Notebook, laptop, mobiltelefon ...

HDD password

Egy Asus M2400e laptopon futtattam egy frissítést 9.04-ről 9.10-re, azóta induláskor a BIOS "HDD password:"-öt követel.
Ha kiveszem a hdd-t, akkor be tudok lépni a BIOS-ba, és próbáltam beállítani saját jelszót, amit aztán persze nem fogad el.
Ezen kívül betöltöttem az alapértelmezett beállításokat, de előrébb nem jutottam. Másik HDD-vel még nem tudtam kipróbálni, ahhoz sokat kellene szerelni, de ha nem lesz jobb ötlet, akkor az lesz a következő.

Acer notebook LCD gond tisztítás után

Szervusztok!

Szétszereltem egy Acer Travelmate 233xv notebookot, tisztítás céljából. Óvatosan eltávolítottam a zsanérokat takaró lemezt és a billentyűzetet (még sohasem csináltam ilyesmit).
Persze megdöbbentő volt a mocsok, ami a hűtőventillátorban lerakódott, sikerült kitakarítani (porszívó + apró fa pálcika segítségével).
Összeszereltem (megintcsak iszonyú aprólékosan), bekapcsoláskor hallhatóan bootolt is, de az LCD először fehér alapon színes csíkokat mutatott, majd fekete színt.

Kikapcsoltam, ismét leemeltem a zsanérokat takaró lemezt, és így láthatóvá vált a billentyűzet felső pereme és az LCD között a belső "VGA kábel", és annak a csatlakozása.
Egy vékonyabb, fekete kábel egy szélesebb, fekete szalagba van "belehurkolva".

A gépet így bekapcsolva most fehér színt produkált az LCD. Ekkor nagyon óvatosan az ujjammal picit megnyomtam a szélesebb fekete szalagot, és megdöbbenésemre teljesen jó kép jelent meg az LCD-n!
De csak addig marad így, amíg az ujjamat rajta tartom. Elengedve ismét színes csíkok jönnek elő vagy fekete kép látszik.

Pontosan hogyan, mire van az a kábel bekötve? Ki tudott lazulni valahonnan?
Mit tegyek, hogy teljesen összeszerelve működőképes legyen a gép?

Előre is nagyon köszönöm a segítséget!

Acer Aspire one 751h & bluetooth

Helló!
Miután kicserélték a netbook-om alaplapját és kijelzőjét, a bluetooth nem akar működni. Sőt a bluetooth hardver sem látszódik. Ha jól emlékszem usb-s broadcom modul van/volt benne. Valaki akinek ilyen gépe van, legyen olyan kedves és futtason egy lsusb-t! Jelenleg ezt írja ki nekem:

Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 001 Device 003: ID 0c45:62c0 Microdia Pavilion Webcam

A mellékelt Win XP sem látja a bluetooth hardvert: képernyőkép itt.
Köszi!

Pocket Loox 420 telepítő CD-t keresek

Hello!

Karácsonyra egy használt Fu-Si Pocket Loox 420-at hozott a Jézuska. Minden megvan hozzá, kivéve a telepítő CD. Kerestem neten sokfelé, de sajnos nem találtam semmi hasznosat.

Ha valaki esetleg rendelkezik ilyen telepítő CD-vel, és elküldené, vagy feltöltené valahová, nagyon megköszönném!

[megoldva] S6410 s-video kimenet, jack->minidin(4) átalakító

Fujitsu-Siemens Lifebook S6410 típusú laptopnak a tv kimenete, ha jól nézem, akkor egy sztereo 3,5'-os jack. Ehhez lehet venni gyári átalakítót horribilis áron: 20-70 dollár környékén.

Ha jól nézem/gondolom, akkor a a jack oldalon Y/C/GND(Y&C) lehet, a másik, meg a szabvány s-video csati.
A TV, amire szeretném kötni, kompozit bemenettel rendelkezik.

A kérdések:

1: a videokártyán (Intel 965) beállítható-e, hogy kompozit jelet küldjön a TV-re?
2: mi a kábelek bekötése?

