Notebook, laptop, mobiltelefon ...

Nokia N900 Text Editor

Ismet a Nokia N900-zal kapcsolatban van egy problemam. Az egyik program, mely indulasnal bootol (/usr/bin/tracker/trackerd) es ahogy Google kidobta tobb minden hasznalja, 100%-on eszi a CPU-t. Ez lassulashoz es gzors lemeruleshez vezet. A priority-t le lehet rola configosan venni, vmint ki lehet loni az indexeleset aksi ido alatt, de ehhez config file atirasa kell kezzel. Nos, sikerult Maemo-eknak csak a vi-t becsomagolniuk text editornak (mc-t meg nanot istennek se latom se maemo.org-on se ovi stroeban se apt-ban), ami nem is lenne problema, mert talaltam hozza manualt, csak hat jott egy reproducable bug: Maemo5 X Terminalban Vi-ben :-ot nyomva lefagy es semmire sem reagal. Valakinek valami otlete, hogy mivel modositsak egy szoveges (/home/user/.config/tracker/tracker.cfg) file-t?

Nokia N900 OS reinstall

Batyamnak van egy Nokia N900-asa, es mikor eloszor lattam meg egeszen jol mukodott. Most viszont folyamat 100% korul van rajta a processzorhasznalat es pillanatok alatt lemerul. A kerdesem a kovetkezo lenne: Hogyan lehet ezen ujratelepiteni a szoftvert, vagy hallottam olyat is, hogy lehet/erdemes lenne rarakni a Meego-t. Az OS telepitesehez a meglevo eszkozeim: N900 korlatlan nettel, hozzacsatlakoztathato gep Windows 7-tel es Archlinuxszal. Van-e ebben valakinek valami tapasztalata, esetleg hogyan (nem) erdemes, hol keressem egyaltalan, mert a Google ilyet nem dob ki eloszeretettel, mert keves embernek jut ez eszebe.

USB Port replikátort kell szereznem. Tapasztalatok?

Az a feladat, hogy egy notebookhoz szerezzek egy USB-s port replikátort (amolyan USB dokkoló gondolom). A cél, hogy a felhasználó, ha hazaér a géppel, csak egy kábelt dugjon be, és már használhassa is kb asztali gépként. A rendes dokkoló nem játszik, mert olyan notebookra nincs keret.

Csatlakoztatni kívánt eszközök: USB egér/bill, USB lézer nyomtató, LPT nyomtató, VGA monitor. (Ezeket így egyszerre) Opcionálisan LAN is, de a beépített WiFi is tökéletesen megfelel. A van pár, a követelményeknek megfelelő eszköz, de a hangzatos leírásokon kívül nem sokat tudni róluk. A gépen használt OS: Windows XP.

Kérdések: Egy USB port képes ennyi csatlakoztatott eszközt értelmes sebességgel kezelni? Van valakinek gyakorlati tapasztalata az ilyenekkel? Mennyire megbízható a drivere?

Pluszpontért: A virtuális LPT portot bevezetni egy valamilyen asztali VM-ben (vmWare, VirtualBox), hogy az ott futó DOS programon keresztül nyomtassunk. Működhet?

Ha van gyakorlati tapasztalatod ilyen USB replikálóval légyszíves írd meg a típust is.

Köszi!

szerk: irodai felhasználásra szánt gép. Word, excel, levelezés, film, zene, web, dvd írás.

Túlmelegedés? Vakriasztás?

Az előbb azt játszotta a laptopom, h teljes fordulaton fújta ki a (hűvös) levegőt az oldalán és nem ment 800 MHz fele az orajel, a vegen meg le is fagyott ujraindulaskor. Alig hagyta magat kikapcsolni.. újraindítás óta jó. Ilyet okozhat szoftveres hiba is, vagy valami komolyabbra kell gondolni?

Egyébként érdemes "powersave" módban használni, vagy nem feltétlenül lesz hidegebb, ha alacsonyabb órajelen megy nagyobb terheléssel?

Thinkpad E600 Milyen linux megy rajta különösebb hegesztés nélkül?

A lényeg az hogy fel kéne raknom egy linuxot egy IBM thinkpad E600-ra (300Mhz, 64mb ram)
eddig a puppy linux két változatát próbáltam de mindegyik lehalt ár a telepítés kezdetén a hardverek felismerésén nem lépett túl. Valami ötlet?

A lényeg az lenne hogy legyen grafikus felület illetve menjen rajta valamilyen böngésző és IM kliens.

[KERESEK] T60 XP Recovery HUN

sziasztok

ha valaki tud segiteni, segitsen ki legyen szives - ha onzetlenul nem akkor cserebe termeszetesen tudok ajanlani barmit esetleg zset is.

Thinkpad T60-hoz keresek XP Pro HUN recovery cd/dvd-t. kulcs nem kell termeszetesen, az ott a gep aljan. gyari lemez masolata megfelel, iso megfelel, recovery particio lenyomata megfelel, letolteni gyorsan tudok.

lemez "alkatreszkodja" 43T6615, lenyeg hogy menjen egy 1952-CTO-n.
azert nem az ismert recovery-s oldalakrol rendelek mert kb 2 het, kb 5e Ft, es nem bizom a lemez tartalmaban biztonsagi oldalrol megkozelitve.

Kínai ARM netbook

Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata ilyen vagy ehhez hasonló ARM netbookkal?

http://cgi.ebay.co.uk/7-Mini-Laptop-Netbook-Computer-Notebook-WIFI-Wind…
http://www.vatera.hu/item/view/index.php?cod=172903885

Felvarázsolható rá a debian arm? Ha igen elég a gép teljesítménye valamilyen minilális grafikus felület és valamelyik webböngésző futtatására?

Dell D410re milyen rendszert?

Vettem egy Dell D410-es notebookot, a boltban pakoltak ra egy Ubuntut, igy konnyen sikerult beuzemelni, epp arrol irok..

A kerdes, hogy mit telepitsek en erre es hogyan particionaljam a 60 gigas vinyot? A KDE-t jobban megszoktam, csak nem tudom, mennyire fogna vissza ezt a kis gepet (mP4 2GHz, 1 giga memoria).

A masik, hogy van rajta XP COA matrica, recovery particio viszont szerintem mar nincs. Talaltam errol egy topicot, de ebbol sem lett vilagos, hogy honnan tudnek gyorsan szerezni egy Dell-es XP-t driverekkel, sosem volt meg hasonlo gepem (torrentezni nem szoktam)..

Ja, meg vmi: milyen billentyuzet lehet ez, ahol az ESC billentyun Échap felirat van? :)