Notebook, laptop, mobiltelefon ...

Android

Mivel egyre tobb Android felhasznalo van itt, gondoltam erdemes lenne nyitni egy "hivatalos" kerdezz-felelek topicot.

Kezdetnek van egy problemam: Magyarorszagon nem legal a fizetos app. Hogyan tudnek megis hasznalni fizetos appokat? Ha nem lehetseges az, hogy fizessek ertuk a Marketben (mert hajlando lennek), akkor honnan lehetne ezeket letolteni?

milyen tablet laptopot érdemes venni?

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy milyen tablet laptopot érdemes beszerezni? Keretet még nem igazán tudok mondani, mert nem igazán vagyok tisztában az árakkal. Nem tudom, hogy mennyire használható linux ezekkel, fontos lenne valamilyen olyan szoftver, amivel elmenthető a képernyőre írt jegyzetek stb, olyasmire gondolok, amit win-en szoktak használni.

Előre is köszi a segítséget!

Üdv

lenovo sl500

Hi!
Van egy lenovo sl500 -m de mintha nem lenne minden franko a mukodosben.
A ventillator mindig megy, nem nagyon hangos de azert hallani.
Az akku kb 2.5 orat bir, es valami erdekes modon tegnap 3.5 felet birt.
Arra lennek kivancsi akinek ilyen van tapasztal e hasonlokat.

Ubuntu 9.4 fut rajta.

elore is koszi
szep napokat
zsomi

Notebook önálló életre kel

Érdekes problémával állok szemben.
Egy Dell XPS M1530 notebookom van, Ubuntu Jaunty 64-bites operációs rendszerrel.

Nagyon jó gép, de van egy nagyon bosszantó hibája. Egy idő után önálló életre kel. Ez kb annyit jelent, hogy magától kattintgat, van, hogy az egeret is mozgatja, beszúrja a vágólapon lévő szöveget mindenfelé, bezárja a megnyitott lapokat Firefoxban, vagy épp megnyit egy könyvjelző mappát. Nagyon bosszantó.

Akkor szokta elkezdeni, mikor több órája megy a notebook. Tudni kell, hogy nagyon melegszik: a touchpad körüli rész szinte forró. Ubuntu alatt használok hőmérséklet-jelző szenzorokat, amik mindig normális értékeket mutatnak. A touchpad körüli rész (ami nagyon forró szokott lenni) fémes borítású, egyesek szerint a Dell így oldja meg, hogy kivezeti a hőt, és nem benn tartja.

Régi, Acer notebookom is önálló életre kelt néha, de sokkal ritkábban és nem ilyen durván, hanem csak max beszúrta a vágólapon lévő szöveget valahová. Ott a billentyűzeten volt lehetőség arra, hogy a touchpadot kikapcsoljam és az meg is oldotta a problémát. Itt ilyen lehetőség nincs, azonban leszedtem a gsynaptics nevű touchpad-kezelő progit és mikor ezzel kikapcsolom a touchpadot, akkor úgy tűnik, hogy visszanyerem az irányítást a gépem felett. A dolog így is nagyon bosszantó, szinte minden nap előjön.

Mitől lehet ez, illetve mi lehet a megoldás? Normális-e, hogy a touchpad körüli rész szinte forró? Most is több órája megy a gép, íme az adatok:
CPU hőmérséklete: 53 C
Merevlemez: 51 C
Videókártya: 67 C

milyen gps loggert?

jelenleg egy garmin etrex legend c készüléket használok többekközött tracklog gyűjtésre, későbbi kielemzés, térképes megjelenítés, emlék :) stb céljából.

ez a jelenleg használt környezetben okés, de új alkalmazási területen is szükségem volna gps loggerre, aminek semmi mást nem kell tudnia csak tracklogot gyűjteni (képernyő, egyéb extra funkciók nélkül) 1mp alapon, mindezt nagy haladási sebesség mellett...

gpsbabel -el tök jól kezelem az etrex legend -et, de valami bluetooth vagy bluetooth + usb vagy csak usb kapcsolatos logger is kellene ami linux kompatibilis.

rbt 1100 (kép) volt kinézve de utánanézve úgy néz ki, h nem fog menni linux alól :(

van valakinek ötlete a megfelelő hw-t illetően?!

szerk: az adatok minden esetben utólagosan kerülnének letöltésre, realtime tracking nem kell...

köszi!

laptop + elektromos halozati problema -> kaput?

Az tortent, hogy az egyik - hagyomanyos - ego a konyhaban kiment, es lecsapta a biztositekot is.
A laptop a konyhai halozaton volt, es aktualisan nem is erzekeltem, hogy van-e valami bibi vele.
Masnap reggel seki-sebe ...
Kerdes az, hogy egy ilyen aramlokestol a tapegyseg vedi-e a gepet magat?
Azt kimertuk, hogy a tapegyseg elszallt, mivel nem jon ki semmi petro rajta (szaga nem volt, legalabbis nem ereztem).
... de olyan megnyugtato lenne, ha tudnam hogy a gep tulelhette.

Koszi,
k.

Toshiba bekapcs- kikapcs

Helló!

Volna egy Toshiba Satellite L30-11N laptop amit igencsak lestrapált állapotban csillogó szemmel átadtak nekem, - Javítsd meg! :)

A gépről nem azt kell kérdezni, hogy mi történt vele hanem, hogy mi nem. Ezt ne is firtassuk....

A lényeg hogy mikor bekapcsolom a venti elindul fújja a levegőt, winyó is felpörög, cd led villog, wifi led felkapcsol, de a képernyő fekete marad majd kb 2 másodperc után kikapcsol. Ezután bekapcsolja magát aztán megint ki és ez így megy amíg a power gombbal közbe nem szólok.

Nem sipol, nem ad semmi jelzést.

KIcseréltem a memóriát, a winyót, kiszedtem a cd meghajtót, az akksit (ezt már csak kínomban) de semmi haszna. Ugyanazt csinálja.
Van ötletetek, hogy mit tudnék sámánkodni még vele?

Köszönöm!

Notebook vs. asztali gép

Sziasztok!

Korosodó, és főleg egyre megbízhatatlanabb gépemet szeretném cserélni. Elgondolkodtam, hogy notebookot veszek helyette, mert:
- mobilitás, alkalmanként elhurcolnám ide-oda
- kisebb helyet foglalna a lakásban

Ellenérveim:
- sokat használnám otthonra, otthoni monitoromon
- így már majdnem olyan a dolog, mintha otthoni gépem lenne, azt meg vehetnék SOKKAL olcsóbban

Szóval, kérdésem az lenne, hogy kinek milyen tapasztalata volt ilyen váltással (asztali gép -> notebook).
Felmértem a saját igényeim, és látom, hogy annyira nem lenne szükséges a dolog, de tervezem esetleges más városban (vagy külföldön) dolgozást. Akkor viszont már hasznos jószág, és mivel most cserélném a gépet, 3 éves garival venném mindenképpen. Az viszont ciki, ha 1 év múlva az új asztalit kellene eladni, és venni egy laptopot.

Szóval, kérdésem az lenne, hogy kinek milyen tapasztalata van ilyen váltásokkal? Szubjektívan, megbánta-e, vagy megérte a dolog.