Ha valaki találkozott már ezzel a kábellel vagy szituációval, kérem segítsen!

http://www.eshopping.com.sg/index.php?main_page=product_info&products_i…

THX!

Kellemes ünnepeket!

lenovo ideapad s10-2 fagyás

Hello!

Nos a tárgyban említett netbook volt ma nálam. Azzal a porblémával hogy lefagy minden oknál fogva Windows Xp vel én is tapasztaltam ezt teljesen állóra fagyott.
Csak a bekapcsoló gomb hosszabban tartó nyomása után volt hajlandó kikapcsolni Majd bekapcsolás után tölt az xp akkor is állóra fagy. Ezek utána nekiálltam felrakni rá egy linux-ot (Ubuntu 9.10) live cd t bebootoltam azzal is álóra fagyott 2.-jára megpróbáltam akkor nem fagyott leviszont a telepítés megált létrehozása után.
Ezek után karakteres netinstall-al próbáltam ezzel sikerült feltelepíteni fel is települt első boot fut faszán zárt meghajtók wlan t felismerte stb stb. kb 2 perce futott ismét lefagyott ubuntu-val. kikapcs bekapcs bootol
kernel panic.. itt untam meg az egészet. Szerintem ez így nem ok hogy sem Ubuntu val sem a Netbook-ra gyárilag telepitett xp vel ezt csinalja. Mellesleg kezdetektől fogva ezt csinálja.
Kérdésem a következő: Van e valakinek itt ilyen tipusú netbookja aki tapasztalt hasonlókat.

Véleményem szerint ez hardveres hiba.

Köszönöm előre is.

eeepc 901 xp - ubuntu ?

Üdvözlet Mindenkinek!
Adott egy eeepc 901es amire az Xp valamikor feltelepült, valamikor nem, valamikor felismerte a benne rejlő ssd-t, valamikor nem. (volt már garanciálisan szervízbe,de ott hibátlannak ítélték) Gondoltam akkor rakok fel egy Ubuntu 9.10et. Havertól kértem kölcsön egy pendrivot amin ubuntu van, ő kipróbálta és tudott róla telepíteni asztali gépen. De ha az eeepc-vel bootolok az usb-stickről, kiválasztom,h install de a consolos felülettől nem lép tovább, hanem egy idő után elkezd vilogni a képernyő és sehogyse tovább, csak restart.
Jelenleg úgy van megoldva a rendszer,hogy Xp-ben beillesztettem virtuális meghajtóba az ubuntu képfálját és onnan tlepítettem,de csak abba a particióba engedte,ahol az Xp is van.
Biztos valahogy meg lehet oldani hogy csak Ubuntu legyen fent a gépen és valaki már biztos meg is csinálta. Ha valaki tud ezügyben segíteni, előre is köszönöm segítségét!

Melyik notebook-ot válasszam ezek közül?

Átlagos otthoni használatra lenne: böngészés, flash játékok, youtube, office, filmezés. Linux kompatibilitás nem feltétel. Más gépek most nem jöhetnek szóba, ezeket tudom gyorsan boltban megvenni.

Toshiba Satellite L500-1EP notebook, 123.000Ft, Celeron Dual Core T3000 1,8GHz, 4GB RAM, 320GB HDD, 15.6" 1366x768 HD kijelző, Intel GMA 4500M VGA

HP Compaq Presario CQ61-315SH, 130.000Ft, Intel Dual Core T3000 1,8GHz, 3GB RAM, 250GB HDD, 15,6" kijelző, Intel GMA 4500M VGA

Fujitsu Amilo Li3710, 125.000Ft (a boltban mintha 130.000Ft lett volna), Intel Dual Core T4200, 3GB RAM, 250GB HDD, 15,6" kijelző, Intel GMA 4500M VGA

Eredetileg a Toshiba Satellitet néztem ki, ma akadt meg a szemem a többin. A másik 2 csak picivel kerül többe, és nem celeron. De a célnak szerintem a dual core celeron is megfelel. Későbbi memória, hdd fejlesztés nem játszik, ajándékba lesz.