Notebook, laptop, mobiltelefon ...

VoIP WiFi telefon

Sziasztok!
Volt már valakinek szerencséje a címben említett készülék típushoz?A szüleimek akarok venni egy VoIP telefont, mert neten telefonálni némiképp olcsóbb, mint mobilon. Ezen kívül van náluk wifi is, ezért kézenfekvő lenne valami olyan cuccot beszerezni, ami mobiltelefonnak néz ki, de wifin keresztül megy (meg azért is mert nem szeretik a vezetékes telefont). Esetleg még külföldi nyaralásoknál is jól jöhet, ha az ember talál ingyenes hot-spotot.
Láttam a neten pár SIP meg Skype telefont, de sehol nem volt korrekt review...
Itthon be lehet szerezni ilyet, van valakinek tapasztalata?

bios

Sziasztok

Olyan problemaval fordulok hozzatok, az egyik baratomnak van egy F.S. Amilo 1425 lapija.
A bios chip -nek / Amic A29040BL-70F 0844OST AM91076 / letort az egyik laba. Mivel kulfoldon melozik ideiglenesen kipotolta egy gemkapoccsal, :D tokeletesen mukodott! Mikor hazajott rendelt egy ilyen szamu chippet beletettuk, de ugye nem mukszik. :( Ebbe kellene nekunk beleegetni egy tartalmat.

Udv

eBook: Hanvon N516

Sziasztok,

Már régóta vadászom egy jó ebookra normális áron.
A mai nap találtam ezt a reklámot: http://www.t-mobile.hu/lakossagi/akciok/akcio/0912_ebook
Tehát 60k-ért adnak egy Hanvon N516-ot.

Használta már vki ezt a típust?

Konkrétan az érdekelne, hogy miként lehet egy A4-es formátumú PDF-et olvasni ezen.
800x600-as felbontás szerintem kevés egy teljes lapra. Vajon elforgatható 90 fokban, hogy kb. fél oldalnyi legyen a képen?

update:
- adatlap: http://wiki.mobileread.com/wiki/N516
- és még open source firmware is van hozzá: http://wiki.mobileread.com/wiki/Openinkpot

Esetleg tudtok vmi jobbat ajánlani?
Köszi!

Lenovo venticsere szerviz

Hali,

Lenovo laptopban (TP R61i) szeretnék ventit cserélni, mert már nagyon haldoklik és nem akarom megvárni, hogy le is ég.

Az infoparkos szakszervizen kívül végeznek ilyet valahol? (5-10 kFt/h kicsit sok ezért) Ha lehet, helyben kellene :) Esélytelen, hogy hetekre leadjam a gépem.

Próbáltam magam is kitisztítani, de nem tudom teljesen szétszedni, a heatpipeot is le kell valahogy buherálni.

thanks,
G

Netbook és Linux

Netbookot szeretnék venni. Az igények a szokásosak, ne legyen nagyon ócska, mobil internetezéshez és OpenOffice.org futtatásához kell. Operációs rendszerként csak a Linux elfogadható, mivel a leendő tulajdonos a Windowst nem ismeri, nem szereti, és nem hajlandó megtanulni. A hardvernek jól kell mennie Linux alatt (lehetőleg Ubuntu). Milyen jelenleg kapható típusokat ajánlotok, miket semmiképp nem ajánlotok tapasztalatotok alapján?

vodafone tiltja az Fringet

ma el akartam indítani az Fring voip programot mobilon. nem ment. megnéztem a mobil böngészőjével az fring.com oldalt, hátha van valami infó a hibáról, de nem jött be. notebookról is megpróbáltam megnyitni a www.fring.com oldalt, vodanetet használva, de szintén üres lap jött be. kezdett gyanús lenni a dolog. megnéztem vezetékes nettel az Fring weboldalát, és azonnal bejött.
nálatok bejön az fring.com vodafone internettel?
a végén még VPNt kell használnom mobilon? de inkább a voda simkártya repül a kukába ha kiderül, hogy ők korlátozzák az fringet.

