Notebook, laptop, mobiltelefon ...

Mobiltelefon fogyasztása

Sziasztok!
Van itt mobiltelefonhoz értő ember?
Jól tudom, hogy ha éppen nem beszélünk a telefonon, akkor fölfelé egyáltalán nem sugároz, csak folyamatosan méri a cella jelerősségét? Illetve valamennyi időnként bejelentkezik a központba, de az elég ritkán van (saccra fél óránként)?
És ez az "egyáltalán nem" ténylegesen 0 Wattot jelent? Persze nem lenne értelme mondjuk 0.01W-tal sugároznia, ha az úgysem éri el a központot, de azért rákérdezek, hátha tudja valaki biztosan.

NEC Versa LX CMOS elem döglött?

Nemrég vettem egy használt NEC Versa LX laptopot, ami relatíve régi (p2-m 366 mhz), de meglepően korrekt állapotban van.
Ellenben azt megfigyeltem, hogy a BIOS rendszerórája újraindításonként nem változik.
Tehát beállítom neki a mai dátumot, elindul a rendszer, telik rajta az idő helyesen, aztán lekapcsolom, és másnap este bekapcsolom, de a BIOS-ban még mindig a tegnap beállított idő van. Ilyet még nem láttam. Mi okozhatja ezt? Valószínűleg az elem jó, mert az órát, és a többi BIOS beállítást helyesen megjegyzi, de mégis valami nem kerek a dologban...

Szerk: Amikor belépek a BIOS-ba, akkor az óra nem ketyeg, hanem mindig ugyanaz rajta az idő. Ha átmegyek egy másik BIOS lapra, és visszalapozok később akkor is ugyanaz az idő, mint ami korábban volt. Ilyet se láttam még.

Acer Aspire 3100

Üdv Néktek!

2 éves az Aspire 3100-as notim, és a múlt hét óta nem jutok vele dűlőre.
Először ott jelentkeztek a problémák ha rádugtam egy usb eszközt, egyből lefagyott a xp.
Elvittem szervízbe azt mondták hardveres gond nem tudnak vele mit csinálni. Ajánlottak bele egy PCMCIA kártyát, azon keresztül működött az usb, örültem. 2 napja meg meghalt a billentyűzet, egy gombra se reagál!
Kipróbáltam azt, hogy rádugok egy billentyűzetet a PCMCIA -ra, de az csak akkor működik ha betöltött a xp, Linux segítségével szerintetek megoldható a probléma?

Segítségeteket köszönöm!

Érdekes

Találkozott-e már valaki a következő problémával.
Van egy XP-s notebook, ami linux alatt teljesen jól müködik X alatt is.
A wincsit teljesen lezúztam.
Viszont ha telepítek reá egy szűz XP-t akkor a telepítéskor amikor a drivereket telepíti,
onnantól nem működik az egér és a billentyűzet. Az USB-s beviteli eszközök viszont igen.
Telepítés után sem változik semmi. Viszont csökkentett módban müszi.
A vírusirtót nem engedi telepíteni, azzal, hogy a Rendszergazda letiltotta.
Valakinek már volt ehhez hasonló problémája?

SD vagy CF foglalatú Wi-Fi kártya

sziasztok

kereskedelmi forgalomban lévő SD vagy CF foglalatos Wifi hálókártyát keresek PDA-ba, alábbiak szerint:

-működik Linux alatt
-működik Windows CE 5 / Mobile 2003 alatt
-ára nem tizensokezer forint
-nem kamcsatkából jön pl az ebay-en át, és nem kell 3 hetet várni rá bizonytalanul

ha valaki tudna ilyen típust kérem ossza meg velem. nem gond ha használt, ha valakinek van ilyenje, átveszem szívesen. gondolom megállapodás kérdése.

előre köszönöm
kzs

Aspire One vagy Eee pc?

Üdv mindenkinek, egy jó barátom kérdését tolmácsolom:

A kérdés, hogy Acer - Aspire One D250-1B vagy Asus Eee PC 1005HA a jobb választás. Mind minőség, szerviz, garancia, és Ubuntu téren.

Itt a közvetlen link a két kiszemelthez.
Aspire One D250-1B http://www.speedshop.hu/main.php?page=termek&iid=26639
Asus - Eee PC 1005HA http://www.speedshop.hu/main.php?page=termek&iid=27851

Dual SIM PDA vagy mobil

Kellene nekem egy olyan készülék, amibe a saját és a munkahelyi SIM kártyámat is be tudom tenni.
Két koncepció is van a szemem előtt. Az egyik szerint ez egy telefon és csak telefonálok vele és ha valami más kell akkor a régi PDA-mat használom.
A másik (ami ha lenne jó eszköz jobban tetszene) egy olyan PDA (vagy smart phone) amibe lehet két SIM kártyát is tenni. Az ideális jelölt a HSDPA-n kívül tud WIFI-t is van benne GPS és SD kártyával bővithető a memóriája.
Olyasmi lenne az ideális (android) mint a DSTL1.
Van valakinek javaslata vagy tapasztalata?

Siemens Lifebook Fedora 5

Sziasztok,
Ismét A közösséghez fordulok, ugyanis elég érdekes problémával találkoztam, ami a következő:
S7020D típusú Lifebook, amire FC5-öt telepítettem, 2.6.15-ös gyári kernellel.
Az IPW2200 firmware-t bemásoltam a megfelelő könyvtárba, és a drivert is telepítettem (v. 3.0.9), modul betöltődik, a wifi látszik is.
lshw mutatja is eth1 alatt.
Amikor ifconfig-gal próbálom aktiválni, kernel pánikkal megáll az egész mint a szög.
Sajnos újabb rendszert nem tudok kipróbálni, és másikat sem. Ezzel kell megoldani.
Ha valaki tud segíteni, kérem ne hezitáljon :)
Üdv,
Robert.