Notebook, laptop, mobiltelefon ...

GPS milyet?

Szeretnék egy GPS készüléket vásárolni, de még soha nem használtam nem volt GPS készülékem tapasztalatlan vagyok ezen a téren. Adjatok tanácsot, tippet mire figyeljek oda milyet érdemes venni. Az igényeim: főleg Magyarországon néha az EU országaiban használnám. Egyszerű legyen a kezelhetősége , legyen hozzá térkép és lehessen frissíteni , legfőbbképpen gépkocsiban használnám. Más egyéb igényem nincsen vele szemben.
Minden hozzá szólást tanácsot előre is köszönök.

Noti halálos wifi sebessége

Haló mindenki!

Elég különös dolog történt / történik mostanság nálunk wifi témában. Két notebook is van a házban, az egyik egy F3S típusú ASUS , a másik egy TOshiba satellite A105 .

Mindkettőn Ubuntu Karmic van fennt. Namost a probléma az annyi, hogy az ASUS notin csak úgy hasít a wifi, mire a másikon már 8m-re betonfal nélkül, tehát abszolút rálátással gyakorlatilag 2 perc alatt hajlandó beköszönni a google. Valami félelmetesen lassú, huszadszori frissítésre jönnek be az oldalak.

Az olyan hogy "állítsd le a torrentet a gépeden" nem játszik, mert nem rángatok semmit, tehát nincs egyoldalú hálózati túlterhelés.

Megnéztem az antennát , nem esett e le a wifi kártyáról (mármint a burkolat alatt), de az sem. Leszedtem visszatettem hátha kontakt hiba, de az sem segít rajta.

Próba gyanánt beleraktam egy PCMCIA-s TPLINK wifi kártyát , de azzal is lassú volt.

Esetleg van vagy volt valakinek hasonló problémája ilyen vagy hasonló Toshiba notebookokkal? Tudok googlizni, és kerestem is már épp eleget, de megoldást egyelőre nem találtam a problémára.

Ötlet . javaslat?

Előre is köszönöm a segítséget !

device

COMPAL HL90 alaplap

Sziasztok Mindenkinek!

Egy jó barátomnak a címben említett laptopja van.
Link: http://www.avadirect.com.avadirect.com/product_details_configurator.asp…

Az történt, hogy a szervizben megállapították neki, hogy az alaplap tönkre ment, viszont nem tudnak szerezni. Annyit mondtak neki, hogy alkatrésznek beszámítanák a gépét. Én meg most azért írok, hogy megkérdezzem: van e itt köztetek olyan, aki tud a géphez tartozó alaplap létezéséről, beszerzéséről, vásárlásáról akármit? A gép az, ami a fenti linken található, azzal a difivel, hogy a haver konfigjában T9400-as processzor van, ha ez számít valamit.

Előre is köszönök mindenféle visszajelzést, segítséget, hozzájárulást!

Üdv,
Tomato

Openmoko csere

Elcserélném Openmoko telefonomat, elsősorban tablet vagy ebook reader érdekel.

A telefon kifogástalan állapotban van, a gyári tartozékokon felül van hozzá egy v3-as debug board. A gyári tartozék egy (félig összetört) headset, zsák, 8-as torx csavarhúzó és egy gitárpengető :).

Helyileg Budapest, de azon belül elég rugalmas.

notebook vásárlás

Szeretnék vásárolni egy notebookot. Értékben: max 230.000HUF. Jelenleg Asus-ban vagy MSI-ben gondolkozom.
Használat: Fejlesztés, Képszerkesztés, Videóvágás

//Tudom használjam a keresőt (használtam), de szeretném kikérni hozzáértők véleményét. Elég nehéz manapság dönteni.

Hp noti vs usb hub

Hi!

Napokban vásároltam egy 4 portos 2.0 USB hubot. Kipróbáltam álló pcben (AMD 2.2+, 512MB Ram, Asrock Alaplap...) teljesen jól ment is, abszolút semmi probléma.
Ma kipróbáltam a notimon (HP Pavilion DV6960hu 2GB DDR2, 2GHZ Cpu, 160GB HDD...) OpenSuse 11.2 alatt és hát nem naon reagált a cuccra, még többszöri próbálkozásra se. Na gondoltam azért kipróbálom windows7 alatt is, hát ott se volt több siker szóval akkor gondolom én valami mással lesz itt probléma.
3 2.0 USB port van a notin, egyikkel se működött rendesen.

Az lenne a kérdésem, hogy valaki találkozott már hasonló problémával? Ha igen hogyan oldotta meg? Vagy egyszerűen vigyem vissza a boltba azt vágjam a fejükhöz?

Előre is köszönöm!

ThinkPad R500 brick

Üdv!

Reggel gyanútlanul olvasgattam google readerben a napi híreket, leraktam a laptopot egy percre, majd amikor felvettem és kinyitottam, nem világítottak a LED-ek, csak a power és az áram LED.

Kapott a gép egy reset-et, a BIOS azt mondta, hogy invalid checksum, üres beállításokkal indul. Beállítottam mindent, reboot. A TPM chip újragenerálta a kulcsát, majd ismét reboot. Az openSUSE bebootolt, be is töltött a grafikus felület, majd 1-2 perc múlva elment a kép és össze-vissza elkezdtek a LED-ek villogni. Ez eltartott kb fél percig, és lekapcsolt a gép.

Azóta a power gomb annyit csinál, hogy kigyullad a power LED, és felpörög egy pillanatra minden, majd abbamarad.

Régebben előfordult már, hogy rebootkor megfagyott (a Linux már leállt, de a gép nem; ez előfordult Vista-val és 7-nel is), de nem tulajdonítottam neki különösebb jelentőséget.

A garancia novemberben lejárt.

Ötletek, tippek, hogy ilyenkor mit lehet tenni? Ha szervizeltetem, az előreláthatólag mekkora költség lenne?

Mini usb aljzat eltört

Sziasztok!

Nem tudom jó helyre írtam-é?

A helyzet az hogy telefonom mini usb aljzatának belseje kitört.

Kérdés.
Lehet cserélni az aljzatot házilag?
Lehet kapni ilyen aljzatot valahol?
Ha lehet, akkor hol?

Még nem szedtem szét.
Megvárom a válaszokat. :)

Érdemes vele foglalkozni, vagy vegyek másik telót?
Amire momentán nincs lóvettám. :)

Köszi a válaszokat.