Notebook, laptop, mobiltelefon ...

MSI laptop szervíz (sürgős)

Szevasztok

Történt egy kis baleset. Barátnő otthon, skypeolás közben leöntötte az MSI Windjét teával. A beszélgetéssel nem volt semmi gond, letörölte (ahogy mondta, jutott a billentyűzetre is) és használta tovább. Utána, kikapcs, aztán ma reggel ír sms-t, hogy nem megy a gép billentyűzete, a gép bekapcsol mondjuk (azt mondta, h furán viselkedik a win, ez nem tudom mit jelent pontosan, de el tudom képzelni).

Ez természetesen nem garanciális, de sürgősen szervízre lenne szükség, kinek milyen ötlete van? Több oldal is arra utal, hogy az Albacomp intézni az ilyen ügyeket. Kérdés: tudja valaki mennyi ideig tart náluk az ilyen, nem garanciális szervíz? (ahogy elnézem billentyűzetcsere az minimum befigyel) Érdemes az ilyet máshol megcsináltatni?

Ki milyen tanácsot tud adni, a minél gyorsabb javítás érdekében?

Előre is köszi, azért kérdem itt, mert én jelenleg írországban vagyok, így kicsit nehézkes 1, a kommunikáció
2, a személyes segítség.

[Update]: anno az edigitalban vettük, az ő szervizük pl. milyen gyors?

[Update2]: a noti még garanciás, így ez egy elég szar dilemma: 1, vagy a szakszervíz cseréli ki (lassú és drága, de a garancia marad) 2, vagy hozott alkatrészből valaki segítségével kicseréljük (olcsó és gyors, de ugrik a gari). arr, utálom az ilyen helyzeteket. este meglátjuk, hogy segített-e neki az egész napos száradás, akkor jelentkezem megint.

Laptop filmkódolás

Sziasztok!
Régebben hallottam sok horror történetet pl. AMD processzorokkal kapcsolatban, hogy valaki elindított egy videó kódolást, aztán leégett a gép.
Van ilyen veszély egy modern Intel processzorral szerelt gép esetén? Egyik ismerősöm akar Windows XP op. rendszer alatt, laptopon avi-ból dvd-t csinálni, Nero 7-el. Lehet ebből valami gond?

PNA Rom frissítés

Helló!
Tud valaki valamit a címben említett műveletről?
Olvasgattam fórumokon és ha jól vettem ki akkor ezzel lehet frissíteni az egész oprendszert vagyis PNA-ból PDA-t csinálni.
A windows mobile CE helyett egy windows mobile 6.5-t feltenni!? Vagy talán Androidot!?

J&W Minix M1000 netbook-hoz alátét

Sziasztok!

Nem tudom Magyarországon lehet-e kapni netbook alátétet. Mint pl. notebookhoz a Logitech Portable Lapdesk N315. A netbooknak az alján vannak szellőző nyílásai, és így kellene valami amit alá lehetne tenni amikor ölbe használom a gépet. Lehetőleg amit könyen lehet is vinni bárhova a netbookal együtt.

Ubuntu telepítő testreszabása/karcsúsítása

Hali!

Asus eee pc 2G masinára kellene ubuntut telepítenem. (Esetleg alternatívát is javasolhattok, de semmiképpen nem szeretnék hitvitát a dologból). A probláma az, hogy alapból 2 gigás ssd van benne amire nem megy fel az ubi telepítés. Így nem maradt más választásom, mint a 8 gigás sd kártyára rakni. Az eredmény katasztrofálisan lassú rendszer lett. Eredetileg ezeket a gépeket puppy-val szállították, de azt kapásból letörölte róla a szombathelyi rendszergazda és xp-t telepített rá... az xp éppenhogy elfért a 2 gigán, de az is csak elköszörül rajta. Az igaz, hogy a puppy simán hasít a gépen, de mivel munkaeszközökről van szó nem szeretnék olyan disztrót rárakni aminél meg van kötve a kezem programok terén. Próbáltam az eeebuntut, de az még nagyobb mint az eredeti ubi. Arra keresek megoldást, hogy testre szabhassam a telepítőt, ezzel elérve azt, hogy ráférjen a 2 gigás ssd-re. (Mivel jelenleg nincs normálisan működő linux a közelemben, mindezt az akciót xp alatt kellene elkövetni.)

