LENOVO NB 3000 N500 vélemények

sziasztok!

Laptopot szeretnék venni és a tárgyban szereplő elnyerte a tetszésemet, szeretném megkérdezni a véleményeteket, hogy érdemes-e?
Akinek ilyen gépe van, elégedett-e vele?

ui: általános használatra kellene, játék nem tartozik bele. :) max keret 140ezer.

Köszönöm előre a segítségeteket!

Hozzászólások

Jókat hallottam róla.

"A fejlesztot azert fizetik, hogy oldja meg a problemat. Ez egy kemeny szakma." - Chain-Q

Szervusz!

Nem akarlak lebeszélni a Lenovo-ról (nekem is az van)
-de talán érdemes lenne megnézni a FuSi gépeket is, mert ebben az árkategóriában jobb felépítésű gépet kaphatsz ezért az összegért!
Ha nem ódzkodsz a FuSi-től akkor nézz szét az ő portájukon is!

Üdv!

Természetesen!

Nem erőszakoskodni akartam, csak már érdemesnek tartom a FuSi-t, hogy megnézze az ember.
-régebben tényleg nem a legjobban összerakott vas volt az övék, de sokat változott a minőségük. Ráadásul jó irányba!
Nem bántani akarom a Lenovo-t, de az N széria közel azonos minőségű mint a FuSi ~egyazon árú gépei.
Legegyszerűbb ha bemégy egy boltba és megfogdosod, neked melyik !tessék! jobban, milyen a kijelző pánt, milyen a monitor, milyen nyomkodni a gombsort, mennyire esik a kezedre a billentyűzete. Ez mind-mind fontos, és ez sajnos tényleg abszolút szuverén dolog.
Nekem kihullik a hajam, ha egy billentyűzet puha -nem szeretek a takonyba kotorászni -lehet, hogy hülyeség, de ilyeneken is múlik egy noti vásárlás.

Üdv!

"az N széria közel azonos minőségű mint a FuSi ~egyazon árú gépei"
A Lenovo normális műanyagból szereli ezeket a gépeket, a FuSi meg fröccsöntött vacak. A különbséget ott veszed észre, ha rárakod a kezedet: a FuSi teljesen behajlik alatta. Ha az ujjaddal erősen nyomogatod a tapipad melletti részt, akkor az egész billentyűzet mozog vele. Rosszabb esetben még kattint is :)

Nekem volt egy Amilo Pro v2055-ösöm, és nagyon rossz tapasztalataim voltak vele. 2 haveromnak is van N200-asa, és mindketten nagyon meg vannak elégedve vele.

"A fejlesztot azert fizetik, hogy oldja meg a problemat. Ez egy kemeny szakma." - Chain-Q

Nekem is N200-asom van, így csak arról tudok véleményt alkotni. Egy éve használom, eddig abszolút rendben volt vele minden, nagyon elégedett vagyok vele. Nem nagyon tudom ugyanakkor elképzelni, hogy rosszabb irányba mentek volna el az N500assal :)
Ugyanakkor abban a 140-es keretben nem tudom milyen processzor van... 1-2 hete nézegettem az 500-asokat, de C2D procival 160 felett kezdőtek, szóval kíváncsi vagyok, mivel nézted.

Nekem N200 talán kicsit jobban tetszik az N500-nál.
Előbbiben legkevésbé az tetszik, hogy lecsukott kijelzővel középen, hátul lenyomva elég csúnyán tud hajlongani az egész fedél.

N500-nál másféle pántok vannak (valamiért mostanában divat lett ez, vajon strapabíróbb?), viszont ami nem tetszett benne: nem fogja külön semmi a fedelét, tehát becsukott állapotban nem akad be semmi rögzítés.

Egyik sem "laposra nyitható" kivitel. :)

Linux mindkettőn futott, igaz, egy model=lenovo sort be kellett szúrni a hanghoz (bár ahogy olvastam, elvileg bizonyos beállítások mellett ez sem kell).

