Notebook, laptop, mobiltelefon ...

Nokia N900 első tapasztalat

.

A http://nonstopmobil.hu/ szerkesztőségétől 50 percre kaptam a kezembe egy Nokia N900 -ast. Gondoltam mielőtt megírják a cikket, ide írom az első pár benyomásom.
o a méreteihez képest nehéz és full műanyag, igaz azért van némi fém érzet
o a billentyűzet kicsi, lehetne sokkal nagyobb is, ha feljebb lehetne tolni a screen -t. A képek csalnak, nagyobbnak látszik a billentyűzet mint ami.
o A space gomb furán jobbra van csúsztatva, ezért eleinte mindenre mellényomtam.
o Az Oprendszer közepesen gyors, néhány alkalmazás igen csak lassan jön be, de ha már bejött 1x akkor ált. gyors.
o Full screen ben a youtube videók szaggatnak
o a készülék ház 50 perc nyomkodás után kellemetlen meleg volt, kifejezetten jó volt lerakni.
o A skype és a neophonex 10 másdoperc alatt bekonfigurálható és a fő hívás menüből simán használható és szépen megy is. A neophonex nem szaggat wifin és 3g -n sem, a skype viszont nekem kicsit szaggatott, de ez lehet a hálózat gondja.
o A fő képernyő, csak a hívás funkció közben forog, netezés közben nincs álló nézet, de ez nem zavaró.
o a kamere képe szép szerintem, de ebben nem biztos, hogy én vagyok mérvadó...
o Ha megszoktuk a billentyűzetet e-mail elég kényelmes írni vele.
o 1320mah az aksi ami 50 perc nyomkodás közben 1/4 -t merült le, tehát ha tippelni kell, szerintem nem fogja napokig húzni aktív használat mellett, szerintem max 1 nap vagy 1.5.

Összességében elég jó kis készülék, de annyiért amibe ez kerül én notebook -ot vagy egy fullextras netbook -ot vennék csak. Igen tudom nem ugyan az a kettő.

Aki látatlanban akart ilyet venni annak azt javaslom, mennyen majd be egy nokia boltba és fogja meg, nyomkodja meg, mert én képek alapján kicsit mást gondoltam.

A fenti összefoglaló nem lehúzni akarta a készüléket csak egy első benyomás és saját vélemény.

GMA 4500*/Lenovo g550l-3/Dell inspiron 1440

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, h linux alatt mennyire támogatottak ezek a kártyák:

intel GMA 4500M
intel GMA 4500MHD

Valamint mi a véleményetek ezekről a gépekről?

Lenovo g550l-3

15,6" kijelzõvel - Pentium Dual Core T4300 (2,1GHz, 800MHz FSB, 1MB L2 cache) - 3GB RAM, 320 GB HDD, DVD-író - WLAN, 3xUSB, integrált webkamera, bluetooth - Intel GMA 4500M VGA

Dell inspiron 1440

Intel Core 2 Duo T6500 2,1 GHz processzor, 2 GB RAM, 250 GB HDD, DVD-író, Wifi, HDMI-kimenet, kártyaolvasó, Linux operációs rendszer, 3 év garancia

A dellnek 14,1"-es a kijelzője.

Lenovo N200 ujjlenyomat-olvasó probléma

Jobb helyre nem tudtam írni, talán még ide illik leginkább.
Van egy Lenovo N200-as laptopom, amiben van egy AuthenTec AES2501A ujjlenyomat-olvasóm. Másfél éve használom, eddig semmi probléma nem volt vele. Azonban egy hete nekiállt szórakozni, lehúzásnál mindig azt írja, hogy túl rövid, utána meg néha még be is "ragad", azt hiszi folyamatosan, hogy lehúzom az ujjam, és mindig kiírja rá, hogy túl rövid. Először csak azt gondoltam, driverhiba, de kezdem azt hinni, hogy valami hardveres problémával állok szemben. Próbáltam tisztogatni, de nem nagyon használt. Nincs valakinek akármilyen tippje, hogy mit lehet vele kezdeni?
Firmware update, vagy esetleg valami spéci tisztítóanyag? Vagy akár már temethetem is?
Sajna garancia már nincs a gépen, ha elromlott, mennyibe fájhat ennek a javítása?

üdv,
NPeete

Broadcom HD Decoder

Üdv!

A Broadcom BCM70012 termékkel kapcsolatban érdekelnének -elsősorban Linuxos- tapasztalatok.

A press release-ben szerepelt a Linux is a támogatott rendszerek között, de a weboldalon csak Window-os driver van és nem igazán találni Linuxos infót róla a neten. Ha csak Windows-os tapasztalat van, akkor ott hozza amit ígér?

Product Information

The BCM70010/BCM70012 media PC chipset supports the next generation H.264 and VC-1 video compression algorithms to enable PCs to playback high definition streaming media content. The chipset is a single-stream HD H.264/VC-1/WMV/MPEG-2 video decoder solution capable of full HD real-time decoding supporting Windows XP, Windows® 7 and the Linux® OS environments. The high performance and low power consumption of this chipset solution reduces CPU utilization and enables support for ultra portable mobile platform designs. It includes full support for the MPEG-2 standard so that compatibility with existing media (DVD or ATSC) can be maintained. The MPC chipset supports any compliant resolution from QVGA up to 1920 x 1088.

Érdekelne az is, hogy itthon beszerezhető-e, vagy EBay-en kell összevadászni valahogy?

A jelenleg kapható netbook-ok közül ha jól tudom itthon csak a HP Mini 110 XP kiadásában található meg. Én szintén HP-ba tenném, csak 5101-esbe.

Bármilyen egyéb tapasztalat, vélemény is jöhet a kártyával kapcsolatban!

