Notebook, laptop, mobiltelefon ...

HP Mini 210 Vivienne Tam tapasztalat

Valakinek van valami tapasztalata a HP Mini 210 Vivienne Tam típusú netbookkal?

Egy kedves hölgy ismerősöm szeretne venni ilyet. Eltekintve a csajos külsőtől, nem tűnnek rossznak a paraméterei, de ugye a tapasztalat (ha van valakinek) többet ér a nyers specifikációknál.

Reagálás jöhet pro és kontra. Nem szeretném, ha csalódnia kéne kis aranyosban.

A dizájnt illetően nem kérek kritikát! :)

A netbook alapdolgokra lenne használva: net, MSN, esetleg Office.

Előre is köszi a válaszokat.

[Megoldva] Hosszú "i" betü probléma

Sziasztok!

Vettem egy HP ProBook 4710s laptopot (és itt jön a sirvaröhögés helye) nemzetközi billentyűzet kiosztással :D
A mi nem is baj, csak nem találom a hosszú i betüt xD Van mód rá, hogy valahogy előcsalogassam? :D Angol nyelvű Windows 7-et használok, magyar billentyűzet kiosztásra állitva. A nagy hosszú Í-tmár megtaláltam ( AltGr + I ). Ez a Nemzeti Íródeák Szövetségben még elmegy, de máshol már gondot okoz :D

Köszi :D

Android telefon + mobilinternet 1ben

Sziasztok!

Próbálkozott már valaki olyannal, hogy androidos telefonban használt mobilinternet kártyát? A telefon-t csak internetre használnám, azért gondolkodtam ilyenen. A mobilnet díjai egy kicsit kedvezőbbek, mint a wap és társai díjai...

Van már valakinek ilyen tapasztalata v esetleg ismer működő megoldást?

Köszi előre is a segítséget!

Üdv,
usertotya

Samsung (telefon) szervizben dolgozó személyt keresek

Van egy garanciális Samsung Galaxy Spica telefonom, aminek az akkuja megadta magát, nem veszi fel a töltést. Kölcsön akkumulátorral kiprobáltam, azzal minden ok, 100% hogy az akku adta meg magát.

A telefont nem tudom hetekig nélkülözni, most egy utángyártott akksival használom.

A helyi szervizben sajnos nem túl rugalmasak, kell nekik a telefon, töltő, akku, minden, majd ők bevizsgálják és hetek múlva visszakapom. Megértem, hogy ez a dolgok rendje, én is biztos így csinálnám az utcáról beeső ügyféllel.

Ha valakinek van jó ismerőse, vagy maga is Samsung szervizben dolgozik és tudna segíteni, légyszives vegye fel velem a kapcsolatot. Köszönöm!

Android 1.5 nagyobb SMS-től meghal?

A jelenség az alábbi:

Android (Pulse, 1.5) néha kiakad, folyamatosan felmegy 3G-ra aztán le, roppant módon fogyasztva az akksit valamint ilyenkor noncs egy byte adatforgalom sem. Régebben nem tudtam ilyenkor mi van ezért mindig factory reset lett a vége. Az legalább megoldotta.
Most viszont elkaptam! SMS-t írtam olyan hosszút ami több mint 2x160 karakter. Kiírt valami sms konvertálást aztán küldés után a fent vázolt jelenség. Amikor kitöröltem az SMS-t akkor sem szűnt meg, de egy kikapcs-bekapcs megoldotta a dolgot.

Találkozott már valaki ilyen problémával?

Adaléknak annyit, hogy soha sem használtam MMS-t, azt sem tudom eszik vagy isszák, de gyanúm, hogy kapcsolatban lehet vele, hiszen az I'm Here alkalmazással elküldött pozíció után is volt ilyen. (Azt hittem az a rossz így azóta nem is használtam) Az az alkalmazás meg képetz akart küldeni ha jól emlékszem.

Tablet (ipad vagy valami androidos) mennyire használható rendszergazdai feladatokra?

Adott egy sokat utazó rendszergazda, akinek elég kevés reakcióidővel kell megoldani mindenféle távolról megcsinálható problémákat. Windows és Linux szerverekre is be kell lépni. Ezekre a feladatokra mennyire lehet alkalmas egy tablet gép?

Laptop elfelejti az időt

Sziasztok!

Hoztak hozzám egy acer aspire 5310-es laptopot, ami elfelejti a bios-ban beállított pontos időt. Szétszedtem, multiméterrel rámértem az alaplapi gomb elemre, ami fix 3.0V, tehát rendben van, a laptop mégis elfelejti akár 4-5 perc kikapcsolástól is az időt. Nem szimpla CR2032, hanem kisebb, vastagabb, és fix-en beforrasztott az elem. Letöltött service manual annyit közöl az egész elemről, hogy ha kiírja a bios, hogy CMOS battery bad, keresd fel a szervizt. A laptop már nem garanciális, az acer szervíz látatlanba 16000 ft-ot mondott rá, és 1 hónap javítási időt.

Ötletek, mi lehet a hiba?

Szerk.:

A tulaj kapott a gépre egy kis segédprogramot, ami ntp szerverekhez szinkronizál, 600 másodpercenként, időleges megoldásnak.

Ajánljatok egy olyan laptop szervizt, ami Budapesten van, képes megjavítani, nem horror áron, nem 1 hónap alatt.

[Megoldva] Leggyakoribb notebook felbontás

Szervusztok !

Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek manapság mi a legelterjedtebb felbontás egy átlagos 15" - 17" méretű notebookon?

Azért kérdezem, mert egy teljes képernyős flash alkalmazást készítek, amit szeretnék, ha arányaiban passzolna a notebookok legtöbbjéhez.

Milyen felbontást válasszak a háttérnek, ami betölti az egész képernyőt és amin az összes további alkotóelem helyet foglal?