Sajnos most az én notebookommal akadt probléma, olvasgattam rajta és egyszercsak minden előzmény nélkül _kikapcsolt_ és többet nem tudtam bekapcsolni.
Bekapcsoláskor mindig jól felpörgeti a ventillátort, de általában pár másodperc múlva kikapcsolja, gondolom mikor rájön nem is olyan meleg a CPU. Most nem kapcsolja ki a ventillátort, a képernyő fekete marad a háttérvilágítás sem ég. A WIFI lámpa világít, nem lehet kikapcsolni, és világítanak a NUM LOCK, CAPS LOCK ledek is, melyeket szintén nem lehet kikapcsolni. A dvd meghajtó a gomb lenyomására kinyílik, ekkor fel is villan a HDD led ahogy kell. Ebből az állapotból nem lép tovább, legalábbis 1-2 percen belül biztos nem.
Amit megpróbáltam:
1) Akkumlátor eltávolítása fél percre
2) Indítás csak akkumlátorról
3) Indítás akkumlátor nélkül
4) Akkumlátor eltávolítása és POWER gomb nyomva tartása (a kézikönyv szerint ezzel lehet resetelni a beállításokat)
5) Memória kicserélése
6) Merevlemez eltávolítása
7) A látható kondenzátorok ellenőrzése nem púposak-e véletlenül
Egyik sem befolyásolta a számítógép működését, azonban a probálkozások alatt megfigyeltem, hogy az akkumlátor töltést visszajelző led sohasem gyullad ki. Bár fel van töltve, de egy rövid ideig szerintem kellene égnie, mert próbáltam bekapcsolni csak akkumlátorral is, így valamennyit biztos merült.
A tápegység kimenetét megmértem, a feszültség megfelelő: 20V, ez van a gép hátuljára is írva.
Garancia már sajnos nincs, legközelebb olyan gépet veszek amire leglaább 3 év garancia van.
Egyéb ötlet? Mit próbáljak ki? Mi lehet a gond? Mennyibe kerülhet megjavítattni? Mit érdemes és hogyan lehet szétszedni? (nem találtam ehhez a típushoz leírást)
A válaszokat előre is köszönöm.
UPDATE: annyira szétszedtem amennyire csak lehetett nincs rajta semmi ami sérültnek/hibásnak látszik a csatlakozók elég szorosan voltak a helyükön.
Közben felfedeztem, hogy a magyar törvények szerint a tartós fogyasztási cikkekhez nem is kell alkatrészt biztosítani elég ha csak garanciában meg tudják javítani vagy kicserélni, ha lejárt vehetsz újat.