"A Lenovo normális műanyagból szereli ezeket a gépeket"

Most nem azért, de fogtál már N500-at a kezedbe? Az IBM nevével adják el a kínai szutykot - egyik kollégának 3 hónap alatt szétkopott a billentyűzet meg körülötte a műanyag, karcolódik stb. Ráadásul ki az az ergonómiai vadbarom, aki a Home és End billentyűket Fn-el elérhetővé teszi? Szerintem jobb FuSikkal van egy szinten az N500. Nem mondom, hogy nem jobb, mint az átlag FuSi, csak nehogy elhidd magadnak, hogy Thinkpad-et vettél, mert azoktól nagyon messze van.

---
;-(

ha a masszivabb kiepites szempont, akkor erdemes inkabb egy thinkpad-et nezned. R szerias notik kozott talalhatsz jot ebben az arban.

Nekem Lenovo R61i-m van, eddig semmi gond vele, azon kívül hogy XPs drivereket úgy kell vadászni hozzá és nem is stabilag. A Vista meg... franc tudja, mitől instabil. Linuxszal megy.:)

Drivereket vadászni??? Ezt Te sem gondolod komolyan! Beírod a product numbert és csak le kell töloteni a drivereket ami gyárilag a gépedhez való! http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/homeLenovo.do
Vista alatt mi instabil? Itt R61 NB0NCHL [debian/ubuntu/xp/vista/win7] alatt napi használat mellett semmi probléma nincsen vele! Az tény, hogy az ócska Samsung memóriákat kicseréltem Kingstonokra.

--
ρjФ†г@chariot

Nekem is egy N500-m van, Ubuntu Jaunty-val (64 bites) hasznalom mar december ota.

Egyetlen problema a beepitett webcammel volt, mert csak 2.6.29-es kernellel hasznalhato normalisan, es akkor is csak a cheese programmal, a Camorama program nem tud kommunikalni az eszkozzel.

A gep pedig eleg csendes, legalabbis a korabbi laptopokhoz kepest, amikkel talalkoztam.

FuSi - Lenovo osszehasonlitasban en mindenfelekeppen a Lenovo-t ajanlom.

Mate

Vettem egy ilyet (N500) a gyerekemnek. 32 bites Intrepidet raktam rá. Minden külön config nélkül, out of the box működik az összes hardver, amit eddig próbáltam: hang, wifi, webcam. Elismerés az Ubuntunak.
--
CCC3

Szia,

csatlakozom néhány előttem szólóhoz, minden árkategóriában csak olcsóbban kapsz gépet mint Lenovo-t. De ha nem 3D-re kell, akkor fizesd ki azt a néhány FT pluszt, mert megéri. Én és egy barátom kb 2002 óta használunk R és T verziókat (tudom ez kétszer annyi is lehet). Nekem 2, neki 3 volt/van csak jókat tudunk mondani róla. Egy T61-ben ugyan tönkrement egy év után az aksi, de maga a gép az jó. Mindezek mellet nemegyszer okozott már meglepetést a semmire sem való Intel X3100 integrált vezérlő... volt olyan 3D alkalmazás, ahol az asztali 6600GT-t csúnyán megalázta. (igaz az az asztali fele olyan gyors volt mindenben)

Csatolva egy link: itt már 100k+fánál kezdődik az áhított verziód

http://www.usanotebook.hu/index.php?tpl=dsearch&kategoria=107&alkategor…

Csak ajánlani tudom!
Sok sikert hozzá'

Helló!

Én is a topicban említett notebookot akarok venni, Ubuntu 9.04-gyel! Akkor tuti megy rajta minden alapból? Videókártya is megfelelő sebességet tud?

Hol érdemes megvenni a gépet? Én SSD-t kérnék hozzá, de sehol nem láttam SSD-vel. De ugye lehet bele tenni? Olyan bolt kéne, ahol beszámítják a vinyó árát.

Az itthoni Lenovo-szervizről jókat írnak (a boltok). Ha kérnék +2 év garanciát, akkor ez tényleg tökéletes gép lenne.