Melyik szervíz vállal ASUS notebookot?

A segítségeteket kérném a követkewző ügyben:

Adott egy ASUS A6T ami bekapcsolás után nem indítja a LCD-t.
Természetesen már nem garis a darab.
A hibát megtaláltam a Neten mint ASUS notebook típushibát.

Tudna nekem mondani valaki egy olyan szervízt, ahol ASUS notebookot
vállalnak és nem csak méla undor van az arcokon az ASUS hallatán?
Már több helyen próbáltam, siker sehol.

Kösz a segítséget!

Hogyan kell szétszedni az Amilo Pro v2030-at?

Sziasztok!

A fiam lelökte a szekrényről a gépet, ami ráadásul céges és a nevemen van.
Most elkezdtem szétszedni, de a kapcsoló panelnél egy istenért sem jön szét, s szerintem ott még rögzítve van. Úgy tört el, hogy amikor nyitom ki, a jobb oldalon a kijelző feszíti az alsó házrészt, és félek, hogy tovább feszítve eltöri, ezért ragasztani szeretném( ha esetleg van más ötlet rá, szívesen fogadom). A billentyűzetet sem tudom leszedni.
Ha kell holnap teszek fel képeket, hogy hol tartok. Sajnos sürgős lenne.

Packard Bell SJ51 se kép se hang

Sajnos most az én notebookommal akadt probléma, olvasgattam rajta és egyszercsak minden előzmény nélkül _kikapcsolt_ és többet nem tudtam bekapcsolni.
Bekapcsoláskor mindig jól felpörgeti a ventillátort, de általában pár másodperc múlva kikapcsolja, gondolom mikor rájön nem is olyan meleg a CPU. Most nem kapcsolja ki a ventillátort, a képernyő fekete marad a háttérvilágítás sem ég. A WIFI lámpa világít, nem lehet kikapcsolni, és világítanak a NUM LOCK, CAPS LOCK ledek is, melyeket szintén nem lehet kikapcsolni. A dvd meghajtó a gomb lenyomására kinyílik, ekkor fel is villan a HDD led ahogy kell. Ebből az állapotból nem lép tovább, legalábbis 1-2 percen belül biztos nem.
Amit megpróbáltam:
1) Akkumlátor eltávolítása fél percre
2) Indítás csak akkumlátorról
3) Indítás akkumlátor nélkül
4) Akkumlátor eltávolítása és POWER gomb nyomva tartása (a kézikönyv szerint ezzel lehet resetelni a beállításokat)
5) Memória kicserélése
6) Merevlemez eltávolítása
7) A látható kondenzátorok ellenőrzése nem púposak-e véletlenül

Egyik sem befolyásolta a számítógép működését, azonban a probálkozások alatt megfigyeltem, hogy az akkumlátor töltést visszajelző led sohasem gyullad ki. Bár fel van töltve, de egy rövid ideig szerintem kellene égnie, mert próbáltam bekapcsolni csak akkumlátorral is, így valamennyit biztos merült.
A tápegység kimenetét megmértem, a feszültség megfelelő: 20V, ez van a gép hátuljára is írva.
Garancia már sajnos nincs, legközelebb olyan gépet veszek amire leglaább 3 év garancia van.
Egyéb ötlet? Mit próbáljak ki? Mi lehet a gond? Mennyibe kerülhet megjavítattni? Mit érdemes és hogyan lehet szétszedni? (nem találtam ehhez a típushoz leírást)
A válaszokat előre is köszönöm.

UPDATE: annyira szétszedtem amennyire csak lehetett nincs rajta semmi ami sérültnek/hibásnak látszik a csatlakozók elég szorosan voltak a helyükön.

Közben felfedeztem, hogy a magyar törvények szerint a tartós fogyasztási cikkekhez nem is kell alkatrészt biztosítani elég ha csak garanciában meg tudják javítani vagy kicserélni, ha lejárt vehetsz újat.