Naív kérdés: Windows vs. Linux energiatakarékosság

Nem értek hozzá, de nem lehet, hogy Windows alatt azért bírja tovább a notebook akkumulátora, mert az olyan eszközöket, mint a hangkártya is képes menet közben energiatakarékos módba állítani / kikapcsolni?

Ez most csak onnan jött, hogy Windows alatt külső erősítővel azt vettem észre, hogy lejátszás előtt egy pattogó hang halatszik, amit csak akkor lehet hallani, ha néhány percig inaktív volt a hangkártya, folyamatos használat mellett nem.
Linux alatt nem tapasztaltam hasonlót, most megnéztem, és tényleg nincs ilyen.

Zajos mikrofon

Üdv!

Az egyik ismerősömmel skype-on tartjuk a kapcsolatot, csak az a baj, hogy zajos a hang. Először a laptop beépített mikrofonjára gyanakodtunk, ezért be is szerzett egy fülest. Ezzel ugyan az a gond.
Valaki tudna segíteni abban, hogyan lehetne megoldani? (Windows oprendszert használ.)

T-Mobile Pulse

Üdv mindenkinek!

Kérdésem a következő:
T-Mobile oldalán találtam. És megtetszett eme készülék.
Nem értem ezt a kezdőrészlet plusz havi részlet témát..
Nos az a 3085Ft magába foglalja a magát a elöfizetés dijját is és a 500mega netet is? vagy azon felül még nekem választani kell egy díjcsomagot Pl.: havi 3085Ft+4500ft előfizetés díja?

Teljes ár 43 990 Ft
Kezdő részlet 6 970 Ft
Fennmaradó hátralék 37 020 Ft
Futamidő 12 hónap
Havi törlesztés 12 x 3 085 Ft

* web'n'walk akció

* Vállalt hűségnyilatkozat:
- 2 év az előfizetésre
- 1 év a Net 500MB csomagra
* hűségpontok beszámítása
* Minden előfizetéshez ajándék kedvezmény!

http://webshop.t-mobile.hu/webapp/wcs/stores/ProductDisplay?catalogId=2…

Laptopot vennék

Sziasztok,
Laptopot vennék, melynek felhasználási köre:
* Programozás (Elsősorban PHP)
* Esetenként kép és filmnézés/vetítés
* Zenehallgatás

Jelenleg eclipse-t használok, Ubuntun. Az eddigi számításaim szerint általános használat esetén a folyamatos terhelést a következő programok adnák: eclipse, firefox, valamilyen zenelejátszó, apache, mysqld.
Örülnék, hogy ilyen körülmények között kihúzná néhány óráig is töltés nélkül. Legyen a billentyűzete kényelmes és csuklóbarát. Jó, ha a monitora nem tükröződik. Előnyben részesítem azokat, melyek nem rendelkeznek webkamerával.

A számomra megfizethető ár 120.000 Ft. körül mozog.
Technikai specifikáció nagyvonalakban:
* Intelt szeretem, Core2Duo szimpatikus
* Memória: 1-2 GB. (pontosan? firefox és eclipse 170 és 130 megát eszik most)
* Merevlemez: Szerintem egészen kevéssel is ellennék
* Videovezérlő: intel jó lesz
* Monitor: ezt ki kéne próbálnom. (most 17"-olosat használok)

Eddig egyedül Dell-el volt tapasztalatom, és meg vagyok vele elégedve. Amit eddig néztem neten:
Dell Vostro A860

Kérdések:
* Mit ajánlotok az említett felhasználásra?
* Vannak általatok kifejezetten preferált vagy kerülendő gyártók?
* Mi a véleményetek a konkrét típussal kapcsolatban?
* Általános tippek kezdő laptopvásárlónak?
* Közeledik a karácsony. Érdemes most venni, vagy várni karácsonyig? Vagy várni addig, amíg leárazzák ami karácsony után maradt?

Köszönöm a segítséget!

Mobil webcam

Sziasztok!

Tanácsot kérnék tőletek.. Az alábbi feladatot kellene megoldanom minél mobilisabb eszközzel..

Audió-videó kapcsolat egy másik féllel a lehető legjobb minőséggel, Wifi-n keresztül.
Az audio pedig bluetooth headsettel megoldható legyen..

Az Én javaslatom, egy EEEpc volt.. Erős proci, hosszú üzemidő..
Sajnos a mérete miatt megbukott. Mindenképpen PDA méretű dolgot erőltetnek.
Saját telefonommal próbálgatva /HTC Diamond/ Meglehetősen gyenge minőségű képet sikerült csak előállítanom.. Az üzemidő drasztikus csökkenésével együtt. Szóval szerintem ez zsákutca..

Esetleg vhol láttatok már hasonló, működő megoldást?
Esetleg wifi-s Webcam, akkumulátor működtetve??

Köszönöm!

Telefon driver

Van egy Motorola V397W típusú walkman-mobilom, és az Ubuntu nem hajlandó felismerni. Pontosabban a beépített memóriát felismeri (mindössze 5-10 mega), de a belerakható MicroSD-t nem látja. Ez windows alatt is így volt, ott a megoldás a következő: csatlakoztatom a telefont, a beépített memórián a DRIVERS mappában van egy .sys-fájl, amit átmásolva vhova be kell olvastatni a drivervarázslóval legközelebb, ha rácsatlakoztatom. Ezek után szó nélkül felismerte a MicroSD-t, és ez tette lehetővé, hogy tudom gépről is tölteni a mobilt. Ám a módszer érthető okokból nem vezet eredményre Ubuntu alatt. Keresgéltem a neten, hívtam ügyfélszolgálatot, semmi.
Valaki oldott már meg hasonló problémát? Hogyan?