Notebook, laptop, mobiltelefon ...

Üzemidő maximalizálása

Adott egy Toshiba a300 Laptop, ami annyival tér el a linkelttől, hogy már bővítve van a memória 4GB-ra. Ebből a gépből szeretném kicsikarni a leghoszabb üzemidőt.
- Windows 7-tel
- Ubuntuval
- Vagy valamilyen live disztróval, amivel lehet netezni, meg filmet nézni.
A személyes tapasztalatok, ötletek, azok amikre kíváncsi vagyok. Nyilván én is ismerem az energiagazdálkodási beállításokat, meg aerot kikapcsolni, hasonlók. Linux alatt nem vagyok annál tájékozottabb, hogy alacsony fényerő, meg kékfogat kikapcsolni manuálisan.
Eddig 2 órát tudtam kihozni belőle. BIOSban nem tudom, megéri-e levenni az órajelet "mindig alacsony"-ra.
A használat jellege:
Nem arról van szó, hogy negyedórákat üresben megy a gép és kapcsolja ki a merevlemezeket, hanem folyamatos net, szövszerk, vagy film vagy csak e-book olvasás. Általában erős kizáróvagy kapcsolattal.

Ha van már ilyesmi topic, vagy csak gugliban elkerülte a figyelmem, elég egy udvarias utalás, hogy ezt vagy azt olvassam el.

Dual head Atom processzoros netbook

Tudna valaki javasolni olyan ITX méretű alaplapot (vagy ideális esetben teljes gépet), amivel megy a dual head. Sok olyat találtam, ahol van rajta két VGA csatlakozó például egy HDMI és egy D-sub, de a specifikáció nem szokta írni, hogy ezek egyszerre is tudnak menni, vagy alternatívák amit mondjuk BIOS-ból lehet kapcsolni.
Az sem lenne hátrány, ha kapható is lenne.

HP Compaq 4310s VGA out [megy]

A tárgyban szereplő masinát szemeltem ki magamnak.

A HP oldalán azt olvasom, hogy "Certified: SuSE Linux Enterprise Desktop 10" gondolom akkor linux alatt nem lesz gond a fontosabb dolgokkal mint a hang, wifi. A többi sallang (Bluetooth, webcam, ujlenyomatolvasó, stb) nem érdekel.

Ami viszont fontos lenne, hogy a VGA out működjön. Nem csináltam még ilyet linux alatt, mennyire szokott ez problémás lenni? Esetleg konkrét tapasztalat ezzel a tipussal valakinek?

WayteQ N400 - nem indul újra

Üdv!
Egyik ismerősöm rámbízott egy WayteQ N400 gps navigátort, hogy rakjak rá friss térképet. Bevallom először nem teljesen legális forráshoz fordultam, de utána megtaláltam a dobozában a cdt, amin archiválva volt az eredeti szoftver, meg az eredeti memóriakártyát is.
Először kártya nélkül elindítottam a készüléket, minden gond nélkül futott. Utána kikapcsoltam, beleraktam a memóriakártyát, majd nyomtam neki az oldalán egy resetet. Erre nem indult el a készülék. Vagyis bejön egy ilyen logoszerűség, egy szép kép, de ott megáll. Ezután Power Off, kártya ki, power On, de ugyanígy megáll az üdvözlőképernyőnél. Se ki-be kapcsolásra, se resetre nem reagál.
Mit tudnék ezzel most tenni?

Gel indulasi problema - kijelzo

Tisztel HUP kozosseg!

Egy baratom hivott ma, hogy a notebookja (compal hel80) indulaskor semmifele eletjelet nem ad, nem latja a boot screent, sem a biost, semmit, majd kb normal ido eltelte utan elindul az windows bootolasa (ekkor mar van ujra kep).
Tehat elmeletileg mukodik az eszkoz, csak furcsa, hogy nem lathato semmi a windows indulasa elott.
Nekem szemely szerint semmifele otletem nincs erre, bar nem is vagyok nagy notebook/hw szakerto.
Valakinek otlet, velemeny?
Annyi informaciom van meg az eszkozzel kapcsolatban, hogy kb. 2 evvel ezelott sikeresen osszetorte a kijelzot a tulaj es akkor csereltek a kijelzot. Az adott problema pedig 3-4 napja jelentkezett es van jelen.

udv
lipiqe

Asus vagy Acer?

Egy ismerős kérdezett meg. A nem-erről-hírhedt "élménycentrum" most 0%-os THM-mel kínál pár dolgot, többek között Acer eMachines 627-es notebook-ot (Celeron Dual Core T3300 2GHz, 2GB DDR3, 250 MB HD + sallangok), illetve Asus X5OIE(?) -t (Pentium Dual Core 2,2GHz, 2GB DDR3, 320GB HD + sallangok). Ha jól látom, oprendszer nincs benne az árban. Az árkülönbség egy 10e-s, ez belefér. Nekem a második szimpatikusabb, de egyik márkával sincs semmilyen tapasztalatom. Persze ha valaki tud most hitelre normális laptopot max 140-ért :-( az is szólhat.