). Szinte tökéletesen megy - amikor megy. Ellenben kb 1/2 éve kitalálta azt, hogy nem kapcsol be. Az elején elég hektikusan csinálta, mostanra teljesen stabilan. Ha kikapcsolom, és kb 1/2 - 1 órát pihen, akkor nem hajlandó életre kelni. A többé-kevésbé bejáratott megoldás az lett, hogy ilyenkor kihúzom a tápot, leszedem a dokkolóról, kiszedem az akksiját, és pihentetem. 1/2 perc, 1 perc, 2 perc, negyed óra. Mikor mennyi áramtalan "pihi" után - általában akksi, dokkoló, táp vissza, és szépen elindul. (Sajnos van, hogy nem indul 2-3 ilyen ki-be után, akkor elég sokat el lehet vele szöszmötölni.) Van valakinek tippje, hogy mi lehet a baja, és hogy lehetne meggyógyítani? (Gyerekeknek nagyon jól működik - ha épp sikerül elindítani.)

Dell Studio 1537+ RS MMC gááz

Sziasztok!
Nagy baj történt, aminek fogalmam sincs mi az oka.
Következő: RS-MMC-re lett fotózva kb. 20 kép ballagásról.
Laptopba be, Vista, TCMD-vel megtekintettük.
Utána bennthagytam a kártyát és átmentem Ubuntu 9.04-re. Ezt megcsináltam közben néhányszor.
Először látta az Ubuntu is az mmc-t, kint is volt asztalon ikonban.
Legközelebb mikor át akartam másolni a képeket, már nem látta se az Ubi sem pedig a Vista.
Már kártyaolvasó sem látja. Egyik programmal ismerős megtalálta rajta a korábbi képeket, csak pont ezt a 20-at nem ami lényeges lenne.
Hova tűnhettek??? Törlésre nem adtam ki parancsot se win se linux alatt.
Egyáltalán merre keressem őket, vagy már le is lehet mondani róluk?
1-2 tippet adjatok légysz, ha tudtok! Köszi!

Miért visszhangzanak azok a telefonok akik engem hívnak?

Van egy Asus P535-ös PDA-m tud mindent csak telefonálni nem a legjobb vele :S
Akik engem hívnak azoknak visszhangzik a telefonjuk valamiért.
A google szerint van egy 4.9.1-es RADIO rom amit feltelepítve ez megszűnik,de nálam ez nem vált be.
Ja és Vodás vagyok ha ez számít.
Volt valakinek hasonló problémája?

Acer Aspire 3100 cd/usb boot nem megy

Ismerősömnek szeretném megcsinálni a notebookját, garanciával már volt alaplapcseréje. Biosban beállítom sorrendet normálisan. Bekapcsolásnál f12, tekeri gép fél percig a lemezt, majd tovább, megy de a listában se cd, se usb nincs csak, hdd, ill. network boot. Egy fórumon láttam már ezt a problémát, de ott nem írtak megoldást. Valaki nem találkozott már ezzel a problémával?

LENOVO NB 3000 N500 vélemények

sziasztok!

Laptopot szeretnék venni és a tárgyban szereplő elnyerte a tetszésemet, szeretném megkérdezni a véleményeteket, hogy érdemes-e?
Akinek ilyen gépe van, elégedett-e vele?

ui: általános használatra kellene, játék nem tartozik bele. :) max keret 140ezer.

Köszönöm előre a segítségeteket!

home mini server

Nem egeszen ebbe a temakorbe illik, de nem akartam ujat inditani ezert.

Annyi lenne a kerdesem h ki mit ajanla az alabbi esetekre:
1, mini pc, otthonra szervernek, routernek, ftp stb. lenne rajta, amennyire futolag neztem 2 magos atom procival lenne jo, azon kivul ami kellene bele, 1G ram, 1db 2,5-es vinyo, es 1 bovitohelye vagy 2 halokartya vagy vmi amivel normalisan tudnek route-ot allitani (ha lehet kihagynam az usb-s halokartyakat egy ilyen gep eseten), ami nem kell: hangkartya, uberszuper videokartya, optikai meghajto (nem kizaro ok ha van, de nincs ra szukseg).
Ezen felul lenyeg az alacsony fogyasztas, lehetoleg nem tul nagy meret es a minimalis zaj. Elony ha van beepitett wifi benne.
2, masik verzio, vmi jol konfiguralta wifi router szeruseg amire akar minimalis tarhelyet is tudok kotni, es jopar halozati beallitast meg tudok tenni rajta (ha komplett linux van rajta amit nyuzhatok az megjobb, foleg elony ha lehet ftp es http szolgaltatast is csinalni vele)

Koszi!

Sony Vaio notebook igen/nem?

A héten kell vennem egy notebookot, 2-300e körül szánok rá, hogy azért mégis csak egy erősebb valami legyen.

Elsőre ezt néztem ki

Ami tetszik benne, hogy elég jó a billentyűzete és a kategóriájában az egyik legnagyobb a képernyő felbontása. Nem osztott memóriás a vga.

Van valakinek tapasztalata ezekkel a vaio notebookokkal kapcsolatban? A sony-t nem feltétlenül notebook gyártónak ismerem.