Nokia N900 első tapasztalat
A http://nonstopmobil.hu/ szerkesztőségétől 50 percre kaptam a kezembe egy Nokia N900 -ast. Gondoltam mielőtt megírják a cikket, ide írom az első pár benyomásom.
o a méreteihez képest nehéz és full műanyag, igaz azért van némi fém érzet
o a billentyűzet kicsi, lehetne sokkal nagyobb is, ha feljebb lehetne tolni a screen -t. A képek csalnak, nagyobbnak látszik a billentyűzet mint ami.
o A space gomb furán jobbra van csúsztatva, ezért eleinte mindenre mellényomtam.
o Az Oprendszer közepesen gyors, néhány alkalmazás igen csak lassan jön be, de ha már bejött 1x akkor ált. gyors.
o Full screen ben a youtube videók szaggatnak
o a készülék ház 50 perc nyomkodás után kellemetlen meleg volt, kifejezetten jó volt lerakni.
o A skype és a neophonex 10 másdoperc alatt bekonfigurálható és a fő hívás menüből simán használható és szépen megy is. A neophonex nem szaggat wifin és 3g -n sem, a skype viszont nekem kicsit szaggatott, de ez lehet a hálózat gondja.
o A fő képernyő, csak a hívás funkció közben forog, netezés közben nincs álló nézet, de ez nem zavaró.
o a kamere képe szép szerintem, de ebben nem biztos, hogy én vagyok mérvadó...
o Ha megszoktuk a billentyűzetet e-mail elég kényelmes írni vele.
o 1320mah az aksi ami 50 perc nyomkodás közben 1/4 -t merült le, tehát ha tippelni kell, szerintem nem fogja napokig húzni aktív használat mellett, szerintem max 1 nap vagy 1.5.
Összességében elég jó kis készülék, de annyiért amibe ez kerül én notebook -ot vagy egy fullextras netbook -ot vennék csak. Igen tudom nem ugyan az a kettő.
Aki látatlanban akart ilyet venni annak azt javaslom, mennyen majd be egy nokia boltba és fogja meg, nyomkodja meg, mert én képek alapján kicsit mást gondoltam.
A fenti összefoglaló nem lehúzni akarta a készüléket csak egy első benyomás és saját vélemény.
- Tovább (Nokia N900 első tapasztalat)
- 2754 megtekintés