Minden választ előre is köszönök.

Üdv: Sferi

Androidos Pulse volt a kezemben...

Sziasztok!

Ma végre megérkezett a hozzám legközelebb lévő T-mobile üzletbe a T-mobile Pulse készülék. Az eladó felhívott. Annak ellenére, hogy egész éjjel nem aludtam, elrohantam az üzletbe.
20 perc vizsgálódás után inkább nem vettem meg. El sem tudom képzelni, mire használhatnám, miben különbözik pl. egy Nokia 5800-tól? (Hacsak abban nem, hogy nem tud magyarul, nincsenek ékezetes karakterek, és számos olyan extra funkció hiányzik, ami egy korszerű telefonhoz már járna.) Még a "GPS"-e sem a műholdakról veszi a jelet, hanem a cellainformációk alapján próbálja a helymeghatározást elvégezni. (Kicsit félek, hogy a hatos főúton haladva az M6-ra illesztene. Nem beszélve arról, hogy ezeket a jeleket is csomagkapcsolt adatátvitellel szerzi be, ergo elő kell fizetni egy valamilyen netre...)
Az a kérdésem felétek, hogy mit lehet tenni ezzel a készülékkel? Értsd: fel lehet frissíteni a szoftverállományát? Lehet magyarítani? Egyáltalán mi benne az a nagy csoda, ami miatt két hónapot vártunk rá?

mobilnet probléma

Sziasztok,

lett egy vodafone-os mobilnetem huawei k3765 usb-s csatolóval. Ubuntu 9.04 alatt próbálom belőni egy dell inspiron 1545-ösön. Próbáltam az ubi hálózatkezelő alkalmazásával, az látszólag megy is, de az nm-appletben nem jelenik meg a lehetőség.
A vodafone saját szoftvere meg nem is látja.
Attól tartok, valami nagy lámaság, de most van először ilyen cucc a kezemben.

Van valakinek tippje, hogy mit kéne csinálni?

Szerk.: a legtöbb problémával ellentétben számomra az is plauzibilis megoldás, hogy frissítsek karmicra, amennyiben ott több az esély

Szerk2.: frissítettem, nem jobb

notebook LCD törés

ASUS F3sg: X52SG-AP176
2008. júliusi gyártás.
Ütés hatására LCD "csillagszerűen" berepedt, a képernyő ~80%-án "tejfölös minta" látható.
Bár semmi nem folyt ki, egyben maradt a kijelző kerete, fedele, zsanérok látszólag épek, külsérelmi nyom nincs stb.
(Soha, senkinek nem kívántam/kívánom ezt az érzést.)

Egyéb info: openSUSE 11.1 volt/van telepítve rajta, a boot lefut, de a korábbi automatikus (init 5) X indítás hibával leáll. Esetleg sérülhetett-e más is? Pl.: ventilátor (bár a hangján ez nem hallatszik), graf. chip, stb.

Kérdés: hova érdemes fordulni javítás ügyben?
Mo.-i márkaszerviz, vagy márkafüggetlen szerviz?

Ezt már megtaláltam: link
Itt - ha csak ennyi a baj - jelenleg bruttó 54 375 Ft-ért vállalnák a cserét, szállítással együtt (lásd még: vidéki lakos)

Tapasztalatok?

n900

Sziasztok!

Egy ideje olvasgatok már az n900-ról, de van néhány dolog amiről nem találtam egyértelmű információkat:
-kell-e rootolni, vagy tényleg gyárilag, szabadon lehet vele bármit csinálni? mennyire hackelhető?
-csatlakoztatható-e hozzá bluetooth egér (és társul-e hozzá pointer)?
-van-e benne digitális iránytű (erről olvastam eztis-aztis)?
-lehet-e majd frissíteni a maemo újabb verzióira?
-most akkor qt vagy gtk? miben érdemes rá fejleszteni?

Üdv.: KL.